Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Våga ta in mer färg i Anna Kubels hem

Våga ta in mer färg i hemmet

Att våga ta in mer färg i hemmet kan tänkas skrämmande för många. Men för den kreativa stylisten och fotografen Anna Kubel är det en viktig del för att det ska kännas hemtrevligt och personligt. Denna gång var det köksluckorna som behövde sig en uppdatering för att kunna matcha hennes livsstil.

- Faktum är att vi hade ett grönt kök redan innan. Dock var det en väldigt feg grön kulör som drog väldigt mycket åt grått och blått. Med hjälp av den nya varma gröna kulören ville jag få fram en kontrast mellan det annars så vit-beigea köket och de nymålade köksluckorna.

Med skogen som granne och intresset för odling kände Anna att det var viktigt att låta kulören spegla hennes sätt att leva. Annas val blev kulören som hon döpt till Kubel Green Forest och som är hennes bidrag till Nordsjö Nordic Colours 2018.  En kulör som tagit in den vackra naturen i hennes hem.

- Jag tycker att gröna kulörer skapar en lugn och ombonad känsla. Efter en lång tids letande efter den perfekta gröna så är jag stolt över att äntligen ha hittat den. Det var viktigt att den gröna kulören kändes just skogsgrön utan att bli för ljus eller mörk.

Att få in mer färg i hemmet kan vara ett bra sätt att göra en snabb ändring hemma som ändå förändrar så pass mycket att det nästan skapar ett helt nytt hem eller rum.

Anna Kubel skapar moodboard

- Jag valde Nordsjös matta snickerifärg till mina köksluckor, därför att den matta känslan ger ett djup i kulören som jag gillar. Snickerifärgen från Nordsjö är lös i konsistensen, vilket gör att det är lätt att måla köksluckor, skåp eller annat utan att det blir penseldrag då färgen flyter ut så fint. Att måla sina köksluckor är ett bra sätt att förnya sitt kök utan att behöva lägga ner massvis med pengar. Jag har blivit nöjd varje gång och dessutom så är det inte så svårt som alla tror.

Många tankar kan uppstå när en renovering ska utföras hemma; hur rummet påverkas av målningen, om och hur inredningen behöver ändras samt alla de mindre frågorna och funderingarna däremellan kan påverka valet av att våga förändra hemma. Men Anna menar att det mest betydande är att tänka på det stora hela.

- Det viktigaste, för att det inte ska kännas plottrigt, är att alltid tänka på helheten. Ofta använder jag kulörer som ligger nära varandra i färgskalan och bryter sedan av med en eller två andra. Köksluckorna i köket och väggarna i sovrummet är målade i samma gröna kulör, men upplevs som olika beroende på glansskillnad och storleken på ytorna. Trots det så binder de ihop huset på ett fint och harmoniskt sätt.

AnnaKubel målar köksinredning

Anna kommer att kombinera den nya kulören med mörka träslag, men med en vit/beige bas på de övriga väggarna och sedan inreda rummet med växter som fångar upp den nya gröna kulören.

Trots att ett nymålat hem lockar många är det inte alltid lätt att se resultatet framför sig. Att bestämma sig för vilka förändringar som ska göras i hemmet och hur de ska utföras är svårt. Men att välja färg kan vara ännu svårare.

AnnaKubel målar köket

- Det viktigaste är att provmåla först, det är omöjligt att få en kulör att se ut som hos någon annan. Det är så mycket runt omkring som påverkar hur färgen upplevs, men det får inte göra så att du inte vågar måla. Köp en provburk och sätt i gång, svårare än så är det inte!

Snickerifärgen som Anna valde till sina köksluckor är Nordsjö Ambiance Superfinish 5 som ger en hård yta vilket gör den perfekt att använda till detaljer i hemmet, såsom köksluckor, dörrar, lister och trämöbler.  Till väggarna i sovrummet valde Anna Nordsjö Ambiance Xtramatt.

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 är en palett bestående av 9 kulörer som är framtagna av 9 framgångsrika och kreativa nordiska influencers som arbetar med inredning. Varje influencer har valt sin signaturkulör som de tror kommer att prägla inredningen under 2018.

Hämtar data, vänta...