Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Mörka väggar

TREND 2020! Våga måla och inreda mörkt

Vill du ochså ha den där mysiga och mörka känslan i ditt hem? Trendpaletten 2020 bjuder på varma rostiga toner och lite mer vågade och mustiga kulörer. En färgpalett som ger oss möjlighet att lugna våra sinnen och verkligen boa in oss i våra hem.


2020 handlar mycket om vågade mörka kulörer, lyxiga material, överflöd av gröna växter och detaljer i mässing och metallic. Maximalismen är trendigare än någonsin och more really is more.

En skvätt färg är en enkel men ändå så effektfull detalj som kan göra så mycket för dina väggar och ditt hem. Den vackra och inbjudande trendpaletten 2020 bjuder på mörka mustiga nyanser som i kombination med mjuka textilier - ger oss möjlighet att lugna våra sinnen och verkligen boa in oss i våra hem. Se vår härliga inspiration till 2020 års underbara inredning och färgsättning. 

Måla mörkt
Måla mörkt

MORE REALLY IS MORE

2020 handlar mycket om vågade mörka kulörer, lyxiga material, överflöd av gröna växter och detaljer i mässing och metallic. Maximalismen är trendigare än någonsin och more really is more.

Efter en period med fokus på minimalism och temat ljust & fräscht, så tar vi nu ett större och självsäkrare kliv i den motsatta riktningen. En skön maximalism som tar ut svängarna och prövar våra färgsinnen.

Så våga lite mer i ditt kulörval 2020 – våga unna dig en elegant avkoppling och ett färgstarkt 2020.  

Måla mörkt
Måla mörkt
Mörka väggar
Vardagsrummet är målat i kulören S7.27.25


 

LÅT FÄRGEN FÅ TA PLATS

En WOW kulör som N0.30.40 – är en sådan nyans som verkligen talar för sig själv. Låt denna djupt smaragdgröna kulör få ta plats och skina på egen hand i rummet. Översmycka inte väggarna med tavlor och annan konst – utan låt kulören få vara rummets blickfång.

Grönt vardagsrum
Rummet ovan är målat i kulören N0.30.40

-

Inred rummet med låga möbler – exempelvis ett sideboard - där favoritpinalerna kan visas upp utan att ta för stor plats. Satsa på vissa utvalda kaxiga detaljer som en het rosa lampa och en mjuk sammetspuff - som ännu toppar trendlistan – i en matchande grön kulör.

Grönt vardagsrum
Grön inspiration
Tips! En moodboard är ett oslagbart verktyg att använda för att fånga och visualisera dina idéer. Samla inspiration och dina inredningsidéer i en moodboard och få en bättre överblicka av slutresultatet. 

STYLE IT DARK

Våga färg och #styleitdark för en dramatisk och ombonad effekt i ditt hem. 
Det är ok att känna en liten nervositet när man öppnar en burk färg och möts av en mörk kulör. Rädslan att det ska upplevas murrigt och dystert finns där – men du har så mycket att vinna om du bara vågar.

Vårt personliga #styleitdark rum blev målat i kulören S7.27.25 som påminner om en förförisk mörk Denim. Här har vi även skapat en känsla av exklusivitet genom att låta väggkulören även få ta plats på dörrar och hyllor. Att måla in möblerna i samma kulör som väggen är trendigare än någonsin – och här ser man verkligen varför!
Vill du ha mer inspiration gällande att måla in möblerna i samma kulör som väggen? 
Klicka här. 

Blått vardagsrum
Rummet ovan är målat i kulören S7.27.25

-

Förvaringsdelen som ibland kan vara lite rörig - ger här en känsla av subtilitet och stilighet. Det bästa med en mörk kulör är just att detaljerna får en chans att komma fram på ett helt nytt sätt.

Blått vardagsrum
Förvaringsdelen som ibland kan vara lite rörig - ger här en känsla av subtilitet och stilighet. Det bästa med en mörk kulör är just att detaljerna får en chans att komma fram på ett helt nytt sätt.

-

Förstärk den mustiga känslan genom att inreda med möbler i mörka träslag – á la 1950-tal - lampor i koppar eller mässing, textilier i chunky knits eller siden och stora gröna växter. 

En karaktärsfull teakbyrå är perfekt att inreda med då den inte tar för mycket väggutrymme - men som ändå har platsen för att både gömma och visa upp dina favoritpinaler.

Måla blått
Rummet ovan är målat i kulören S7.27.25


Maximalismen och More is more - som vi nämnde ovan - gäller även hemmets gröna växter. Visste ni att grönt både kan vara stresslindrande och även inspirera till kreativitet? Så ni förstår att det inte går att överdosera med denna gröna trend!

Välj gärna att placera era växter och snittblommor på nya och lite oväntade ställen. Utmana er själva och lek med kreativiteten! 
Mixa naturens gröna med mörkgrå - nästan svarta - väggar som skapar en otrolig häftig effekt i rummet. Här nedan ser vi @thesofastore´s läckra styling där väggen är målad med S 8500-N.

Mörkt vardagsrum
Bild @thesofastore

-

Här ser vi en grön och vågad stil med IVAR skåpet. Den mustigt gröna kulören skapar en skön dramatisk känsla till rummet. Kulören som det är målat med heter N8.40.21.

Att måla in sina möbler i väggen är både snyggt och enkelt. Se vår enkla guide
här

Måla IVAR skåpet
Rummet ovan är målat i kulören N8.40.21


BALANS & KONTRASTER

Kontraster är en annan viktig och rolig sak att jobba med och som verkligen gör inredningen i rummet intressant för ögat.
Blanda och kombinera olika material; Matt mot glansigt, hårt mot mjukt, mörkt mot ljust, kallt mot varmt. Ett väldigt enkelt knep att ta sig till för att få saker att komma fram och få liv.

