Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Färgglad hall

Så här skapar du en färgglad hall

Känns din hall lite tråkig och opersonlig? Ge hallen ett lyft med hjälp av färg. Se våra enkla och färgglada tips på hur du gör ett färgstarkt första intryck.

Hallen är det rum som man först möter när man kommer hem och många av oss glömmer att hur den upplevs och inreds är viktigare än vad man tror. Här sätts nämligen tonen för resten av hemmet.
Så skänk lite extra kreativitet och tid till din hall och skapa en välkomnande hall med din favoritfärg. 

Inspireras av våra härliga bilder här nedan och hitta inspiration till en färgglad hall. 

Färgglad hall
Bildfotnot: Bilder ovan får endast användas av Nordsjö. 

-

Öppna upp dörren till ditt hem och känn hur din stil och personlighet gör ett tydligt avtryck.

Några pensel- eller rollerdrag med din favoritkulör kan skapa en snabb förändring. Upptäck hur färg och kulörer kan ge ett bestående och starkt intryck, eller fungera som en skön bakgrundskuliss till just din hall.

Den inbjudande trappan här nedan är målad i kulörerna Motpol, Stiligt och Sprudlande. 

Färgglad hall

Drömmen är såklart att det alltid ska kännas välkomnande att öppna dörren och kliva in i hallen. Men det som ibland kan sätta lite käppar i hjulet är att hallen också är ett utrymme som ska ha plats för många olika saker och behov. Så det gäller att tänka funktionellt när man ska inreda och färgsätta sin hall.

De flesta hallar är långa, smala och ofta svårmöblerade. Ett tips kan då vara att möblera med ett långsmalt bord eller skåp och placera det längs med väggen. Här har man även möjlighet att använda ytan ovanpå för vackra stilleben eller en praktisk förvaring för diverse småprylar som man vill lägga ifrån sig när man kommer hem.

Den färgglada och vackert blå hallen nedan är målad med kulören S2.08.79.

Färgglad hall
Bildfotnot: Bilder ovan får endast användas av Nordsjö. 

-

Även den tråkigaste förvaringen i hallen kan lösas på ett lite mer kreativt sätt. Måla små rutor i olika färgglada kulörer och häng upp det som används mest i vardagen.  
där mindre föremål och detaljer kan placeras. T.ex. nycklar, familjens kom-ihåg lista för veckan eller varför inte 

Blå toner kan skapa en elegant stilfullhet, men även ge en lekfull retrostämning till din hall. 
Beroende på om du har söder- eller norrläge upplevs kulörerna antingen varma eller kalla, så provmåla gärna på en liten yta för att se hur kulören upplevs i din hall. 

En snygg trappa kan verkligen sätta pricken över i:et i hemmet. Se vår superenkla guide hur du målar trappan
här. 
Trappen nedan är målad i kulören R4.41.34. 

Blå trappa

Naturligt välkomnande

Ibland kan det vara skönt att få varva ner när vi stiger in i vårt hem och vår hall. Att du får lov att hitta en trygg punkt i din stressiga vardag och bara landa i ditt hem.
Plocka in den naturligt gröna palett som är inspirerad av naturen för att skapa en avslappnad atmosfär. Förstärk med harmoniska organiska former och detaljer som ger en lugnande, vilsam och balanserad stämning.

Den mustigt gröna kulören nedan heter L2.18.16. Komplettera gärna med någon av kulörerna från den lite mer färgglada paletten som ni ser på bilden till höger. 

Grön hall

Glöm hårda, raka och konstgjorda linjer och upptäck en spontan och avslappnad inställning till färg, material och möbler. Prova att blanda ljusa och mörka toner på samma vägg och använd djärva penseldrag där de övergår i varandra, medan organiska föremål, mjuka överdrag och placeringen av växter lättar upp det strikta ytterligare.

Vi har målat med de vackra kulörerna Dark Lyon och Restful Paris. 


