Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Nordsjö & Artscape genom åren

Nordsjö har sedan starten 2014 trott på och stöttat Artscape i deras arbete med att skapa storskalig gatukonst i det offentliga rummet, som är lättillgängligt för alla och som skapar både en gemenskap och stolthet hos medborgarna. Nordsjö har med sin kunskap och sina produkter tillsammans med Artscape fram tills idag medverkat till ca 150 imponerande och vackra konstverk runt om i Sverige, som till skillnad från vanliga konstutställningar kommer leva vidare i många år till stor glädje för både lokalbefolkning och besökare.

Nordsjö & Artscape


2014

Är året då Nordsjö inleder sitt samarbete med nystartade Artscape med att uppföra ett 10-tal muralmålningar i Malmö, som än idag finns kvar att beskåda runt om i staden.

2015
Även i år var Malmö skådeplatsen för Artscape, då tre konstnärer skapade en spännande installation på Sankt Knuts torg.

2016
Street art hade fram till 2016 varit förbjudet i Göteborg, men detta år blev Artscape och Nordsjö inbjudna att skapa ett 20-tal fantastiska muralmålningar som senare har följts av många fler.

2017
”White moose”-projektet genomförs av 29 svenska och internationella konstnärer som skapar 32 konstverk i ett stort antal kommuner runt om i Värmland

2018
Detta år pausade vi och samlade krafter för kommande års projekt.

2019
Ljusdal fick 19 härliga konstverk, som under många år kommer prägla staden. Dessutom genomfördes, i 12 kommuner i Göteborgs-regionen, projekt ”Saga” som innehöll 34 konstverk som byggde på kända sagor från hela världen.

2020
I år var det Östergötland som blev lite färgstarkare när Artscape kom på besök och uppförde hela 16 målningar i Motala, Mjölby, Linköping och Åtvidaberg

2021
I samband med Göteborgs 400-års jubileum skapades 6 stora konstverk i staden och detsammas sker i Borås som även de firar 400 år med ett antal härliga muralmålningar.

2022
Detta år genomförs två större projekt, det första i Strömstad som får 11 storskaliga konstverk och det andra i Kiruna där stadens historia och minnen bevaras innan flytten av delar av staden.

Hämtar data, vänta...