Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SKAPA VINTERMYS MED VILSAMMA KULÖRER OCH VACKRA BLICKFÅNG

Vinterns mörker är nu här på riktigt. Men bara för att det är kallt och mörkt utomhus, så behöver inte den frusna känslan följa med in i våra hem. En varm ullpläd att krypa under, en mjuk matta att vila fötterna på, harmoniska väggkulörer i kombination med vacker keramik och levande ljus, kan tina upp en frusen kropp och få oss att både må bra och koppla av.

BIlder ovan från @vintagehouse och @svenngaarden


Det är nu, mitt i den mörkaste perioden på året, som vi vill krypa in i våra hem och omge oss med stämningshöjare som goda dofter från glögg och kanel, vackert brända och dova väggkulörer, mjuka textilier och gnistrande belysning. Hösten och vintern ger oss en möjlighet att stänga ute bullret, lugna våra sinnen och tid till att ladda om batterierna. Njut av dessa underbara årstider där hemmamys och återhämtning borde vara vårt fokus.

IBLAND ÄR DET ENKLASTE DET VACKRASTE… OCH MYSIGASTE
Med några enkla knep så kan du förvandla ditt hem till en mysig och välkomnande plats där det ges möjlighet till vila.  Oavsett vilken stil och känsla du vill skapa i ditt hem så finns det många sätt att göra det hemtrevligt och mysigt på.


Bilder #1-3: @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson
Bild 1: @by.charlottes kulör Intense le havre, Bild #2: @thesofastore, kulör S 8500-N


 

NATURNÄRA MATERIAL OCH SKÖNA TEXTILIER

Naturmaterial som rotting, lera, trä och mjukt läder dominerar starkt i höst och vinter. I kombination med den varma, rostiga höstpaletten skapar det en vacker harmoni i ditt hem.  


Bild #1: @malinlauterbach, bild #2 längst upp: @annacate. Övriga bilder Nordsjö
RUSTIK KERAMIK OCH ÄKTA HANTVERK
Bild #1: @lenalidman85, kulör köksluckor F1.08.55, bild#2: @bloggaibagis, kulör Luftslott, bild #3: @annakubel, kulör Kubel Green Forest. 
Dags att måla om köksluckorna?
SKÖNA TEXTILIER
Bild #1: @carlasofiemolge, kulör CarlaSofieMolge Warm Grey. Bild #2: @haimbeiuss, kulör Deep Roubaix och bild #3: @_rosemille, kulör Restful Melun.
DEN DRÖMLIKA SÄNGHIMELN
Bild @lapptussan
MER SÄNGHIMMEL INSPIRATION
Bild #1: @annalandstedt bild #2: @bloggaibagis.


STÄMNINGSFULLA SAMMET
Den sköna sammetspuffen är en perfekt minimöbel att plocka fram nu under hösten och vintern när många av oss har middagsbjudningar och en liten sittplats saknas.
Ny soffa till jul? Varför inte investera i en mjuk och supertrendig sammetssoffa, till vardagsrummet, att samla hela släkten i. 


Bilder @thesofastore, kulörer: S 8500-N och Copper Orange årets kulör 2015 
EN MJUK MATTA ATT SÄTTA FÖTTERNA PÅ
KULÖRINSPIRATION
Bild #1: @boho.wife, bild #2: @pureinterior_, bild #3: @alexandrawedin



BOKHYLLE-STILLEBEN

Under vinterhalvåret så längtar många av oss att få krypa upp i soffan med en fängslande bok eller en inspirerande tidning i vår famn. En dekorativ bokhylla att vila ögonen på kan både väcka läslust och även skapa en värme i rummet.
Samla dina favoritpinaler, vackra askar, foton, en vacker blombukett och låt de samspela tillsammans med dina böcker i hyllan.

Inspireras av bloggarna @lenalidman85 och @viktoriaholmgren´s vackra vardagsrum. Väggarna är målade med den rofyllda, varmgrå HoP Greige.


Bilder @lenalidman85 och @viktoriaholmgren
SKAPA ETT PERSONLIGT BLICKFÅNG
BIlder @saraalfredason


 


INRED MED LJUSSLINGOR

Ljusslingor är tacksamma att inreda med om du vill skapa en mysig stämning i rummet. Låt de antingen hänga från tak till golv, ligga som ett nystan i en glaskupa eller vara virad runt en möbel eller gammal stege - allt för att skapa ett vackert och lysande blickfång.
Men ibland är det enklaste även det mysigaste för ingen kan ta bort känslan av välbehag som bara några levande ljus på bordet kan skapa.

 

Bild #2 @hemlikheter, kulör: PaledunebyPella, bild#3 @jennyvennberg_


Bild #1: @lenalidman85, kulör HoP Greige, bild#2: @svenngaarden, kulör Lindgren, bild #3: @lapptussan, kulör byrån Lapptussans Dawn och väggen Lapptussans Dusk.


EN VARM OCH OMBONAD HÖSTPALETT

Höstpaletten bjuder på varma, rostiga bärnstenstoner och senapsgult kombinerat med dämpade grårosa kulörer. Men även rogivande grönt tillsammans med mjuk kanel och mustiga mullvadsnyanser med jordiga pasteller. Även trendfärgen Greige, som varken är grå eller beige utan en perfekt blandning av båda två, inger en mjuk och sofistikerad känsla på väggarna.

Bilder, AkzoNobel Colour Futures 2019, @boho.wife, @pureinterior_, @lenalidman85, @annacate, @lykkestunder.dk, @csirinyi



HUR SKULLE SPICED HONEY ELLER RESTFUL MELUN SE UT HEMMA HOS DIG? PROVMÅLA MED VÅR NYHET - COLOUR TESTER!

För att välja rätt nyans till just ditt rum behöver du uppleva kulören i rätt sammanhang: i ditt rum med dina möbler. Provmåla och se hur de olika nyanserna samspelar med dagsljus, kvällsbelysning, rummets inredning och fundera över vilken känsla du vill uppnå. Vi rekommenderar att antingen köpa hem en Colour Tester eller en provburk, för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om.

Nordsjö Colour Tester är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller och som finns i hela 49 vackra och moderna kulörer. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören.
Här kan du läsa mer om Colour Tester och även se vilka kulörer den finns i. Det bästa är att du dessutom kan klicka hem dina favoritkulörer i Colour Tester direkt till dörren här.



Bild #1: @_rosemille, bild #2: @annakubel
Hämtar data, vänta...