Om man vill uppnå en lättare känsla i rummet så kan man möblera med lite ljusare möbler och textilier. Vill man däremot skapa en större kontrast och dramatik till rummet – addera då färgglada plädar, mustiga sammetskuddar, mässingsdetaljer eller varför inte en maffig kristallkrona i taket.
Oavsett känsla så handlar det till syvende och sist om hitta en skön balans mellan dina mörka väggar och inredning.

Rummet nedan är målad i den karaktärsfyllda kulören Intense Le Havre. 

Bild @thesofastore


SAMMETSMATT & ELEGANT

Matta väggar är både elegant och tidlöst. Och dessutom oerhört trendigt just nu. Sammetsmatta ytor ger en behaglig känsla till dina väggar utan reflexer och ett vackert lyft åt den kulör som du väljer.

Måla mörkt

Mörka matta väggar
Mörka matta väggar
Rummet ovan är målad i kulören Intense Marseille. 

-

I #styleitdark rummet nedan så matchas de mörka sammetsmatta väggarna med en underbar och elegant petrolblå sammetssoffa.

Här ser ni igen ett exempel på att kontraster behövs för att rummet ska bli levande. Glänsande material som mässing, blanka metaller, speglar i olika former och levande blommor ger det mörka rummet lite extra liv. Väggen är målad i kulören S 8500-N.

Mörkt vardagsrum
Bild @thesofastore


COLOURFUL SJÄLVSÄKERHET

Att färgmatcha sina väggar med soffan skapar en skön och enhetlig självsäkerhet till rummet. Och just inom detta område får vi på Nordsjö många frågor om. Kommer soffan kommer passa till väggkulören? Kan man se vilken den närmsta kulören är till sofftyget?
 
Ett enkelt sätt att ta reda på det är genom att testa vår skickliga färgsättningsapp, Nordsjö Visualizer. Med hjälp av detta enkla verktyg så kan ni färgsätta väggarna direkt i rummet – utan att ens måla en droppe färg. 
Klicka här för att läsa mer om Visualizer.

Det ljuvliga rosa vardagsrummet nedan är målat i kulören B9.15.55. Läs mer om rosa rum här!

Testa vår skickliga färgsättningsapp, Nordsjö Visualizer!

VÅGA FÄRG I KÖKET

Att låta köket – hemmets hjärta och familjens samlingspunkt – bli en skön färgklick i hemmet tycker vi är en självklarhet.
Kanske är det för att vi vill åt det där lugna och behagliga, då vitt ibland kan ge en lite för dramatisk effekt, medan grått är en behaglig kompromiss som gör att hela hemmet känns självsäkert.

Mystical Paris är en djup grå kulör som har en gnutta blått i sig. Det gör den mer komplex och intressant.

Blått kök


MÖRKT OCH MYSIGT I SOVRUMMET

För de allra flesta av oss är det viktigt att sovrummet utstrålar ett lugn och en hög myskänsla. Det är trots allt här som vi efter en lång dag har möjlighet att stänga ute bullret och lugna våra sinnen.
Att satsa på ett mörkt sovrum är helt rätt både trend- och sömnmässigt. Så om ni fortfarande är osäkra på om ni vågar måla mörkt - testa i sovrummet! 

Vackra och karaktärsfulla kulörer som Deep Melun, Nordsjö cinnamon cake och Heart Wood kan skapa ett lugn och en djup karaktär till ditt sovrum.

Mörkt sovrum
Mysigt sovrum

-

Mörka väggar i kombination med mjuka textiler i sammet och glänsande siden är perfekt när du vill skapa lite extra glamourkänsla till sovrummet. Att addera detaljer i mässing och guld - är alltid en bra ide!  
Sovrummet nedan är målat i den varma och inbjudande kulören B7.25.50.

Inspiration sovrum

-

Ochre gold är en glamorös guldinfluerad kulör som är stark nog att väcka uppmärksamhet på egen hand, men är också vacker i kombination med den rosa paletten eller nyanser som påminner om naturens egen palett.

Även här har vi förstärkt den mustiga känslan med en sammetsfåtölj i liknande kulör som väggen.
Vill du ha mer sovrumsinspiration?
Klicka här

Gult sovrum
Rummet ovan är målat i kulören Ochre Gold.

-

BARNRUM

Ett barnrum behöver inte alltid innebära en dämpad och ljus palett, utan här kan man gärna välja att måla med en mörkare nyans för att skapa den där härliga myskänslan.
En dekorativ sänghimmel är ett måste i det vintriga barnrummet. Det mustiga, guldgula tyget i sänghimmeln nedan samspelar vackert med rummets övriga möbler och kulörer.

Väggen är målad i kulörerna Nordsjö indigo depths och Nordsjö cinnamon cake. Taket är målat med Årets kulör 2020 – Tranquil Dawn.

Mysigt barnrum

BESTÄLL HEM DIN MÖRKA FAVORIT OCH PROVMÅLA 

För att välja rätt nyans behöver du uppleva kulören i rätt sammanhang i ditt rum och med dina möbler. Provmåla och se hur de olika nyanserna samspelar med dagsljus, kvällsbelysning och rummets övriga inredning för att kunna avgöra vilken kulör det är som är bäst för just dig.

Nu kan du enkelt provmåla med vår smidiga Colour Tester! Klicka hem ditt favorit färgprov redan idag och direkt
till dörren här.
 

Vi på Nordsjö försöker att göra alla steg i din färgresa lite enklare. Från val av kulör till själva appliceringen.

Måla hemmet
Hämtar data, vänta...