Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Smarta sätt att skapa harmoni i hemmet

Hur upprepade toner kan skapa harmoni i hemmet.

Genom att utforska kombinationer med olika toner, t.ex. den gråblå Denim Drift, årets färg hos oss, med en rik mörkblå kan du skapa ett utseende som har en härlig känsla av enhetlighet och ett rum som bara känns rätt. Du kan sedan bygga på denna effekt genom att använda lekfulla handmålade former, ränder och övergångar, samt olika mönster och strukturer.

Använd en familj med kulörer

Ett rutmönster med prickar i en viss palett med kulörer skapar en dynamisk design.
Vägg med blå prickar

Den helt blå paletten med årets färg har valts ut noggrant så att varje ton kompletterar de övriga perfekt. ”Det är underbart att kunna leka med denna familj med blåa toner”, säger Heleen van Gent, Creative Director hos Global Aesthetic Center. ”Det gör det väldigt enkelt för människor att skapa sina egna moderna kulörkombinationer.”

Så varför begränsa dig till en enda kulör på väggar eller detaljer? Skapa i stället egna mönster som använder olika toner på samma vägg, t.ex. ett lekfullt rutmönster med prickar. Genom att använda hela tonomfånget lyfter du fram detaljer i andra föremål i rummet som har målats i samma nyans.

Vilka kulörer? Denim Drift, Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon

Prova din frihandsförmåga

Befriande former som målats på fri hand kan skapa dynamisk kreativitet i hemmet.
Vägg med blå cirklar

”Det är något väldigt befriande med att måla egna mönster på fri hand”, säger Heleen. Gör ett försök med virvlar, upprepade dekorativa mönster och stora cirklar. ”Det är ett utseende som är lätt att skapa. Du behöver inte ens markera något, det är bara att köra!”

Vilka kulörer? Light Paris og Dark Le Mans

Låt det flöda

Prova att tona en vägg med mörkare till ljusare toner från en palett genom att arbeta från mörka grundtoner till ljusare.
Bleknat blått rum och fåtölj

Det kanske verkar överarbetat att använda en massa olika toner på en vägg, men inte om kulörerna får flöda ihop på ett diskret sätt. Prova att göra det gradvis ljusare när du arbetar dig nedifrån och upp. Mörkare toner känns naturligt mer jordnära, medan ljusare toner blir luftigare.

Eftersom blått är havets, himlens och en massa andra sakers färg blir helhetseffekten en känsla av ett abstrakt landskap eller hav, vilket ger en naturligt stilla och lugnande effekt i delade utrymmen.

Vilka kulörer? Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon

Samma nyans, olika ytor

Låt väggen vara djärv med olika nyanser av en kulör i grova dramatiska linjer.
Grova blå toner horisontellt

Förutom att variera tonen kan man prova att använda samma nyans på olika ytor och strukturer. Skåp, möbler och till och med tak går att måla på det här sättet. ”Prova att måla möblerna så att de matchar väggarna och nästan blir en del av bakgrunden”, säger Heleen. ”Det är inte det mest självklara valet, men det är otroligt effektivt.”

Vilka kulörer? Dark Le Mans og Deep Dijon

Hitta en blå nyans du gillar

Hämta appen Nordsjö Visualizer för att se hur dessa vackra blå nyanser kan användas i alla rum i hemmet.

Hämtar data, vänta...