Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SLÄPP IN BARNEN I COWBOYENS VÄRLD!

Med detta cowboy- och indian inspirerande barnrum så lovar vi att barnen lever sig barnen in i Vilda västern på riktigt. Inspireras av hur ni kan skapa er egna Vilda västern-värld i barnrummet.


SLÄPP IN BARNEN I COWBOYENS VÄRLD! 

Traditionella barnrum är helt underbara, men om du vill pröva något lite annorlunda kan du istället välja ut ett unikt tema för ditt barnrum. Vi har skapat ett barnrum med Vilda västern-tema för att visa och inspirera till hur ni kan göra - men ni kan lika enkelt följa era egna idéer på tema och använda samma grundläggande principer.

Följ våra enkla steg för att skapa ett rum med ett skojigt tema - som passar perfekt för din lilla cowboy eller cowgirl!

Oavsett vilket tema du väljer är det viktigt att du definierar det generella färgschemat och bestämmer vilka kulörer du ska köpa för att uppnå den önskade looken.
Färgschema med Vilda västern-tema

 

STEG 1 - BÖRJA MED ATT VÄLJA UT FÄRGPALETTEN SOM DU VILL JOBBA MED

Oavsett vilket tema du väljer är ett tips att börja med att bestämma vilka kulörer ni ska använda i rummet för att uppnå den önskade looken på temat.

VILDA VÄSTERN PALETTEN 
När det gäller att återskapa det torra, karga Vilda västern-landskapet kan du använda varma röda och orange accenttoner som fungerar perfekt mot en sandfärgad bakgrund. Här kan vi tipsa om vår bärnstens inspirerade årets kulör 2019, Spiced Honey. 

TIPS! Du kan måla den översta delen av väggarna i en ljusare nyans, till exempel himmelsblått eller solnedgångsgult, och välja en jordig terrakottanyans på den understa delen. Måla den ljusare färgen först så är det enklare att täcka eventuella färgdroppar när du målar den understa halvan av rummet.


SE VÅR LEKFULLA PALETT TILL BARNRUM
Har ni svårt att bestämma kulörer? Varför inte beställa hem Colour Tester så ni enkelt kan provmåla på väggen - och bestämma kulörerna tillsammans. Testa en kulör från vår lekfulla Colour Tester palett - Fun & Playful - som är en härligt lekfull och pigg palett! Klicka här för att beställa hem prover direkt till dörren.
 
barnrum med

 

 Ni kan även experimentera med olika nyanser och färgsätta direkt på väggen - utan en droppe färg - med vår färgsättningsapp Nordsjö Visualizer. Klicka här för mer information. Nordsjö Visualizer-appen.

VI HAR ANVÄNT OSS AV DESSA KULÖRER TILL BILDEN OVAN:

Deep Grasse
Misty Antibes
Clear Cognac
Clear Melun

 

STEG 2 - SKAPA ETT BLICKFÅNG

När du har målat bakgrundskulören så är det dags att skapa din väggmålning, en schablon eller dekal på det valda temat - ditt blickfång! 
Om det är Vilda västern tema som du fastnat för - tänk gröna eller bruna stickiga kaktusar, springande vildhästar, mjuka fjädrar och pilbågar.

Men släpp också loss din egen fantasi i detta. Att barn älskar färg – det vet vi - men plötsligt så befinner även du dig i barnens magiska värld där du kan fantisera fritt och passa på att ta ut svängarna.Sök efter mönster, idéer, schabloner på internet, Instagram, Pinterest eller bara låt kreativiteten flöda och skapa dina egna personliga motoiv. 
 

En äkta Vilda västern-look får du med betsade trämöbler.
Orange och gul fondvägg


STEG 3 - SKAPA LOOKEN 

En äkta Vilda västern-look får du med trämöbler, naturmaterial som läder och mocka. Tjocka mysiga mattor i härliga färger och filtar och kiddar i mustiga nyanser.

Har ni ett mindre barn så kommer de vilja tillbringa mycket tid nedbäddad i sin säng så välj sängkläder och textilier med omsorg. Ett färgstarkt täcke eller med ett motiv från temat som bidrar till Vilda västern-temat. Om du är händig så kan du kanske sy egna sängkläder och matchande kuddfodral och gardiner? På så vis så skapar du ytterligare den där personliga looken som de flesta av oss strävar efter i våra hem. 


TIIPS! Om ni vill ha en färggladare känsla på möblerna så är ni välja ut några kulörer från den palett ni har valt till väggmålningen och måla stolsben och skåpdörrar i samma nyans för att skapa en enhetlig look. 

LÄS OCKSÅ: Läs vår enkla steg-för-steg guide hur ni målar möbler här. 


VI HAR ANVÄNT OSS AV DESSA KULÖRER TILL BILDEN OVAN:

Clear Melun
Illuminated Melun
Mystical Roubaix
 

Bebisen kommer att tillbringa mycket tid nedbäddad i sin säng så välj sängkläder och textilier med omsorg.
Inredningsdetaljer med Vilda västern-tema

 

Ett litet indiantält är en fin inredningsdetalj som ger bebisen något att fokusera på vid lek på golvet.
Barnrum med indiantält

STEG 4 - FINSLIPA LOOKEN

Om du har gott om utrymme behöver du bara några sista detaljer för att skapa den där extra wow-faktor. Ett litet indiantält - eller tipitält som det även kallas - är ett härligt inslag i barnrums inredningen! Vem vill inte leka kurragömma eller läsa läxor i ett sådant häftigt kryp-in? Glöm inte att inreda den med massa mjuka kuddar och mysiga filtar. Vem vet - kanske även ni föräldrar kommer vilja krypa in och ta en eftermiddags nap här. 


DJUNGELFEBER?  Följ vår steg-för-steg för ett rum värdigt små djungelkungar och regnskogsdrottningar

djungelrum
djungelrum

EN FÄRG FÖR LIVET

I barnrummet kan som sagt verkligen vad som helst hända! Här kan golvet bli ett stormande hav med hajar, och sängen en mäktig borg för prinsar och prinsessor. Och så kan mellanmålet råka spillas ut och vattenfärgen hamna lite utanför pappret.
Men trots detta så kan du ändå måla väggarna i barnrummet med en riktigt snygg färg. Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en svanenmärkt matt färg som enkelt går att tvätta av.
Läs mer om vår svanenmärkta och tvättbara väggfärg Easy2Clean HÄR. 

MÅLARTIPS! Måla väggmålningen eller schablonen med glansiga färger så att den sticker ut från bakgrunden. Det skapar en fantastisk kontrast, även om du inte har använt starka färger vilka lätt kan överstimulera bebisen.


 
barnrom
Hämtar data, vänta...