Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

7 färgscheman som gör sovrumsväggarna spännande igen

Ett kul och flirtigt sovrum behöver inte innebära blommor och spets. Prova våra romantiska kulöridéer för att göra väggarna spännande igen.

”Våra sovrumsväggar är tråkiga och behöver fräschas upp. Kan ni föreslå några kulöridéer som hjälper till att göra det lite mer spännande?”

Tråkigt i sovrummet? Du är inte ensam. Enligt en av Nordsjös undersökningar känner sig mer än 60 % av inredarna oinspirerade av sitt nuvarande kulörschema i sovrummet. Men det behöver inte vara så!

Kulörexperterna hos Nordsjö har sammanställt några romantiska idéer som gör att sovrumsväggarna får nytt liv.

 

Mjukare röda eller rosa nyanser, som har ett stänk av jordigt brunt eller bärtoner, är mycket behagligare att titta på och ser ofta mer sofistikerade ut.
Ljusrosa och neutralt sovrum

 

1. Mjukt röd med neutrala nyanser

Rött fångar uppmärksamheten och förmedlar passion och känslor, men om det används för mycket på sovrumsväggarna kan sinnena bli överstimulerade. Mjukare röda eller rosa nyanser, som har ett stänk av jordigt brunt eller bärtoner, är mycket behagligare att titta på och ser ofta mer sofistikerade ut. Oavsett vilken nyans du väljer kommer bara en aning rött att sticka ut, så använd det försiktigt som accentfärg tillsammans med krämvitt för att neutralisera intensiteten.

Vilka kulörer?
Restful Cannes
Light Marseille

 

Om du vill ha ett romantiskt sovrum med en modern känsla kan du överväga att måla väggarna i djupa koppartoner eller en disig guldton.
Sovrum i metallicguld

 

2. Gyllene toner

Om du vill ha ett romantiskt sovrum med en modern känsla kan du överväga att måla väggarna i djupa koppartoner eller en disig guldton. Kopparnyanser som innehåller glada orangefärgade toner eller jordiga toner är ett mycket bra sätt att lägga till värme till mörka utrymmen, medan skimrande guld kan vara en lättsam nyans som är enkel att kombinera med andra färger. Skapa en sofistikerad touch i färgschemat genom att välja lampor med lågt wattal för att få ett mjukt och behagligt sken.

Vilka kulörer?
Dark Grasse
Deep Miramas

 

Att kombinera varmrosa med stålgrått är ett smart sätt att göra sovrummet lite sötare utan att det blir översockrat.
Grått och rosa sovrum

 

3. Grått och varmrosa

Att kombinera varmrosa med stålgrått är ett smart sätt att göra sovrummet lite sötare utan att det blir översockrat. Kontrastera mörk tenngrå med puderrosa för ett vuxet utseende, eller kombinera ljusgrå toner med en klarare och mer kraftfull rosa för en fräckare känsla.

Vilka kulörer?
Misty Cannes
Shiny Le Havre
Sparkling Cannes

 

Mjuka, drömska blå toner är ett populärt val för sovrum och det med rätta: dessa lugnande och optimistiska nyanser har visat sig förbättra sömnen, underlätta avkoppling och sänka blodtrycket.
Blått och gult sovrum

 

4. Blått och ockragult

Mjuka, drömska blå toner är ett populärt val för sovrum och det med rätta: dessa lugnande och optimistiska nyanser har visat sig förbättra sömnen, underlätta avkoppling och sänka blodtrycket. Skapa en originell och mer elegant version av detta klassiska färgschema genom att tona ner det lite och använda en mörkare blå nyans med ockragult. Många människor är rädd för att experimentera med mörkare nyanser, men det kan vara mycket belönande. Och ditt privata sovrum är den perfekta platsen att prova något nytt.

Vilka kulörer?
Dark Montpellier
Dark Cognac

 

Ett av de enklaste sätten att skapa ett romantiskt sovrum är att blanda en palett med mjuka, skira kulörer för att skapa ett utseende som är otroligt diskret och välbalanserat.
Lila och grått sovrum

 

5. Lila och grått

Ett av de enklaste sätten att skapa ett romantiskt sovrum är att blanda en palett med mjuka, skira kulörer för att skapa ett utseende som är otroligt diskret och välbalanserat. Ljusgrått är en bra utgångspunkt i bakgrunden, med accenter i lila eller lavendeltoner för att få ett fräscht och modernt sovrum som känns tidlöst och lockande. Komplettera med speglar som reflekterar ljuset för att förstärka den skira känslan i färgschemat.

Vilka kulörer?
Intense Montrouge

Väggen er mattlakkerad med Original Panellack i kulör Trotzig från sista färgkarta. Läs mer här

 

Avfärda inte neutrala färger om du ska skapa ett mjukt och drömskt färgschema för sovrummet. En palett med bleka nyanser som innehåller varma jordiga toner är ett sofistikerat sätt att skapa ett romantiskt utseende.
Sovrum i neutrala kulörer

 

6. Blekt och intressant

Avfärda inte neutrala färger om du ska skapa ett mjukt och drömskt färgschema! En palett med bleka nyanser som innehåller varma jordiga toner är ett sofistikerat sätt att skapa ett romantiskt utseende. Gör det modernt genom att använda lager med olika nyanser och bryta av med ett kritvitt tak för att få fram den önskade effekten.

Vilka kulörer?
Restful Sarcelles
Soft Calais
Sparkling Calais

 

Efterlikna lyxen hos ett livsstilshotell med en palett med rika lila nyanser. Lila är fylligt och eftertänksamt och kan vara svårt att hantera, men med rätt kombination av kompletterande färger kan det kännas otroligt mysigt.
Lila sovrum

 

7. En palett med lila nyanser

Efterlikna lyxen hos ett livsstilshotell med en palett med rika lila nyanser. Lila är fylligt och eftertänksamt och kan vara svårt att hantera, men med rätt kombination av kompletterande kulörer kan det kännas otroligt mysigt. Kombinera plommon- och mullbärsnyanser med ljusare nyanser, t.ex. ljuslila, och använd möbler i neutrala färger för att det inte ska bli för mycket.

Vilka kulörer?
Deep Marseille
Intense Versailles

 

Bästa tipset Förstärk den intima känslan i sovrummet genom att välja färger från den varmare delen av färgspektrumet. Varma nyanser gör gärna att väggarna känns närmare och det hjälper dig att skapa en mysig och inbjudande känsla – vilket är perfekt när du vill vara nära den du älskar.

Är du fortfarande inte säker på vilka kulörer du ska välja? Ladda ned appen Nordsjö Visualizer för att snabbt få ett intryck av hur rummet skulle kunna se ut när det är klart.

 

Tips & råd

Hämtar data, vänta...