Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Väggar som gör dig mållös

Använd din kreativa sida och färgsätt ditt hem med dessa inspirerande effekter.

”Jag vill använda starka kulörer för att ge mitt hem en personlig prägel. Vad mer kan jag göra för att folk ska bli positivt överaskade när de hälsar på?”

I vår globala undersökning uppgav ungefär hälften av alla som har flyttat att första intrycket är viktigt i det nya hemmet.

Det fungerar väldigt bra att välja starka kulörer för att sätta sin prägel i den nya bostaden, men varför inte gå ett steg längre och skapa en helt unik känsla som överaskar dina gäster?

Vi frågade vår inredningsdesigner Gabriel Holland efter några inspirerande kulöreffekter för att omvandla ditt hem från vanligt till något alldeles unikt, genom att enbart använda färg.

1) Skapa en vacker blandning med ombre

Ombre skapar en eterisk känsla och passar väldigt bra till fondväggar – perfekt om du vill använda flera olika kulörer i din färgsättning utan att få en splittrad känsla.

Det är också ett smart sätt att tona ner en skarp nyans om du är orolig att den dominerar rummet helt, särskilt om rummet är litet.

Prova djärva kulörer med mycket kontrast för bästa resultat, eller mörkare nyanser som tonas in i varandra utan tydliga skarvar för en mer sofistikerad känsla.

Om du känner dig riktigt lekfull så måla grafiska diamanter eller färgstarka klickar på väggarna för en mer designad känsla.
Mala ett monster pa din vagg

2) Måla linjer på väggarna

Linjer är ett snabbt och dramatiskt sätt att skapa något utöver det vanliga i ditt nya hem.

Fundera på hur breda linjer du vill ha och gå ut ur din bekvämlighetszon genom att välja klara och starka kulörer som orange och lila. Använd dem mot en neutral bakgrund så att de verkligen syns.

Prova vertikala linjer för att skapa en illusion på höjden om du har lågt i tak.

Horisontella linjer hjälper dig att skapa en känsla av rymd, och brukar ofta kännas mer lekfulla än vertikala linjer.

Fundera på hur breda linjer du vill ha och gå ut ur din bekvämlighetszon genom att välja klara och starka kulörer som orange och lila.
Mala effektfulla linjer

3) Passion för mönster

Om du känner dig modig, gör grafiska diamanter eller färgstarka klickar. Det ger ett proffsigt intryck.

Less is more med den här sortens effekt, så begränsa dig till en fondvägg eller en liten yta för att få det att upplevas som ett konstverk och håll dig helst till en neutral bakgrund.

Bästa tipset

Varva med matta och glansiga linjer för att ge rummet djup på ett elegant sätt.

Hämtar data, vänta...