Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Enkla tips för en bättre hemarbetsplats

Ge hemarbetsplatsen energi med hjälp av kulör

1900-talet präglades av pendling: kostymer, bilköer och strikta arbetstider. Sedan revs många sociala gränser, men det var fortfarande noga att skilja på hem och arbete. Men nu pågår 2000-talets revolution…

Balansen mellan arbete och fritid

Modern teknik har gjort det praktiskt möjligt att arbeta hemifrån. Fundera en liten stund på vad det innebär – du blir din egen chef på ett litet men viktigt sätt. När du arbetar hemifrån väljer du din arbetsmiljö. Det är ganska spännande. Kalla det en demokratisering av kontoret.

 

Det är du som bestämmer, hur vill du att det ska kännas?

Hemmakontoren var tidigare alltför ofta ett sorgligt rum i hemmet. Försummade platser där folk ibland satte sig för att skicka ett e-postmeddelande. Nu måste hemarbetsplatsen inspirera dig att göra ditt bästa, så att du får ut mesta möjliga av arbetsdagen. För att göra det måste den passa dig och, som alla de bästa arbetsmiljöerna, kännas enkel och äkta.

 

Skapa framgångsstämning

Hitta tonen för hemmakontoret med rätt kulörkombination.
Hemmakontoret

Denim Drift, årets kulör 2017 och dess jordiga gråblå ton ger en sval och samlad grund för fokus och koncentration. Prova att använda ockra eller bränd orange som accentkulörer. Dessa nyanser påminner om 50-talets stil hos La Corbusier och ger en arbetsplats med ett sofistikerat Mad Men-utseende.

Vilka kulörer? Denim Drift, Dark Montpellier och Deep Nice

 

Låt hemarbetsplatsen vara lekfull

Dynamiska väggmönster kan ge en känsla av kreativitet i hemmakontoret.
Kalenderväggen

 

Vi arbetar som bäst när vi stimuleras att tänka annorlunda. Leta efter sätt att få arbetsplatsen att kännas fräsch. Om man målar en grafisk kalender i två toner på väggen kombinerar man praktiska funktioner med slående estetik. Fyll hyllorna och skrivbordet med föremål som inspirerar dig, som böcker, porslin, konstverk, och du kan till och med lyfta fram alkover med rika inspirerande accentfärger som djupt rödbrunt.

Vilka kulörer? Deep Antibes, Restful Melun och Deep Nice

 

Väck sinnena med färg

Skapa en lugn arbetsmiljö med en vägg i två toner med en blå palett.
Vardagsrum i två toner

 

Genom att lägga till en kulör i två toner med en något ljusare nyans närmast ljuskällan kan man verkligen lyfta stämningen och ge tanken kraft. Överväg att använda en jordig grå med lerlikt beige. Vad du än väljer ska du komma ihåg att färgen kan påverka humöret, så fokusera på svala, eftertänksamma färger som uppmuntrar till produktivt hemarbete.

Vilka kulörer? G0.05.65 och G0.05.45

 

Hitta ditt fokus Är du inte säker på vilka kulörer i paletten som passar dig? Ladda ned appen Nordsjö Visualizer för att snabbt få ett intryck av hur rummet skulle kunna se ut när det är klart.

Hämtar data, vänta...