Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Så här målar du en trendig Honeycomb på väggen!

Kolla in vår enkla guide hur du enkelt målar snygga Honeycombs på väggen. Årets trendigaste och sötaste detalj.

Det bästa och även fascinerande med färg, är att man med väldigt enkla medel kan åstadkomma olika effekter och uttrycka sig på en massa olika sätt i ett rum.

En av 2019 års trendigaste detalj - HONEYCOMBEN - skapar verkligen ett unikt uttryck i ditt rum. Och med inspiration från Årets kulör 2019, Spiced Honey och den tillhörande vackra paletten, är det enklare än du kanske tror.
 

PRICKEN ÖVER I:ET OCH HUR ENKELT SOM HELST

Honeycomben är en rolig detalj som tack vare sin form och med hjälp av olika kulörer, antingen matchar eller blir ett blickfång i rummets övriga färgssättning.
Tips! Våga testa olika idéer. Du kan till exempel måla Honeycomben högt upp eller långt ner på väggen, runt en möbel för att skärma av ett utrymme eller varför inte helt slumpmässigt utspritt lite här och var. Möjligheterna är oändliga.

Kika in vår enkla guide nedan och se hur enkelt du kan skapa dina personliga Honeycombs på väggen! 


 

SÅ HÄR MÅLAR DU EN HONWYCOMB PÅ VÄGGEN I FEM ENKLA STEG

Och detta behöver du i utrustningsväg:

 • Några rollers i olika storlekar

 • Ett färgtråg

 • Ett måttband

 • En blyertspenna

 • Vanlig kartong eller vanligt papper

 • Linjal

 • Vattenpass

 • Maskeringstejp

 • Penslar

 • En sax
   

STEG 1, SKAPA FORMEN: 

Bestäm var du ska måla din Honeycomb och skapa en baslinje för dem med hjälp av maskeringstejp och ett vattenpass.
 

STEG 2, RITA UPP OCH SKAPA EN MALL

Rita en liksidig triangel med hjälp av din linjal – bredden är hälften av den slutliga formens bredd – och klipp ut den. Använd triangeln som mall för att rita en sexhörning med sex trianglar. Kopiera den här formen för så många sexhörningar du behöver. 

STEG 3, MASKERA FORMEN PÅ DIN HONEYCOMB 

Arrangera sexhörningarna längs baslinjen med hjälp av maskeringstejp, med valfritt mellanrum. Maskera helt runt den yttre kanten av varje sexhörning och ta sedan bort kartongformen för att skapa en schablon. Upprepa med en mindre inre sexhörning om du vill skapa konturer snarare än fasta former.

STEG 4, MÅLA!

Fyll i formerna med de kulörer du har valt med en liten roller eller pensel.

STEG 5, DRA BORT TEJPEN OCH KIKA PÅ RESULTATET! 

Dra bort maskeringstejpen innan färgen torkat så att du kan se formerna! 

PROVMÅLA MED SPICED HONEY

Det är alltid en god idé att provmåla en del av väggen för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om. Det är mycket som kan påverka en kulör och den kan ändra utseende beroende på vilka andra kulörer som finns i rummet på olika inredningsdetaljer och golv, samt det naturliga ljusinsläppet och belysning.

Vill du se om kulören Spiced Honey passar hemma hos dig? Provmåla kulören med Colour Tester som har en innovativ förpackning med färg och mini-roller i ett. Beställ din Colour Tester här och se vilka andra kulörer den finns i.

Hämtar data, vänta...