Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Nya idéer för blåa rum

Följ våra tips för att använda blått på oväntade sätt och skapa olika stämningar i alla rum.

Om vi tittar på de fyra huvudteman som är grunden till paletten för 2017 är blått framträdande i alla. Det är en färg som präglar alla aspekter i våra liv och den kan, i kombination med andra färger, främja olika stämningar och känslor, från lugn till energi.

En mångsidig färg för alla rum

Skapa färgharmoni med en vägg i två toner som lyfter matrummet.
Blått matrum

Vårt hem är platsen där vi äter och sover, skrattar och gråter, och på senare tid har det också blivit ett naturligt ställe att arbeta på. Denim Drift är lätt att kombinera med andra blå toner eller naturliga träfärger för att främja lugnet som krävs när du ska fokusera, men kan även användas som skarp kontrast till gula nyanser för att skapa livfullhet.

Vilka kulörer? Vänster vägg U3.15.11, Övre fält Denim Drift (S0.10.50), Nedre fält T1.23.25

Tänk bortom väggarna

Upptäck hur Denim Drift, årets kulör 2017, kan förvandla ditt hem.
Blått vardagsrum

”Man kan göra mer med färg än att bara måla väggarna”, förklarar Per Nimér, designchef på Nordsjö. ”Att måla taket är ett enkelt men ändå effektivt sätt att omge sig med en kulör.”

Genom att måla dörrar eller delar som skåp i kompletterande kulörer eller använda möbler och tyger på samma sätt kan man skapa nya och oväntade kombinationer.

Om du är nervös över att använda blått på stora väggytor kan du självklart måla detaljer på en fondvägg, i alkover eller hyllor, vilket ger dig möjlighet att leka med olika paletter på enkla men ändå effektiva sätt.

Vilka kulörer? Vägg rakt fram Denim Drift (S0.10.50), tak S7.19.59, rand T0.12.73, höger vägg U3.15.11

Utnyttja arkitekturen

Årets kulör 2017, Denim Drift, är lätt att kombinera med andra blå nyanser i en slående köksinredning.
Djärvt blått kök

Strukturen i varje rum i huset kan användas som vägledning för att skapa olika färgzoner. Ledstänger, trappor och befintliga uppdelningar i utrymmet kan utgöra naturliga brytpunkter där du kan experimentera med olika nyanser inom samma färgschema. Var inte rädd för att leka med de linjer som redan finns i byggnadens arkitektur.

Vilka kulörer? Främre vägg S7.19.59, bakre vägg S1.05.81, golvlist U3.15.11

Var inte rädd för att göra saker för hand

Inget måste vara perfekt. Handmålade motiv och avsiktligt grova övergångar mellan olika nyanser på väggar kan ge ett inslag av djärv ofullkomlighet som ger det lilla extra i helhetsintrycket. ”De här väggidéerna är verkligen enkla”, säger Heleen. ”Det krävs inga schabloner. Det är ett lekfullt sätt att lägga till lite färg.”

Hitta en blå nyans du gillar

Känner du dig fortfarande osäker på om du vågar välja blått? Hämta appen Nordsjö Visualizer för att få ett intryck direkt av hur nyskapande användning av blå nyanser kan användas i alla husets rum.

Hämtar data, vänta...