Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SKÖNA GRÖNA NYANSER PÅ KÖKSBORDET

Med den sköna gröna kulören Back to the roots byMalin fick ett gammalt köksbord ett helt nytt liv hemma hos bloggaren Malin Persson.

Bloggaren och den otroligt kreativa Malin Persson arbetar både som stylist, inredare, samt programledare på SVT - där vi har sett henne förvandla och skapa vackra trädgårdskreationer. 
​Malin jobbar även som föreläsare och på hennes blogg som ni hittar här  - delar hon med sig av det som inspirerar henne allra mest i livet, goda recept, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen.

Citat från Malins blogg: "Jag arbetar med många olika uppdrag men allt jag gör grundar sig i filosofin om att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. En stor vacker tanke om att vi ska leva i harmoni med planeten och oss själva för att hålla längre.” 

En sak som Malin verkligen brinner för är en personlig och tidlös inredning. Att spana efter unika godsaker på auktioner och loppis är en favoritsyssla och även att ge gamla möbler ett nytt lager färg för att ge den en helt ny finish!

Inspirerande konst och diverse pinaler hemma hos Malin. Bilder @themalinperssonMALINS HEM PRÄGLAS AV SKÖNA GRÖNA NYANSER

När Malin i samarbete med oss på Nordsjö fick välja sin signaturkulör, så föll valet naturligt på en mörk och harmonisk grön kulör som är både lugnande och inger trygghet.

Malin är en person som älskar att vara ute i skog och natur, så därför är det helt naturligt att hennes hem präglas av detta intresse. Hemma hos Malin frodas det nämligen för fullt i odlingsbänkarna, gröna växter finns det gott om och på senare tid har även en del inredningsdetaljer fått en grön färg. 

Vacker inspirerande moodboard med Malins signaturkulör, Back to the roots byMalin. Bilder @themalinpersson

Jag tycker att denna kulör är lysande att använda på möbler och hemma hos mig fick Back to the roots byMalin sätta färg på vårt gamla köksbord. Att måla om möbler är inte bara det bästa sättet att ge nytt liv åt gamla favoriter – det är dessutom både roligt och enkelt!
Vårt gamla köksbord fick med denna mörka, vackra färg ett helt nytt uttryck som harmoniserar med hemmets övriga gröna detaljer, berättar Malin.


Läs mer om Malins signaturkulör ”Back to the roots byMalin” här.

En underbar murgröna som ser ut trivas väldigt bra i Malins ljusa fönster. Bilder @themalinpersson

SKAPA STILEN

Det enklaste sättet att göra om ett bord, en stol eller en byrå är att måla om. Att byta färg på en möbel är inte speciellt svårt, men har du aldrig provat kan det vara bra med en enkel guide och några smarta tips. 

Bilder @themalinpersson

SÅ HÄR MÅLAR DU OM DITT KÖKSBORD


INKÖPSLISTA:

 • Sandpapper
 • Skumgummiroller
 • Tråg att hälla upp färgen i
 • En pensel om inte rollern kommer åt överallt
 • Ambiance Superfinish snickerifärg i kulören Back to the roots byMalin + en rörpinne. 
  Läs mer om Ambaince här. 
 • Maskeringstejp och om du vill undvika färg någonstans - skyddspapper att lägga under.

   
 1. Börja med att sandpappra ytan lite lätt på möbeln. Slipa bort ojämnheter och fyll i djupare hack eller repor med snickerispackel.
  Tips! 
  Rugga upp ytan lätt så att färgen kan fästa i den uppruggade strukturen och torka sen bort slipdammet noga.
   
 2. Är möbeln omålad sen innan är det bra att grundmåla med en grundfärg så att färgen kan fästa ordentligt. Är ytan målad sen innan går det bra utan grundfärg.
   
 3. Måla med en skumgummiroller så långt som möjligt - det ger en jämnare yta, det rinner inte och du sparar tid. Är du ute efter en penselstruken yta kan du ändå rolla det första lagret och stryka det andra med penseln. 
  Du kommer åt mer än du tror med en roller eftersom den är mjuk och formar sig efter underlaget. Däremot kan det vara svårt att nå längst in i räta vinklar och då kan det vara bra att ha en mindre pensel att fylla i med.
  Passa på att titta på möbeln ur olika vinklar så du inte har missat att stryka någonstans innan du börjar med nästa omgång färg.

  Tips! 
  Tänk på att inte ta inte för mycket färg i rollern, då kan det lätt bli linjer, utan rolla i tunna lager. Försök även att tänka systematiskt så att du inte missar någon del på möbeln. Det är lätt att se var du missar första gången men svårare när det nya lagret är i samma kulör.

  Vattenbaserade färger torkar snabbt och om möbeln är något större har färgen ofta hunnit torka så att du kan börja med nästa lager direkt när du är klar med föregående – kontrollera även övermålningsbar tiden som är angiven på färgburkens baksida.

  Tips! 
  För att slippa tvätta ur rollern mellan strykningarna kan du enkelt vika över lite gladpack eller stoppa den i en platspåse så att fukten inte försvinner. 
  Vänta sedan ett dygn innan du använder möbeln, så färgen får chans att torka ordentligt.


PRODUKTTIPS: Nordsjö Ambiance Superfinish är utan tvekan vår bästa och vackraste produkt vid målning av snickerier och den ger en fantastisk hållbar och snygg finish oavsett vilken kulör du väljer.


 

MER INSPIRATION FRÅN MALIN PERSSON

Här kan du läsa om hur Malins kök i gästlägenheten i källaren fick en grön make-over - Grönt kök i Malin Perssons gästlägenhet.

Hämtar data, vänta...