Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
blomster

Skapa din perfekta färgsättning

Vet du vilka dina favoritfärger är men har svårt att kombinera dem?

Använd en samling föremål och färgprover för att skapa en moodboard.
Lär dig hur du skapar en moodboard
skab dybde

Utvärdera ditt rum

Olika färger passar i olika rum så det första steget är att utvärdera ditt rum. Om rummet ligger åt norr och ofta känns kallt kommer ljusa färger i intensiva mättade nyanser att öka ljuset och få rummet att kännas varmare. Om ditt rum vetter åt söder kan det fungera med de flesta färger – till och med mörka och dramatiska nyanser.

hallen ambiance

Fundera över vad du använder rummet till. För att äta, jobba eller sova? Använd färg för att skapa den stämning som du vill åstadkomma. Kalla, lugna matta färger som ljusgrönt och havsblått framkallar lugn och ro medan djupa färger som rött och lila stimulerar och ger energi.

Inspirationen finns överallt

sovrumspiration

Naturen är en underbar källa av enkla färgkombinationer. Äventyra dig in i det okända och kom ut i fria luften. Vilket landskap får dig att känna dig riktigt levande?

Lägg märke till de saker i hemmet som du tycker allra bäst om. Har du en kudde eller ett överkast som ger energi till ett rum? Välj färger från din favoritmönstrade accessoar och använd sedan detta föremål i det färdigmålade rummet för en koordinerad och personlig känsla.

skapa ett rymligt

Konst kan också inspirera till fantastiska färgsättningar. Välj några få nyckelfärger från en tavla som du älskar för en färgsättning som garanterat släpper kreativiteten lös.

valjakulor hemsidan

Magi med moodboards

När du väl har valt dina färger kan du samla färg-, tyg- och tapetprover i olika toner av den valda nyansen. Använd ett plant underlag eller en stor vit kartong som bakgrund för din framväxande färgsättning. Ordna och ändra om så mycket du vill. Ta god tid på dig. Glöm inte att ta en paus och gå därifrån. Du kommer att känna när det är helt rätt.

Läs också: Hitta din väggfärg med hjälp av ett moodboard 

colour tester

Prova innan du köper

Prover är ett underbart sätt att se till att dina favoritfärger ser lika snygga ut i ditt hem som på din moodboard. Måla på olika ställen i varierande ljus eller häng en målad A4-bit makulaturpapper på olika väggar så att du kan se hur färgerna ser ut i naturligt och konstgjort ljus under olika tidspunkter på dagen.

Köp Colourtester hem nu.

Hämtar data, vänta...