Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Maximera utrymmet med dessa fem fantastiska idéer för kombinationsrum

Vi visar hur du gör för att skapa ett barnrum som är både snyggt och praktiskt.

”Vi väntar vårt första barn och extrarummet ska användas som både barnrum och gästrum. Hur gör vi för att utnyttja ytan maximalt?”

Moderna hus och lägenheter kan vara små och hur du väljer att fördela utrymmet kan ha enorm inverkan på ditt hemmaliv.

Om du har turen att ha ett extrarum kanske du inte kan göra om det till barnrum om du behöver använda det för andra ändamål.

Ett rum som fungerar som både barnrum och gästrum kräver noggrann planering och en klick färg, men om du lyckas så har du både ett perfekt utrymme för besökande mor- och farföräldrar och en mysig plats till bebisen!

En sofistikerad, neutral färgpalett är en perfekt utgångspunkt för sovrummet, särskilt om det ska passa olika åldersgrupper.
Planera ett neutralt färgschema

1. Neutralt område

En sofistikerad, neutral färgpalett är en perfekt utgångspunkt för sovrummet, särskilt om det ska passa olika åldersgrupper.

Om extrarummet är litet kan du inreda det med svala, bleka nyanser, till exempel ostronvitt och stålgrått, vilket ger en ljus och luftig känsla.

Om du vill ha en mer ombonad känsla kan du välja varma, neutrala kulörer som kakao, kastanj och sandsten.

Vilka kulörer? Glowing Roubaix, Misty Roubaix, Dusky Roubaix och Deep Roubaix

Mättade nyanser hjälper dig att skapa ett fantastiskt färgschema som är både vackert och modernt.
Pastellfärgat barnrum

2. Pastellfärgat barnrum

Om du drömmer om ett barnrum med traditionella kulörer, men vill skapa ett utrymme där morfar känner sig välkommen kan du testa att byta ut de sockersöta rosa och ljusblå nyanserna mot en mer vuxen palett.

Tänk eleganta glassnyanser som aprikos, plommon, lavendel och mint. Dessa mättade toner är den perfekta kompromissen mellan sött och sofistikerat och hjälper dig till ett fantastiskt färgschema som är både vackert och modernt.

Vilka kulörer? Bright Cannes och Restful Roubaix

Tjocka lodräta ränder vid barnets säng blir supersnygga, särskilt i varma neutrala kulörer eller pastellnyanser.
Målade ränder på väggen

3. Dela av på smarta sätt

Om du vill skilja av rummet kan du skapa en fondvägg vid spjälsängen eller vid huvudänden av sängen.

Tjocka lodräta ränder vid barnets säng blir supersnyggt, särskilt i varma neutrala kulörer eller pastellnyanser. Det är också ett fantastiskt sätt att skapa ett blickfång i den delen av rummet utan att det blir för barnsligt för resten av färgschemat.

Skapa en designerlook i den vuxna delen av rummet genom att måla en ombreeffekt på en vägg med en pastellkulör och en starkare nyans av den för en snygg kontrast. Testa blekt smörgult med en syrlig citronnyans, vilket tillsammans ger en pigg look.

Vilka kulörer? Light Sarcelles, Soft Roubaix och Restful Melun

Undvik att låta blöjor och krämer ta över genom att välja flyttbara, stapelbara förvaringsenheter som enkelt får plats under barnsängen eller bäddsoffan.
Hyllplan i barnrum

5. Använd utrymmet smart

Om du har svårt att få plats med allt kanske du behöver tänka om när det gäller möblerna. Om du redan har en dubbelsäng kan det vara bättre att byta ut den mot en bäddsoffa där du också kan sitta och mata bebisen.

Själva bebisen må vara liten men den kräver mycket utrustning som ska förvaras på armlängds avstånd. Undvik att låta blöjor och krämer ta över genom att välja flyttbara, stapelbara förvaringsenheter eller hyllplan som utnyttjar ytan maximalt.

En gardin fäst i taket som draperas runt spjälsängen är ett enkelt sätt att skapa ett rum i rummet och ge både bebisen och gästen lite avskildhet.
Säng med myggnät i barnrum

6. Dela av med gardiner

En gardin som draperas runt spjälsängen eller en skärmvägg är ett enkelt sätt att skapa ett rum i rummet och att ge illusion av separata rum.

Bästa tipset

Inred med ett neutralt färgschema med lättskötta växter och inramade foton. En vägg med familjeporträtt är ett fantastiskt sätt att göra rummet personligt och den kan utökas med nya bilder allteftersom bebisen växer.

Hämtar data, vänta...