Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Utforma arbetszoner i hemmet

Upptäck trendiga tips för att skapa arbetszoner i hemmet.

Hemmakontor

Hur ofta har du hört det här: ”Ja, jag har ett hemmakontor men jag föredrar att arbeta på min bärbara dator vid köksbordet”? Vad beror det på? Det beror på att det moderna livet handlar om ljusa, öppna utrymmen som ger energi och fyller flera syften, inte små, dammiga kontor som gömmer sig längst bort i huset.

 

Enkla färgförvandlingar

Definiera arbetsutrymmet genom att använda färg med dynamisk design.
Ovalt arbetsutrymme

 

Problemet är att det kan vara svårt att sätta sig ned och fokusera på arbetet i samma rum som livets andra distraktioner. Hemligheten ligger i att använda färgens kraft för att definiera ditt utrymme, vilket Marieke Wielinga, Senior Color Designer hos AkzoNobel, förklarar: ”Färg är ett mycket bra känslomässigt verktyg, så använd det! Genom att använda blockfärger mot en neutral bakgrund kan man skärma av ett utrymme.”

Varning! Hårt arbete pågår

Avgränsa arbetsutrymmet med ett färgblock.
Arbetsutrymme med blockfärger

 

Denim Drift, årets kulör 2017, är en mycket bra grund för att skapa ett utrymme med tydligt avgränsade aktivitetsområden. Den svalt gråblå kulören kan kontrasteras med kraftiga toner och former. ”Det går att måla väggarna så att man på ett kraftfullt och enkelt sätt avskiljer lekutrymmen från arbetsutrymmen.”

Vilka kulörer? Denim Drift

 

Enkla sätt att ändra inställning

Områden för att koppla av, äta och ha roligt är normalt större och behöver ett bredare färgschema, medan ett arbetsutrymme i rummet bör ha en fokuserad accentfärg som uppmuntrar dig att lägga fokus på arbetet. ”Utrymmen för att leka kan ha stora gester, som min fondvägg i rikt rödbrunt”, säger Marieke. ”Arbetsplatsen bör vara mer begränsad och kulören kan hjälpa till med detta.”

Vilka kulörer? Deep Antibes

 

Utforma arbetszonerna som du vill

Geometrisk form på väggen vid ett skrivbord.
Stilleben på skrivbord

 

”Bara för att man har en platt vägg måste det inte kännas som ett platt utrymme”, säger Marieke. ”Prova att måla en slående form för att rama in arbetsbordet, t.ex. en oval i en ton som kompletterar det övergripande färgschemat. Prova en behaglig gräddvit kulör mot vår gråblå årets kulör 2017.”

Vilka kulörer? Restful Melun och Denim Drift

 

Lyft fram detaljerna

Starka accentfärger hjälper till att definiera en alkov.
Accentfärger i alkov

 

Om rummet har små hörn, skrymslen och vrån kan du göra något extra av en svår plats i stället för att försöka dölja den. Marieke förklarar: ”En alkov i en sval grå palett är den perfekta platsen för att lägga till en livfull färgklick. Prova kraftfullt rött eller metalliskt havsblått. Det ramar in och förstärker det du har där, så att de enklaste föremål blir en inredningsdetalj.”

Vilka kulörer? G0.05.65, Restful Melun, Deep Antibes och Denim Drift

Hämtar data, vänta...