Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

TEST AV UTOMHUSFÄRG - SÅ VÄLJER DU RÄTT!

Vi på Nordsjö har vi utomhusfärger som slår det mesta. Vår premiumprodukt Nordsjö One Super Tech till exempel, som skyddar din träfasad mot fukt och mögel. År efter år.

BYT TILL EN BÄTTRE UTOMHUSFÄRG

Idag har vi på Nordsjö färger som slår det mesta. Vår premiumprodukt Nordsjö One Super Tech till exempel, som skyddar din träfasad mot fukt och mögel. År efter år. 

One Super Tech har egenskaper som:
- Självrengörande
- Extrem hållbarhet i glans och kulör
- Fantastisk täckförmåga
- Hållbarhet upp till 16 år vid systemmålning

I över hundra år har vi på Nordsjö utvecklat färg för tuffa, nordiska förhållande och man kan säga att vårt hårda testarbete har lönat sig!
För absolut bästa resultat och livslängd rekommenderar vi att använda Nordsjö One Super tech i system med Nordsjö Tinova Wood Base Oil och Nordsjö Tinova Primer Exterior. 

dags att måla huset
dags att måla husetNORDSJÖS TESTSTATIONER

Nordsjö har ett unikt sortiment av färg som är resultatet av ett långt forsknings- och utvecklingsarbete. I över hundra år har vi utvecklat färg för tuffa, nordiska förhållanden och vi testar alla våra produkter på platser runt om i Europa, som är särskilt utvalda för dess tuffa klimat. 

ALPERNA
Nordsjös teststation i Alperna är belägen på drygt 1 400 m över havet. Här är UV-strålningen extra stark och vädret växlar ofta mellan frost och tö. Två viktiga faktorer som skyndar på nedbrytningsprocessen avsevärt. Därför motsvarar ett år på teststationen två till tre år i nordiska klimat.

VÄSTKUSTEN
På svenska västkusten är hårda vindar, saltstänk och sol vardagsmat. Därför är området populärt för teststationer inom industrin. Och det varierande klimatet passar perfekt för just färgtester.

BERGEN
Med över 220 regndagar om året och hög luftfuktighet är teststationen rena drömmen för mögel och alger. Klimatet relativt milt men det regnar närmare 3 000 mm per år. Här utsätts panelerna för både regn, snö och fukt. Därför är mögel- och algpåväxten aggressivare än i andra regioner.

SKÅNE
Vår skånska teststation är placerad i ett område med varierad vegetation. Den ligger både nära en hårt trafikerad väg och ett vattendrag, vilket bidrar till blandad belastning och nedsmutsning.


 

VÅRA FÄRGTESTER

Produktutveckling och validering av egenskaper sker genom omsorgsfull provning. Under utvecklingsfasen utför vi korttidstester med vädermaskiner, men för att säkerställa optimal kvalitet är de naturliga långtidstesterna avgörande. Vi testar våra färger på olika platser, beroende på vilka parametrar som är i fokus. Under testperioden gör vi flera avläsningar om året, och genomför regelbundna analyser i labb.

I bedömningen av långtidstesterna utgår vi ifrån både teknisk hållbarhet, det vill säga träskydd, och estetisk hållbarhet. Men vi mäter, jämför, analyserar och bedömer även färgerna utifrån en mängd andra kriterier.
Vi bedömer bland annat appliceringsegenskaper som:
- Fyllnad
- Täckning
- Spridning

Sen även ytprestanda som:
- Hårdhet
- Flexibilitet
- Vattenupptagning
- Vattengenomsläpp
- Lägsta torktemperatur
 

TESTRESULTATET

I ett av våra långtidstester har vi jämfört färgsystem på teststationen i Norge. Den vänstra sidan av panelen är målad med en referensfärg och den högra med vår självrengörande färg Nordsjö One Super Tech.  
Färgen till vänster har blivit kraftigt angripen  av mögel, medan Nordsjö One Super Tech är helt ren och fri från påväxt.


VILL DU VETA MER HUR VI PÅ NORDSJÖ TESTAR FÄRGER? 

Med resultatet av detta och övriga långtidstest, som genomförs i betydligt större skala och med fler testparametrar än t.ex. Folksams färgtest, kan vi vara trygga när vi rekommendera våra färger till konsumenter runt om i Norden.

 

UTOMHUSTIPS!

Är det nu dags att måla huset? Ta del av våra enkla och värdefulla tips och guider för att din fasad ska bli vacker och slitstark i många år!
 

SÅ HÄR ENKELT MÅLAR DU FASADEN!

 Se vår enkla guide hur du målar din fasad på bästa hållbara sätt. Klicka här. 
 

MÅLA HUSET PÅ HALVA TIDEN!

Med rätt verktyg och planering så kan du spara mycket tid när det är dags att måla om huset. Se våra 4 bästa tips för tidsbesparande målning av huset. Klicka här. 

I VILKEN ORDNING BÖR MAN MÅLA HUSET?

 För att undvika onödigt arbete och ommålning, är det viktigt att göra en plan för var man ska börja när du ska måla huset. Se våra bästa tips här. 

Hämtar data, vänta...