Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Våga välja mörka nyanser

Ditt nya hem får mer djup och karaktär genom att experimentera med mörkare kulörer.

”Flytten fick mig att våga använda kulörer, men jag är fortfarande orolig för att välja mörkare kulörer”

I vår globala undersökning nyligen uppgav mer än 33 % av de som flyttat att de gärna skulle använda klara och starka kulörer i deras nya hem, medan 13 % uppgav att de skulle vilja måla svarta väggar!

Att välja kulörer från den mörkare delen av spektrumet är ett enkelt och snabbt sätt att skapa ett personligt och sofistikerat hem.

Men när vi väl ska köpa färgen är det många av oss som inte vågar använda mörkare nyanser eftersom vi inte riktigt vet hur de används.

Här slår vi hål på några populära kulörmyter och förklarar varför du ska överväga att gå över till den mörka delen av vår färgkarta:

En del mörkare nyanser – som mörkt svartblå – är faktiskt en recessiv färg, vilket innebär att den kommer att ge ditt rum mer djup och göra att rummet känns större
Skapa djup med morka toner

1) Få rummet att kännas större

Det är naturligt att välja vitt när du försöker få ett litet och mörkt rum att kännas större, eftersom vi har uppfattningen att mörkare kulörer gör att rummet känns mindre.

Men en del mörkare nyanser – som mörkt svartblå – är faktiskt recessiva, vilket innebär att de kommer att ge ditt rum mer djup och göra att rummet känns större.

Genom att välja en mörkare färgsättning känns rummet direkt mysigare och intimare. Fylliga mörkröda eller chokladbruna nyanser brukar göra att väggarna kommer närmare dig.
Addera varme med djarva roda kulorer

2) Skapa en mysig färgsättning

Genom att välja en mörkare färgsättning känns rummet direkt mysigare och mer personligt.

Överväg att välja fylligt mörkröda eller chokladbruna nyanser för att få känslan av att väggarna kommer närmare dig. Det gör även att större rum direkt känns mycket varmare och inbjudande.

Ett smart sätt att skapa en illusion av rymd är att kontrastera ljust trä med mörka väggar
Skapa rymd med en optisk illusion

3) Skapa rymd med en optisk illusion

Att måla trädetaljer – som till exempel golvlister, dörrkarmar eller nischer – i en mörkare nyans är ett annat smart sätt att skapa en illusion av rymd i ditt hem.

Mörkblått ser fräscht ut mot ljusare väggar medan en kaffebrun nyans passar bra ihop med en mer neutral färgpalett.

En mörk och vågad färgsättning kommer att göra ditt hem mer dramatiskt och elegant. Antracitgrått är ett mångsidigt val som passar bra till det mesta.
Gor ditt vardagsrum mer dramatiskt

4) Tillför lite dramatik

En mörk och vågad färgsättning kommer att göra ditt nya hem mer dramatiskt och elegant. Antracitgrått är ett mångsidigt val som passar bra till det mesta.

Om du inte vet var du ska börja, kan du ladda ner vår Nordsjö Visualizer app till din mobil eller surfplatta och med denna få hjälp och stöd att fatta beslut om kulörval.

Håll bara Visualizer-appen mot väggen som du vill måla, välj en kulör från Nordsjö och tryck för att direkt se hur ditt rum kommer att se ut.

Bästa tipset

Om du målar väggarna i en mörk kulör, välj då accessoarer i klara och starka kulörer som piggar upp mot de mer dämpade tonerna.

Hämtar data, vänta...