Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
image1

Barn överges, men de glöms inte bort

Stöd till barn när föräldrarna flyttar till arbete i storstäder

I Kina lämnar över 250 miljoner föräldrar sina hemstäder i inlandet och flyttar till mer utvecklade städer vid kusterna i jakt på ett bättre liv. Som en följd lämnas över 61 miljoner barn kvar på landsbygden, där de lever själva eller hos släktingar (oftast far- och morföräldrar).

image2

Skapa färgglada klassrum i Shijiazhuang, Kina

Vad var utmaningen?

 

Barn som inte får träffa sina föräldrar under en lång tid blir mer sårbara för både fysiska och känslomässiga problem. Situationen blir inte lättare av att barnens undervisning äger rum i slitna skolor.

Hur skapade vi en färgglad plats som inspirerar till studier?

 

Tillsammans med China Next Generation Education Foundation utformade färgexperter från Dulux (systervarumärke till Nordsjö i Sverige) klassrum till barnen i Beiye grundskola i Shijiazhuang, Kina. Klassrummen som var grå och slitna fick nytt liv med ljusa och livfulla färger och mönster. Dessutom installerades datorer så att barnen ska kunna få onlinekontakt med sina föräldrar som är långt bort. Hittills har över 35 skolor i Kina renoverats och fler väntar. Renoveringen har fått ett varmt mottagande från barnen och lärarna.

image3

”Mina elever kommer att älska att vara i ett så färgglatt klassrum”, säger Su Mei, lärare vid Beiye-skolan.”


Hämtar data, vänta...