Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

NORDSJÖ SÄTTER FÄRG PÅ SOMMARKOLLO

Dagarna innan sommarkollot i Höllviken skulle öppna upp för säsongen - så åkte vi på Nordsjö dit och satte färg på Stiftelsen Malmös Sommargårdars kollo.Lokalerna hos Stiftelsen Malmö Sommargårdar, som bland annat driver läger- och kolloverksamhet för Malmös barn och ungdomar i Höllviken, var i behov av lite ny färg och sommarglada kulörer.
Och detta ville självklart vi på Nordsjö hjälpa till med, för om det är något som vi kan - så är det färg och kulör!

Ann-Charlotte Linde, Nordsjös kulörchef målar en av matsalsväggarna i den pistagegröna Misty Fontaine.


 

VALET FÖLL PÅ MATSALEN

Efter vårt första besök på kollot så kände vi att matsalen skulle vara det utrymme som vi först och främst skulle fokusera på och måla om. Att både ta sig tiden att njuta av dagens alla måltider och att umgås runt matbordet - är en otroligt viktig del av barnens vardag.
Här i denna matsal på kollot i Höllviken så samlas cirka 150 barn och ledare dagligen och äter en god frukost, lunch och middag tillsammans.

Det är många rum och ytor här på kollot som är i behov av en uppfräschning, men vi kände nog allihopa att just matsalen var det rummet som vi ville göra extra trevligt nu i första hand för barnen, säger Mikael J:son Lindhe, Informationschef på Nordsjö. 

På bilden till vänster så målar Emma med den varmt rödrosa kulören madeira rose. På bilden till höger så visar Mikael stolt upp slutresultatet för verksamhetschefen Marie. 

EN LUGN OCH TRIVSAM MILJÖ MED HJÄLP AV KULÖRER

Första steget i vår ommålning var att hitta rätt känsla i kulörerna till väggarna i matsalen. Här var det viktigt för oss att skapa en harmonisk och lugn miljö att äta i, samtidigt som kulörvalen skulle passa både huset och tilltala den yngre målgruppen som bor på kollot, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö.
Kulörerna som vi tillslut valde ut var vår den pistagegröna Misty Fontaine, den rödrosa Nordsjö madeira rose som påminner om en blommig sommarpuss, den varmgula Nordsjö caramel crunch, den mjukt blå S2.14.54 och den svalt ljusgrå S 1000-N som för tankarna till mjuka fjädermoln. 

Sedan var det dags för oss på Nordsjö att ta på oss målarkläderna och förverkliga färgsättningen genom att måla om hela matsalen i de nya kulörerna. Hur resultatet blev kan ni se på bilderna här under. 

LÄS OCKSÅ: Inspireras av bloggaren Emily Slottes barnrums make-over, där sonen Blakes rum målades med kulören Misty Fontaine. Klicka här. 

Jesper, Heli och Christine målar med den sommargula Nordsjö caramel crunch. KLADDFRIA OCH TÅLIGA VÄGGAR MED EASY2CLEAN

Färgen som vi målade väggarna med var vår Svanenmärkta väggfärg Nordsjö Perform+ Easy2Clean. Det är en perfekt produkt att använda i en matsal då den både är tvättbar och enkel att rengöra. 

Många tänker när det är dags att måla om eller renovera - är att om man ska ha en tålig och avtorkningsbar väggfärg - så måste man ha en högblank färg. Detta stämmer såklart inte.
Självklart så går det att kombinera snygga matta väggar med rummens alla funktioner och behov, säger Christine Berglund, Marknadschef på Nordsjö.

Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en matt väggfärg som både är smutsavvisande och lätt att tvätta ren - utan att påverka färgens matthet eller intensitet. En färg för livet, helt enkelt. Läs mer om produkten här. 

barnrum, barnrumsinspiration, dusky le havre, inspiration barnrum, måla om barnrum, misty fontaine, colour tester, provmåla, glass, pistage
barnrum, barnrumsinspiration, dusky le havre, inspiration barnrum, måla om barnrum, misty fontaine, colour tester, provmåla, glass, pistage
Är du också sugen på att testa den pistagegröna kulören, Misty Fontaine? Köp hem en Colour Tester och provmåla kulören hemma på dina väggar. Klicka här för att beställa hem dina favoriter. 

EN NÖJD VERKSAMHETSLEDARE

Vi är väldigt glada över detta samarbete med Nordsjö, då en del av våra lokaler och byggnader är i behov av en uppfräschning. Det är ju barn som är våra besökare och att då kunna erbjuda fina och färgglada lokaler, som gör att de trivs här är riktigt härligt, säger Marie Österlund, Verksamhetsledare Stiftelsen Malmö Sommargårdar i Höllviken.

FORTSÄTTNING FÖLJER

Framöver kommer även alla sovsalar och samlingsrum att få ny färgsättning och målas om av oss på Nordsjö, innan det är dags att ge sig på den yttre miljön och de byggnader som finns på området.
Planen är att när det sommaren 2020 åter är dags för barn från Malmö att åka på sommarkollo, så kommer de att mötas av nymålade rum och byggnader.

Stiftelsen Malmö Sommargårdars bedriver en fantastisk verksamhet för barn och ungdomar, som i en del fall kanske annars inte skulle kommit utanför Malmös gränser och ut i naturen. Att vi med våra produkter och kulörer kan bidra till en trevligare miljö för dessa barn och ungdomar är riktigt kul och givande, säger Christine Berglund, Marknadschef på Nordsjö. 

MER OM SOMMARGÅRDAR

Verksamheten i Höllviken har sin topp under sommaren i och med kolloverksamheten, men även under resten av året kommer många skolklasser och föreningar till gården och då tillför en färgglad och fräsch inom-och utomhusmiljö mycket till totalupplevelsen. Läs mer på deras hemsida som du hittar här.

Hämtar data, vänta...