Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Så här använder du Årets kulör 2019 från Nordsjö i ditt hem

Se hur fantastiskt mångsidig Årets färg 2019 Spiced Honey är och hur du kan använda den på olika sätt i ditt hem.


 

Spiced Honey - Årets kulör 2019

I år så har vi valt kulören Spiced Honey – som är en varm bärnstenston med inspiration från honungens skönhet och mångsidighet. Det är ett modernt val som passar en mängd olika livsstilar och inredningar. Den uttrycker också den nya känslan av optimism som kom fram i den globala trendforskningen som genomfördes.

Spiced Honey är en fantastiskt mångsidig kulör som kan skapa en lång rad olika stämningar, beroende på vilken palett du kombinerar kulören med. Det är en kulör som kan vara rogivande, lugnande, mysig men också livfull, beroende på ljuset och kulörerna den kombineras med.

Think, Dream, Love, Act

Utöver att man valt Spiced Honey till årets kulör 2019 har man även tagit fram fyra kulörpaletter som är utformade för att hjälpa till att hitta en kombination som man kan känna sig trygg och nöjd med. Dessa fyra paletter har fått namnen; Think, Dream, Love och Act.
Inspireras av guiden nedan och se hur du kan använda Spiced Honey i ditt hem - och fundera på vilken färgpalett som passar din stil bäst.

 

Think - en rogivande plats för att tänka

I denna palett så är atmosfären diskret men ändå sofistikerad. Kulören Spiced Honey samspelar underbart med jordiga ockratoner och svala gråtoner, medan svarta detaljer tillför looken en skön grafisk känsla.

Kulörer 
Bild överst:

T3.04.12 + paletten Think

Bild nederst:
Spiced Honey / E4.22.49 
Nordsjö leather case / D6.25.43

Dream - en lugnande plats för att drömma

I paletten Dream så söker du kanske en plats där du kan förlora dig i ögonblicket? Kombinera de jordiga tonerna i kulören Spiced Honey med dova pastellkulörer, varma träslag och mjuka, sköna textilier och skapa ett rogivande rum för vila och reflektion.

Kulörer:
Bilder överst:

Dream paletten
C7.03.33
ON.00.59

Bild nederst:
Spiced Honey / E4.22.49 
Nordsjö barley beige / FN.01.79 
Nordsjö heart wood / B5.05.52 

Love - en mysig plats att älska 

Om du vill omge dig med människor och detaljer som du älskar är den här varma och inbjudande paletten perfekt för dig. I kombination med lite enklare trämöbler, vävda korgar och skön keramik skapar du en plats där alla känner sig bekväma, tack vare en blandning av färgrika nyanser.


Kulörer:
Bild överst:

Love paletten
H8.12.61 

Bild nederst:
Spiced Honey / E4.22.49 
Nordsjö chestnut flame / D0.34.47 
Nordsjö sunset flame / C6.53.33
Nordsjö velvet cake / B9.30.21

Act - en livfull plats att agera på

Den här paletten passar dig som vill skapa en energigivande och pigg stämning som får dig att studsa ur sängen varje morgon. Spiced Honey tillför här balans och harmoni i en palett som innehåller lite mer modiga och mustigare kulörer. Trenden med gröna växter fortsätter självklart under 2019 och till denna palett är grönskande växter och moderna möbler ett perfekt komplement som fulländar temat Act. 
 

Kulörer:
Bilder överst:

M3.47.29
JN.00.88
Spiced Honey / E4.22.49
A5.11.61
E0.62.53
Act paletten

Bilder nederst:
Nordsjö clean harmony / JN.00.88 
Nordsjö dynamite red / C5.57.42 
Nordsjö open sky / Q9.12.76 
Spiced Honey / E4.22.49

Provmåla Spiced Honey med vår nyhet - Colour Tester

Det är alltid en god idé att provmåla en del av väggen för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om. Det är mycket som kan påverka en kulör och den kan ändra utseende beroende på vilka andra kulörer som finns i rummet på olika inredningsdetaljer och golv, samt det naturliga ljusinsläppet och belysning.

Vill du se om kulören Spiced Honey passar hemma hos dig? Provmåla kulören med Colour Tester som har en innovativ förpackning med färg och mini-roller i ett.
Läs mer om Colour Tester här och vilka andra kulörer den finns i.
 

 

Klicka hem ett färgprov redan idag!

Det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör! Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här.

Upptäck hur Spiced Honey kan förändra ditt rum med Nordsjö Visualizer

Ladda ner vår färgsättnings app Nordsjö Visualizer appen Nordsjö Visualizer.och se hur ditt hem kan se ut med kulören Spiced Honey och vilket rum den passar hemma hos dig. I vår app kan du dessutom få tips och råd på andra kulörer som till exempel matchar din färgglada kudde eller varför inte din favorit tavla.

Hämtar data, vänta...