Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SuperMatt fasadfärg

Fasadfärg handlar inte bara om färgsättning och kulör. Färgen är ditt hus främsta skydd mot väder och vind.

Matt färg ger ett sobert intryck

En matt fasadfärg kan lyfta ditt hus till nya höjder. Nordsjös nya produkt Supermatt kombinerar en helmatt yta med hög kvalité – det ger en färg där kulören upplevs djupare och mer naturlig samtidigt som färgen skyddar ditt hus under lång tid.

 

Farg til moderna hus

 

Modernt och traditionellt

Vår helmatta färg finns att få i ett brett utbud av kulörer. För att hjälpa dig en bit på vägen visar vi här en noga utvald palett som passar både moderna och traditionella hus. Stilrent vitt, grått och nästan svart men också starkare kulörer som andas både tradition och attityd.

Så målar du ditt hus

Nordsjö Supermatt – utmärkande produktegenskaper:

 • Modern fasadfärg med helmatt finish

 • Upp till 10 års skydd vid rekommenderad systemmålning

 • Kulören upplevs djupare och mer naturlig

 • Lätt att applicera

 • Mycket god täckformåga

 • Ger en hållbar och tålig yta

 • Hög kulörbeständighet

Så gør du

 1. Skydda. Skydda det som inte ska målas. Täck plåtar, hängrännor och stuprör. Glöm inte att täcka grunden och marken närmast huset.

 2. Se till att virket är torrt. Färgen ska skydda fasaden mot bland annat vatten. Därför är det viktigt att träet är torrt när du börjar måla. Fuktigheten får inte överstiga 16%. Det finns enkla men bra fuktmätare att köpa i handeln.

 3. Impregnera. Om huset aldrig varit målat är det viktigt att impregnera träet. Nytt virke suger ganska mycket. Var extra noga med ändträet.

 4. Grunda. Måla med grundfärg på alla omålade ytor. Det motverkar fuktangrepp och ger underlaget en jämnare yta och du får ett snyggare slutresultat.

 5. Täckmåla. Måla två lager med täckfärg. Se till att första lagret är torrt innan du lägger på andra. Jobba in färgen ordentligt med pensel.

Lycka till!

Hämtar data, vänta...