Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Skapa utrymme för medveten närvaro

Skapa ett utrymme för medveten närvaro med naturliga färger och organiska former.

Vi tänker allt mer på hur vi är sammankopplade med världen omkring oss. Det handlar inte längre bara om att lyfta in element från naturen i våra hem, utan om en större medvetenhet. Det gäller både hållbarhet och hur vi skapar en plats som främjar inre välmående.

Paletten för 2017 förlitar sig starkt på färger från naturen, som kan förstärkas med organiska former och detaljer som ger en lugnande, vilsam och balanserad stämning.

Ny romantik

Botaniska motiv, naturliga textilier och organiska material får rum att kännas mjukare.
Ljust rum med växter

”Vi kan se hur det återigen växer fram en romantik i mode och design”, säger Senior Color Designer Louise Tod. ”Människor är allt mer engagerade i sin påverkan på miljön.” Detta återspeglas i inredning genom att man använder botaniska motiv, naturliga textilier och organiska material för att göra gränserna mindre skarpa.

Mindfulness gör skillnad

Använd enkla handmålade motiv för att lyfta fram enskilda kulörer i rummets inredning.
Naturligt sovrum

Även om den här trenden får mycket inspiration från naturen, att ta hand om och återknyta till planeten, handlar det rent praktiskt om hur vi förmedlar de värderingar som är viktiga för oss i våra hem. Genom att kombinera blåa och gröna paletter med äldre och återvunna möbler och föremål visar vi upp en ny sorts eklektisk stil som är inspirerad av naturen.

Handmålade delar och organiska motiv bidrar till det här sofistikerade bohemiska utseendet. ”Det som är så härligt med denna trend är att fast den kommer ur något som är passionerat och mycket genomtänkt är helheten som skapas avslappnad”, säger Louise.

Vilka kulörer? Restful Le Mans och Misty Fontaine

Oskarpa linjer

Ta dig an målningen på ett mer avslappnat sätt och undvik skarpa linjer för ett mjukare utseende.
Grönt rum med trappa

Glöm hårda, raka och konstgjorda linjer och upptäck en spontan och avslappnad inställning till färg, material och möbler. Prova att blanda ljusa och mörka toner från paletten på samma vägg och använd djärva penseldrag där de övergår i varandra, medan organiska föremål, mjuka överdrag och placeringen av växter lättar upp det strikta ytterligare.

Vilka kulörer? Dark Lyon och Restful Paris

Håll det fräscht och modernt

”Det är fortfarande en modern stil”, påpekar Louise. ”Därför skulle jag inte gå hela vägen med en massa virkat eller batik.” Låt i stället hela paletten förmedla en känsla av balans på egen hand. ”Kombinationen av grönt och lila är mycket bra på att skapa en lugnande stämning”, lägger hon till. Tänk på att inte ha för mycket saker, låt i stället tillräckligt mycket ordning finnas mellan de naturliga delarna.

Vilka kulörer? Dark Toulouse och Misty Montrouge

Läs mer

Om du vill ha mer inspiration kan du läsa Skapa den romantiska inredningen.

Hämtar data, vänta...