Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Skapa ett naturligt vardagsrum

Använd ljusa kulörer, former och strukturer för att skapa ett naturligt vardagsrum.

Genom att inte bara variera kulörerna på väggarna, utan även variera mellan olika former, material, strukturer och ljus, kan du skapa uppfriskande och överraskande utrymmen i hela hemmet.

 

Använd detaljer från naturen

Blanda mellan färg med mjuka toner och att låta vissa material behålla sitt naturliga tillstånd.
Stilleben med naturliga material

 

”När du tänker på sinnena ska du inte glömma att känseln är precis lika viktig som synen”, säger Willeke Jongejan, Senior Color Designer hos Global Aesthetic Center. ”En palett med ljusa vita toner är utmärkta att kombinera med naturliga material som stimulerar känseln, t.ex. trä.”

Fortsätt med färgschemat på möbler som bord och stolar, men var även beredd på att låta vissa delar behålla sitt naturliga tillstånd. Om du känner dig äventyrlig kan du leka med att växla mellan målade och omålade delar av väggar eller möbler, och sedan använda naturliga föremål för att mjuka upp helheten. Föremål av lera, växter och till och med kala grenar kan bidra till helhetseffekten.

Vilka kulörer? Shiny Calais, Restful Calais och Light Versailles

 

Lägg till något överraskande

Överväg kulörkombinationer ton i ton både i rummen och mellan rummen.
Minimalistiskt kök

 

”Tänk på olika aspekter av det rum du inreder”, säger Willeke. ”Det vill säga, var kommer man att sitta, åt vilket håll kommer man att titta och vad kan fånga blicken?” Färgscheman och kombinationer ton i ton kan övervägas, inte bara i enskilda rum, utan även mellan olika rum.

Tänk på det intryck man får när dörren står på glänt och hur övergången ser ut mellan rum som har olika syften, t.ex. från ett hemmakontor till ett vardagsrum eller kök.

Vilka kulörer? Shiny Calais och Light Dijon

 

Måla med ljus

Måla med ljus genom att tänka på hur färgscheman kommer att fungera med solljus och skugga.
Solbelyst bord

 

”Folk pratar alltid om ljuset, men ofta funderar de inte på var det faller, på en vägg eller en möbel”, säger Willeke. ”Titta på var fönstren sitter och ordna paletten och möblerna så att ljuset spelar över dem på ett härligt sätt.” Blanda hårda och mjuka ytor samt kontrasterande toner, och fundera över vad som kommer att skapa skuggor eller reflexer.

Vilka kulörer? Shiny Calais och Light Toulouse

 

Hitta din naturliga plats

Var säker på att du hittat den perfekta paletten innan du ens har plockat upp penseln, med hjälp av appen Nordsjö Visualizer.

Hämtar data, vänta...