Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Grå terrassolie @aimforhappiness
Grå terrassolie @aimforhappiness

Val av neutrala varma och kalla färger till terrassen

Utelivet lever man på taket @aimforhappiness. Soliga dagar tillbringas på de olika terrasserna som man byggt runt hela huset och på morgonen intas frukosten i orangeriet på takterrassen.

Neutrala terrassfärger som passar till de flesta fasadfärgerna

För att skapa en vacker helhet, där hus, trädgård och terrass harmoniserar tillsammans, är det viktigt att ta hänsyn till alla delar av utemiljön. Både varma och kalla terrassfärger kan ge önskvärd kontrast till din utemiljö. En neutral grå färg på terrassen är ett läckert färgval när du ska färgsätta uteplatsen. De grå färgerna – både varma och kalla, passar fantastiskt tillsammans med naturens färger och harmoniserar därför utmärkt med de flesta fasadfärgerna.

Läs mer nedan om interiördesignern, bloggaren och stylisten @aimforhappiness olika terrasser, som rymmer både orangeri på takterrassen, utedusch och bubbelpool på terrassen ute i det fria samt trapporna och terrassen som sträcker sig runt hela huset. När Jannicke arbetar med allt från färgsättning till design och styling, så brinner hon för det personliga.

Välkommen till Terrassstigen – en passande adress för Jannicke och hennes familj

Jannicke har under många år färgsatt och designat hem i hela landet. För några år sedan flyttade hon och familjen in i funkishuset på Nesudden och i år har man färdigställt utemiljön med växter runt huset samt terrass för de badsugna och ett orangeri på takterrassen som båda utnyttjas flitigt. Jannicke driver bloggen @aimforhappiness och har en passion för inredning och färgval även i sitt eget hem.

Grå terrass @aimforhappiness

- Vi har många terrasser och vill att vårt hem skall vara en förlängning av naturen runt det. Vi ska kunna vandra upp från morgonbadet i sjön, skölja fötterna i uteduschen, på takterrassen vill vi kunna bjuda in alla våra vänner på både mat och dans in på småtimmarna och sist men inte minst används ytan framför huset som rena racingbanan av flickorna när de far fram på sparkcyklar och skateboards. 

Vi har valt att måla alla terrassgolven med Nordsjö Tinova UV Super Terrace i kulören Unnen. Oljan tränger väl in i underlaget och förhindrar fuktinträngning och sprickbildning. Produkten skyddar mycket bra mot UV-strålar vilket innebär att träet håller sig vackert längre. Detta var väldigt viktigt för oss då det till exempel är sol på takterrassen från morgon till sena kvällen.

Vill du se färgpaletten inne i huset? Läs också: Färgpassion hemma hos bloggaren @aimforhappiness

Huset är målat med ONE Super Tech i den brun-svarta kulören Mountain River och terrassen är laserad med Tinova UV Super Terrace i kulören Unnen. Räcket är laserat med ONE Transparent som är en självrengörande fasadlasur i kulören Scandinavian Black & Brown.

Ljus grå takterrass och brun-svart färg på strandhuset @aimforhappiness

Ljus grå takterrass och brun-svart färg på strandhuset @aimforhappiness

- Jag får ofta frågor kring vad som var viktigt för mig när jag inredde vårt hem och hur jag tänkte utifrån planlösningen och mitt svar på dessa frågor är att jag ville ta in naturen runt huset och få in så mycket naturligt ljus som möjligt. Det samma gäller även för vår utemiljö. Jag önskade skapa en utemiljö som kunde utnyttjas under mer än vår- och sommarårstiden och som var i harmoni med naturen runt oss.

Visste du att tanken bakom de första funkishusen med de klassiska takterrasserna var att den ytan du byggde på skulle ska du ”ge tillbaka” till naturen genom takterrasserna, Så det passar perfekt med en oas på vår takterrass med inspiration från sydligare breddgrader. 

Neutral grå @aimforhappiness

- Precis utanför vardagsrummet och köket har vi en terrass under tak. Denna terrass använder vi mycket och det är underbart att sitta här och höra båtlivet på sjön och fåglarna som sjunger. Då känner jag mig verkligen som ett med naturen och det ger mig ett lugn. Jag tänkte inte så mycket på detta när vi köpte tomten, men jag är glad att vi inte bor vid en trafikerad väg. Det är sällan vi hör bilar på den lilla vägen vid vårt hus och det gör det ännu mer rofyllt och till en plats där vi kan samla ny energi efter en dag i livliga Oslo.

