Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
enkel uppfräschning av badrum och toalett

Måla badrum och toalett i nya kulörer

Se här för enkla tips till uppfräschning och härlig spa-känsla

5 enkla tips för en badrumsrenovering

En renovering av badrum eller toalett är ett stort och oftast tidskrävande och kostsamt projekt. Ibland kanske en uppfräschning av de delar du klarar själv räcker?  Enkla saker som kan fräschas upp är fönsterkarmar, dörr, vägg och tak. Här ger vi några konkreta exempel på snabba och kostnadseffektiva uppfräschningar.

enkla tips för badrumsrenovering

1. Gör en utvärdering

Gör en grundlig bedömning av badrummet och gör en lista över det du kan göra själv. Kan det vara så att du kan måla taket, lister, dörr, dörrkarm och fönster själv kanske?

badrum med målade väggar

2. Fräscha upp med färg

Har du släta väggar är det möjligt att du kan måla dessa och även tak, fönsterkarmar och dörrar. Våra produkter i Norden kan endast brytas i ljusare kulörer. Se här 

ljusa och fräscha badrum

3. Använd tidlösa kulörer för badrum och toalett

Kulörer som oftast passar den vita keramiken i badkar, toalett och handfat är grått, blått och grönt. Låt dig inspireras av de olika nyanserna och skapa ditt eget hemmaspa.  

blå, grå och gröna badrum

4. Använd en ljus och neutral kulör för att ge känslan av rymd i ett litet utrymme

Det är sällan vi kan påverka storleken på ett badrum och en toalett men att använda kulör på ett smart sätt kan hjälpa till att få en känsla av att utrymmet är större än det är. Ett exempel är t e x att använda ljusa och neutrala kulörer som ger känslan av att badrummet eller toaletten är fräsch och luftig.

badrum målat i ljusa neutrala kulörer

5. Måla taket

Genom att använda samma kulörer på väggar och tak skapar du en enhetlig, sammanhängande och mysig känsla. Tänk dig ett spa med rogivande kulörer, oftast samma både på väggar och tak. 

väggar och tak i badrum målade i samma kulör

Tips

Du kan minska kostnaderna genom att enbart kakla de områden som kommer att komma i kontakt med vatten som duschen eller en halvvägg till badkaret. Detta ger också mer plats att måla på. 

halvkaklat badrum
Hämtar data, vänta...