Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Små fötter, små fotavtryck: barnrumsidéer som är både barn- och miljövänliga

Tips för att säkerställa att den nya familjemedlemmens ekologiska fotavtryck blir så litet som möjligt.

”Hur gör vi för att skapa ett barnrum som är miljövänligt och snyggt?”

Miljömedvetna föräldrar funderar ofta på vilken påverkan ytterligare en familjemedlem kommer att ha på miljön. Vilka sorts blöjor ska de använda? Vilka sorts leksaker ska de köpa? Och hur ska de inreda barnrummet så att det inte är skadligt för bebisen och planeten?

Fler än hälften av föräldrarna som intervjuades i Nordsjös undersökning sa att de vill kontrollera om produkter är säkra innan de börjar inreda. Nästan tre fjärdedelar sa också att estetiken är viktig i barnrummets färgschema.

Dessa tips gör barnrummet mer miljövänligt och ger ditt barn en grön och hälsosam start i livet – utan att kompromissa med stilen.

Säkerställ att barnrummet är snällt både mot bebisen och miljön genom att välja en vattenbaserad färg med låg VOC-halt.
Skapa ett hälsosamt barnrum

1. Välj vattenbaserad färg

Säkerställ att barnrummet är snällt både mot bebisen och miljön genom att välja en vattenbaserad färg med låg VOC-halt. VOC (Volatile Organic Compounds) står för lättflyktiga organiska föreningar som ofta kommer från den ohållbara petrokemiska industrin.

Alla Nordsjö-väggfärger för inomhusbruk, till exempel Perform+ Easy2clean, är vattenbaserade. Perform+ Easy2clean är en vattenburen matt akrylatväggfärg för målning inomhus där man önskar en yta som är tvättbar och enkel att rengöra. Du kommer inte att ha några problem att hitta miljövänlig Nordsjöfärg med låg toxinhalt i exakt den nyans du vill ha.

Som med all målning är det bäst att bli klar några veckor i förväg så att rummet är helt luktfritt när bebisen flyttar in.

Förvara färgrester på rätt sätt – i en frostfri miljö och inte i direkt solljus – så att du kan använda dem igen.
Förvara färgrester i glasburkar

2. Köp bara så mycket färg du behöver

Med vår färgberäknare online är det enkelt att beställa rätt mängd färg. Om du använder mindre färg både sparar du pengar och skyddar jorden.

Om du ändå har kvar färg kan du förvara den på rätt sätt till nästa gång (i en frostfri miljö och inte i direkt solljus) eller skänka den till en granne eller vän eller en lokal välgörenhetsorganisation – häll inte ut den i avloppet eller soporna.

Om du inreder rummet så att det kan växa med barnet hushåller du både med pengar och jordens resurser.
Ett tidlöst färgschema för barnrummet

3. Skapa ett tidlöst rum

Barnrummet kommer inte att vara ett barnrum för evigt. Om du inreder så att rummet kan växa med barnet hushåller du både med pengar och jordens resurser.

Innan du börjar inreda kan du fundera på hur varje möbel kommer att fungera i rummet när bebisen blir lite större. I stället för att köpa ett skötbord kan du till exempel sätta fast en stadig skötbädd ovanpå en byrå. När barnet blir större kan du ta bort skötbädden och i stället ställa leksaker och böcker på byrån.

Innan du köper nya möbler kan du se om du kan använda de du redan har. Har du en bokhylla eller byrå som bara samlar damm? Det räcker med två lager färg för att de ska lysa upp barnrummet.
Förnya gamla möbler med ett nytt lager färg

4. Hitta en användning för gamla möbler

Innan du köper nya möbler kan du se om du kan använda de du redan har. Har du en bokhylla eller byrå som bara samlar damm? Det räcker med två lager färg Ambiance Snickeri för att de ska lysa upp barnrummet.

Det är inte bara möbler som kan få nytt liv. Trälådor, gamla väskor och fotoramar kan göras om med en klick färg.

I stället för att köpa dyra konstverk eller leksaker för att dekorera barnrummet kan du fatta målarpenseln och skapa din egen konst.
Skapa egen konst

5. Släpp ut din inre Picasso

I stället för att köpa dyra konstverk eller leksaker för att dekorera barnrummet kan du fatta målarpenseln och skapa din egen konst.

Det är ett smart sätt att använda färgrester på och ger dig en chans att göra barnrummet personligt utan att det påverkar plånboken och planeten.

Bästa tipset

Använd vattenbaserad färg på dörrar, lister och väggar så att barnrummet blir så rent och grönt som möjligt.

Hämtar data, vänta...