Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Oväntade ytor mitt i en favela i Rio de Janeiro

Förstörda ytor i en brasiliansk favela görs om till sportplaner

Ett initiativ från Tudo de Cor (Let’s Colour-kampanj från Coral (systervarumärke till Nordsjö i Sverige)) som förvandlar trista och oanvända platser i staden till sportplaner. Projektet lanserades i den välkända favelan Santa Marta i Rio de Janeiro, men snart dök det upp på fler platser i staden.

Oanvända ytor i en välkänd brasiliansk favela förvandlas till härliga sportplaner

 

Förändrar hela samhället

 

Favelan Santa Marta i Rio de Janeiro har, liksom många andra favelor i Brasilien, få sport- och fritidsmöjligheter för dess cirka 8 000 invånare. Rio stod inför OS 2016, så det var ett perfekt tillfälle att ge barn som bara var vana att spela fotboll tillgång till olika sporter. Favelan har trånga gator och torg som valdes ut till att målas för att omvandlas till planer för olika sporter.

 

Sport bortom fotboll

 

I ett land där fotboll är mycket mer än bara en sport användes lite färg för att skapa planer för andra möjligheter: basket, pingis, sprintlöpning, volleyboll, hockey … De boende tog sig an utmaningen och många var mycket ivriga att uppleva något nytt och lära sig mer än fotboll. Efter den inledande framgången i Brasilien kommer dessa oväntade ytor att finnas kvar permanent och förbättra människors liv i lokalsamhället. De är nu en inspirationskälla för liknande Let’s Colour-program världen över.


Hämtar data, vänta...