Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
barnrum, barnrumsinspiration, måla garderob, måla om barnrum, DIY barnrum
barnrum, barnrumsinspiration, måla garderob, måla om barnrum, DIY barnrum

DIY TIPS - MÅLA GARDEROBERNA I BARNRUMMET

Inredaren och bloggaren Janniche Kristoffersen @bloggaibagis har målat om sina gamla IKEA-garderober. Resultatet är inspirerande, personligt och visar verkligen vad lite färg kan göra!

GARDEROBS MAKE-OVER HEMMA HOS @bloggaibagis

Garberober kan ibland vara ett nödvändigt ont, någonstans ska man ju ha kläder och prylar men ibland tar de över hela rummet på ett tråkigt sätt. Att måla dem i en kulör som matchar eller är ton-i-ton med väggen – eller rentav exakt samma för en platsbyggd look – kan vara lösningen!

Janniche Kristoffersen är bloggaren och inredaren bakom instagramkontot @bloggaibagis och bloggen bloggaibagis.com/ - som tog tag i just detta. Hennes snygga stil går hem både hos stora och små, och kännetecknas av vackra material, kreativa detaljer och dova pastellkulörer – på både väggar och möbler.


Såhär berättar Janniche på sin blogg om hur det gick till när de målade om sina IKEA-garderober:
"Nu har vi kommit ett steg längre i renoveringen i barnens rum och garderoberna är på plats. Det är PAX-garderober från IKEA som hantverkarna byggde in och dörrarna heter Tanem. Det är snedtak i båda rummen så vi bestämde ganska tidigt att vi ville bygga in dem så vi slapp utrymmet ovanpå, som ändå bara skulle samla damm. Tanken från början var att köpa andra fronter men det blev så himla dyrt, så vi bestämde oss för att göra ett försök på att måla dörrarna själva." 
 

barnrum, barnrumsinspiration, måla garderob, måla om barnrum, DIY barnrum
barnrum, barnrumsinspiration, måla garderob, måla om barnrum, DIY barnrum
Bilder @bloggaibagis


 


JANNICHES ENKLA STEG-FÖR STEG GUIDE
DET HÄR BEHÖVER DU:

 • Sandpapper
 • Målartvätt
 • Skumgummiroller för snickerier
 • Pensel till snickerifärg
 • Snickerifärg - Nordsjö Superfinish Ambiance helmatt
  Kulörerna som Janniche har använt är Nordsjö tippy taupe och Shiny Melun. 
   

Läs mer om Ambiance Superfinsh här. 

SÅ HÄR GÖR DU:

 • Slipa dörrarna med sandpapper. Håll koll på ytan och se till så att det blir små fina repor över hela dörren – på så vis fäster färgen bättre när du målar. Torka av slipdammet med luddfri trasa.
   
 • Dags att målartvätta. Använd Nordsjö Original Målartvätt. Skölj av ytan och låt torka
   
 • Nu kan du börja måla. Vi målade med Nordsjö Superfinish Ambiance helmatt och bröt den i samma kulör som på väggarna. I Otis nymålade rum så är det målat med den ljusa, varma toffee kulören Shiny Melun och i Rios rum den varmrosa Nordsjö tippy taupe.  Använd gärna en roller – det går snabbare och lättare att få ett tunt jämnt lager. Stryk sedan ut färgen med en pensel för att få snyggare finish.
   
 • Vänta gärna ett dygn innan du kör på med andra varvet med färg och låt sedan dörrarna härda ett par dagar innan du sätter upp dem.


BEFORE BILDER

Innan Janniches senaste barnrums make-over i sonen Otis rum - som ägde rum tidigare i år - så var garderoberna målade med den sköna gröna kulören Dusky Paris. Så här såg det ut då:

Vill du läsa mer om hennes senaste barnrums make-over? KLICKA HÄR

Bilder @bloggaibagis


 

KÄNSLAN AV KARAMELL OCH MJUKA MARSHMALLOWS

Ett varmt och smakfullt barnrum där känslan av karamell och mjuka marshmallows infinner sig.
På bilderna nedan så ser ni hur det ser ut i Otis rum idag med kulörerna Shiny Melun som är en inbjudande ljus, söt toffee kulör och Modest White som är en varm vit kulör. 

LÄS OCKSÅ: Vill du läsa mer om Janniches senaste barnrums make-over? KLICKA HÄR

Bilder @bloggaibagis

 

 

Hämtar data, vänta...