Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Vi presenterar årets kulör 2017

Denim Drift, kulören som är ett måste 2017, är perfekt för alla hem.

Inga

COY17 Denim Drift color of the year 2017 5
COY17 Denim Drift color of the year 2017 5

När vi valde årets kulör sammanställde vi en palett som använder ett blått spektrum, vilket gör att du kan hitta en nyans som passar dig och din livsstil.

Denim Drift passar själv perfekt i denna palett. Samtidigt som den är naturligt lugnande har den också olika egenskaper beroende på den kulör som den paras ihop med, så att du kan använda den för att skapa olika miljöer i hemmet.

En global samling

COY17 Denim Drift color of the year 2017 3
COY17 Denim Drift color of the year 2017 3

Varje år samlar vårt Global Aesthetic Center-team designexperter från hela världen. De diskuterar under flera dagar utveckling i verkliga livet och färgval som sker inom inredning, arkitektur och mode, samt större sociala trender.

Genom denna unika blandning av perspektiv får de fram ett tema som fångar tidsstämningen och de kulörtrender som återspeglar den.

Nya perspektiv

COY17 Denim Drift color of the year 2017 4
COY17 Denim Drift color of the year 2017 4

Det övergripande temat för 2017, liv i nytt ljus, handlar om hur man, över hela världen, omvärderar och uppskattar de vardagliga, men ändå så viktiga, delarna i livet.

Man lägger allt större vikt vid att hitta en balans – det kan handla om balans mellan arbete och hem, naturen och människotillverkat eller våra privata och delade liv.

Därför var blått ett naturligt val för teamet. Det är vardagens färg, från den klarblå himlen till kläderna i garderoben.

En blå nyans för alla

Blått är vardagens färg och ger en vilsam, naturlig känsla i ett sovrum.
Blått sovrum

”Jag älskar hur det här temat hyllar vardagen”, säger Heleen van Gent, Creative Director hos Global Aesthetic Center. ”Det är mycket inkluderande.”

Det är färgen hos både denimjeans och kunglig sammet. Det är också en vacker frisk färg i naturen. Det är en färg som alla är nöjda och bekväma med, och därför bestämde vi oss för denna blå nyans när vi tittade på vårt övergripande tema för 2017.

En mångsidig blå kulör

Årets kulör, Denim Drift, är tillräckligt mångsidig för att fungera i alla miljöer.
Väggar med blått

Allt detta går tillbaka till hur vi inreder våra hem, den miljö som är mest personlig för oss och som vi styr. Det som är så fantastiskt med Denim Drift är hur den kan få helt olika utseenden beroende på hur och var man använder den.

Teamet identifierade fyra ytterligare teman och kompletterande paletter som belyser denna mångsidighet.

Vilka kulörer? Denim Drift

Lär dig mer

Upptäck mer om årets kulör 2017 och de relaterade trenderna, och se hur du kan ge dem liv i ditt hem med appen Nordsjö Visualizer.

Hämtar data, vänta...