Ombre rosaröd färg

Blanda olika kulörer och skapa nyansskiftningar, så kan du få fram ett uttryck som känns både harmoniskt och personligt. ”Ombre” är en målarteknik som används flitigt av inredningsdesigners och stylister och får verkligen väggen att bli mer levande.

Ombre har inga begränsningar, de kan göras vertikalt och horisontellt, centrerat på väggen eller nära en kant, mjuk eller hård övergång, med två färger eller mer.

Så här enkelt skapar du din egen ombre-effekt

Ombre färg på väggen
  1. Välj två kulörer som du tycker passar ihop. Använd Ambiance väggfärg för bästa resultat. Har du rätt färg från början på väggen, så behöver du bara använda din accentfärg. Välj en nivå på väggen och måla allt där under i accentfärgen. Använd gärna en roller för att få en slät finish.

  2. Börja med att måla den översta halvan av väggen. Måla uppifrån och ner med oregelbundna rörelser med hjälp av både roller och pensel. För en mjuk effekt, byt vinkel på penseln och rollern allt eftersom du målar.

  3. Det är nu dags för den andra färgen. Obs! Det är viktigt att du fortsätter att måla innan färgen torkar för att få dessa mjuka skiftningar. Fortsätt att använda dig av oregelbundna rörelser. Låt linjen mellan de två olika kulörerna vara ojämn. För att få en mjuk kant vid övergången måsta den rollade färgen suddas ut.

  4. Använd en fuktig trasa och sudda samman kulörerna så att de smälter ihop.

  5. Använd slutligen en mjuk pensel för att putsa bort alla kanter och på så sätt skapa en vacker finish.