5 tips till en välkomnande hall

1. En bra förvaring är verkligen A och O för att skapa en harmonisk och välkomnande hall. Ett litet tips kan vara att göra en ”komma in genom dörren resa” när man planerar sin hall. Fundera igenom hur du eller din familj beter sig när ni kommer innanför dörren och planera efter det. Läs mer om det här

2. Satsa på en bra belysning då det är en viktig del av trivseln i hallen. Tänk på att både det naturliga dagsljuset och hemmets egna ljuskällor påverkar intrycket av väggkulören. 

3. Om man bortser från allt det praktiska som behövs i en hall, så ta en liten funderare på vilken känsla du vill känna när du kommer hem efter en lång arbetsdag eller kvällens träningspass. Något så simpelt som en vacker tavla eller en vacker kulör på väggen göra så mycket för helhetsintrycket.

4. Inred med speglar för att skapa en illusion av rymd (och för att ta en sista check på vår outfit). Har ni en mörk hall så kan spegeln hjälpa till att fånga upp ljus ifrån övriga angränsande rum och på så vis har ni tillfört ljus in i den mörka hallen.

5. Glöm inte att provmåla för att se hur kulören passar i din hall. Det är inte alltid lätt att välja kulör och veta hur den kommer att se ut på väggen i hemmet. Vi på Nordsjö föreslår att man alltid provmålar, för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om

Gul och färgglad hall

Vem säger att gult är fult?

Den färgglada gula paletten stärker känslan av trivsel, sägs höja upp vårt humör och är en väldigt social kulör. Enligt Feng shui så kan det underbara gula skapa en välkomande känsla i ditt hem. Så självklart är detta en given kulör till din hall. 

Gult är även perfekt att färgsätta sin mörka hall med för att kompensera bristen på dagsljus och ta fram den mjuka värmen från solen som gult symboliserar.
Så nu får vi nog en gång för alla enas om att gult är inte fult. 

En snygg gul trappa kan verkligen sätta pricken över i:et i hemmet. Se vår enkla guide hur du målar trappan 
här. 

Gul och färgglad hall
Gul och färgglad hall

Röd och rosa hall

Den röda och rosa paletten sägs stå för bland annat kärlek och energi. Att måla en fondvägg eller en dörr i hallen i en livfull men ändå hjärtlig röd kulör - skapar en varm och välkomnande hall som är trevlig att komma hem till. Hitta din röda favoritkulör här

Vem vill inte ha en hall som påminner om en krämig smultronsmoothie? Den underbara rosa kulören som ni ser på bilden till höger heter B2.20.70 och den ljusgula intill heter G5.03.87.


Vill du ha mer inspiration till din hall? Klicka här. 

Färgglad hall
Rosa hall
Färgglad hall

Midnattsblå hall

Vill man ge sin hall lite mer personlighet så är ett tips att bara måla delar av väggen - och här är varianterna oändliga. Välj mellan en rak linje eller en slarvig övergång som på bilden nedan.


Här har väggen målats med Dazzling Paris som är en midnattsblå kulör med en skön attityd. Den är elegant men samtidigt trivsam och tidlös - en perfekt kulör om ni gillar lite mer dämpade och mörkare kulörer. 

TIPS! Eftersom det lätt blir smuts på väggarna i en hall, är det ibland en fördel att välja en mörkare kulör då smuts inte syns lika tydligt på en mörk vägg. 

Bilder @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

Skapa din färgglada hall med hjälp av Colour Tester 

Det är inte alltid lätt att välja kulör och föreställa sig hur den kommer att se ut på väggen i hemmet. Vi på Nordsjö föreslår att man alltid provmålar, för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om.
Nu är det även lättare än någonsin att välja rätt kulör till ditt hem. Hitta rätt kulör med hjälp av vår nyhet - Colour Tester - vårt supersmarta verktyg för att testa olika kulörer direkt på väggen.


Klicka hem dina favorit Colour Tester redan idag och direkt till dörren här. 

Går det att kombinera snygga matta väggar med hallens praktiska funktioner? 

Självklart! Välj bara en färg som tål att utsättas för slitage och som även kan tvättas av många gånger, och som samtidigt är matt och snygg. 
Vår väggfärg Nordsjö Perform+ Easy2Clean är det perfekta valet till en hall.

Läs mer om Easy2Clean
här.         

Hämtar data, vänta...