Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Självrengörande fasadfärg och lasyr

Självrengörande fasader i kulörerna 361 Scandinavian Black, Nordsjö White och 347 Scandinavian Rock

Självrengörande produkter till fasaden

Att hålla en fasad ren från påväxt kan vara en utmaning i det nordiska klimatet. Lägg dessutom till alla smutspartiklar som följer med regn och vind. Detta gör att det krävs en slitstark och skyddande kvalitetsprodukt för att få ett långvarigt resultat på en målad träfasad som håller sig fin i många år.
Ett bra val är därför att välja en självrengörande täckfärg eller om man önskar framhäva trästrukturen en självrengörande lasyr.

Vad är självrengörande färg och lasyr?

Nordsjös självrengörande produkter har en unik sammansättning med egenskaper som ser till att hålla fasaden ren och snygg i alla väder året om. Det innebär att ytan enkelt sköljs ren när det regnar och att minimalt med smuts fastnar på färgfilmen, vilket också i sin tur kan ge en minskad grogrund för påväxt. 

Enklare underhåll med självrengörande produkt

Genom att använda självrengörande färg får du också ett enklare underhåll. Det betyder mindre arbete när huset ska rengöras. Du måste fortfarande tvätta huset regelbundet för att få en långvarig skydd och en vacker fasad, men jobbet blir mycket lättare eftersom det mesta redan har tvättats bort av regnet.

Vilka självrengörande produkter finns det?

  1. Självrengörande färg till träfasad
  2. Självrengörande fasadlasyr
Blått hus

Vackert trähus i mjuka kulören Character beige

1. Självrengörande färg till trähuset

Nordsjö var tidiga med den självrengörande teknologin och hade Nordens första miljömärkta självrengörande färg. Självrengörande färg fungerar så att smuts har svårare att fastna på färgfilmen, vilket också kan resultera i mindre påväxt på fasaden. Enkelt förklarat så är det regnet som samlas i större droppar och sköljer bort smuts. 

Nordsjö erbjuder två täckfärger med självrengörande egenskaper för träfasad. Nordsjö One Supreme och Nordsjö One Super Tech är träskydd med extra lång hållbarhet. Om du följer våra målningsrekommendationer har du ett långvarigt skydd upp till 16 år.

Nordsjö One Supreme är en modern fasadfärg av absolut högsta kvalitet. Den har en mycket fyllig konsistens som gör appliceringen mycket smidig och har en exceptionell täckförmåga. Nordsjö One Supreme är en halvmatt färg med glansgrad 20 och har en enastående glans- och kulörbeständighet.

En fantastisk självrengörande färg får du även med Nordsjö One Super Tech. Ett mycket bra val för dig som önskar en halvmatt färg med något högre glans, glansgrad 30.

Våra självrengörande täckande färger både skyddar din fasad och ser till att ditt hus ser nymålat ut i många år och är självklart miljömärkta med Svanen. 

ONE transparent lasyr

2. Självrengörande lasyrfärg till trähuset

En annan medlem av Nordsjös One-familj är den självrengörande fasadlasyren Nordsjö One Transparent. Lasyr framhäver träets struktur och ger fasaden en mycket vacker finish.


Nordsjö One Transparent bygger på delvis samma teknik som Nordsjös självrengörande täckfärger. Nordsjö One Transparent är halvmatt och har ett extra bra skydd mot väder och vind genom den unika teknologin som ger en vatten- och smutsavvisande samt självrengörande yta. Nordsjö One Transparent har även ett inbyggt UV-filter som skyddar mot solens skadliga strålar och därmed förebygger sprickbildning.

Hämtar data, vänta...