Vill du se flera bilder på huset? Läs även Strålande vackert sandhus @aimforhappiness

- Som en förlängning av terrassen utanför vardagsrummet byggde mannen min ännu en terrass. Här har vi installerat en utedusch och satt upp en vägg och förlängt staketet som vi nu använder för att hänga upp allt vi behöver i uteduschen, som korgar till schampo, balsam och handdukar. Duschen fyller vi med vatten som värms upp av solen, och när vi är tillbaka från stranden är duschen klar att användas för sandiga fötter och en uppfriskande hårtvätt. 

Utedusch på terrassen

- I år har vi haft en riktigt aktiv sommar med både mycket arbete och många projekt hemma. Då underlättar det verkligen att vi känner att vi bor i ett sommarhus året runt! Så vi kommer att förlänga sommaren och njuta av allt vi har gjort i sommar. I lördags startade vi dagen med en lång frukost/brunch i vårt orangeri. Helgerna är perfekta för frukost på takterrassen som vi äntligen kan säga är färdig. Vi har målat, satt upp orangeriet, planterat och möblerat – och vi är helnöjda med resultatet!

Kulör Unnen och Tinova UV Super terracce

1. Grå terrassfärger @aimforhappiness

- Jag tycker kulören Tjöme är riktigt cool och passar perfekt tillsammans med fasadfärgen, och inte minst till de blå detaljerna som vår ytterdörr och sjön som vi ser från alla rum i huset och utomhus, säger Jannicke Valen.

Frukost i orangeriet på takterrassen @aimforhappiness

Frukost i orangeriet på takterrassen @aimforhappiness

2. Svart terrassidyll @marenbaxter

Terrassen hos bloggaren @marenbaxter lever ett fantastiskt och färgstarkt liv, där den varma och mörka kulören Scandinavian Black utgör den kontrastfulla bakgrunden på hennes bilder. Otaliga stylingar, festteman och tillbehör installeras ständigt. 

Det vitmålade radhuset har en terrass, krukor och terrassmöbler – allt tillverkat av henne själv, laserat i samma svarta kulör. Lägg märke till detaljerna i sten och gräs som ramar in terrassen på ett läckert sätt.

Kulör Scandinavian Black och Nordsjö Tinova UV Super Terracce

3. Gråbrun kulör på terrassen

Bor du i ett grått grannskap eller är området runt huset täckt med stenar och berg? Om du vill skapa en kontrast och få ett varmare uttryck, kan en varmare kulörnyans vara ett bra alternativ.

Färger som Scandinavian Dark Brown, Homborgsund og Scandinavian Black & Brown har ett varmt och naturligt uttryck. 

4. Ljusgrå terrass

Det röda huset med vita knutar är en stil som aldrig går ur tiden och som ligger många svenskar extra varmt om hjärtat. Läs också om @sandrashem vackra hem här..

Gråbrun terrassolia

5. Skapa ett djup med två färgnyanser på trappan

Vill du skapa ett djup kan du måla trappan i olika nyanser, precis som vi har gjort på bilden här under. Vi valde här kulören Unnen, och den mörkare nyansen som heter Storavan.

Nordsjö vit hus

Terrassen är laserad i den ljusa gråvita färgen Storvindeln

Terrassolja Tinova UV Super Terrace – upp till 4 års hållbarhet

Tinova UV Super Terrace har utsetts till bäst i test. 

Den är UV-beständig och skyddar träet från de skadliga solstrålarna som kan orsaka sprickbildning. Det garanterar längre livslängd för din terrass. Dessutom är den väderbeständig och tål tuffa miljöer. 

Den kan användas på både terrasser och utemöbler, även tryckimpregnerat trä. Den vattenavvisande formuleringen gör att vatten inte tränger in i träet och förhindrar att svamp och mögel förstör din terrass.

Tinova Traditional Allround Oil är en vattenavvisande terrassolja för träslag som furu, gran, cederträ, lärkträ och tryckimpregnerat trä. Den kan användas till terrasser, utemöbler och tränger in i träet och förhindrar att fuktinträngning.

Båda produkterna kan man få i ett stort antal laserande färger.

 

Hämtar data, vänta...