Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Skapa ett elegant hem med mjuka färger

Skapa ett elegant hem med hjälp av mjuka färger som lyfter fram materialen och strukturerna.

Inga

”En av fördelarna med att använda mjukare toner är att fokus hamnar på strukturer”, säger Willeke Jongejan, Senior Color Designer hos Global Aesthetic Center. Naturliga material passar perfekt med denna palett som visar upp träets ådring eller detaljerna i synliga tegelstenar. Experimentera med liknande material när du väljer möbler: färgerna och strukturerna hos läder, ull och trämöbler lyfts alla fram i denna neutrala miljö.

Lägg till lite glans

Använd ljusa kulörer, former och strukturer som stimulerar sinnena.
Ljust naturligt rum

”Prova att blanda blanka detaljer på en matt vägg, så att ytorna förändras under dagen när ljuset faller på dem”, säger Willeke. Genom att använda mjuka toner och kulörproportioner tillsammans med dessa variationer mellan matta och blanka ytor skapas ett överraskningsmoment i alla rum. Mjuka detaljer som linne och mattor skapar också en diskret kontrast.

Vilka kulörer? Bright Calais, Misty Roubaix och Denim Drift

Håll det elegant

Skapa grafiska mönster med väggar i två toner.
Randig vägg i två toner och ljus

”Den plottriga åldern, med saker för deras egen skull, är på tillbakagång”, säger Willeke. Vi rör oss bort från traditionell konsumtionshets och mot ett mer diskret och blygsamt sätt att nalka oss vårt val av ägodelar och hemmets inredning. Det här tankesättet med ”nästan där” när det gäller heminredning kommer från en ny typ av lyx – lyxen i utrymme och tid. Så i stället för att överväldiga sinnena ger vi dem den plats de behöver med en lugnande och mjuk färgpalett.

Vilka kulörer? Light Dijon och Denim Drift

Behåll kontakten

Med ett avskalat färgschema ger du utrymme för föremålen att sticka ut och uppskattas.
Avskalat stilleben

Med en sådan avskalad metod kan du sedan börja bygga upp personligheten i varje rum genom att lägga till detaljer i olika material med fokus på ytor som stimulerar känseln. ”Tänk på hur allt kommer att kännas när man vidrör det”, säger Willeke. När man bara har diskreta kulörvariationer spelar föremålen i rummet rollen som det som skapar skillnaderna.

Du kan även experimentera med att måla vissa möbler och låta andra vara obehandlade. Börja med att välja ut några av stolarna i ett rum att måla och, om du känner dig djärv, kan du till och med prova att måla en halv stol, så att känslan ändras från slät till grov i samma föremål.

Vilka kulörer? Denim Drift och Bright Calais

Skönheten i det nedtonade

Hämta appen Nordsjö Visualizer för att se hur dessa nedtonade och ljusa nyanser kan användas i ditt hem.

Hämtar data, vänta...