Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Måla trappa

Måla trappan - så här gör du

En snygg trappa kan verkligen sätta pricken över i:et i hemmet. Så glöm inte bort att skänka lite extra kärlek och färg till din trappa. Så här enkelt är det att måla den!

Vi glömmer ofta bort vår kära och trogna trappa när man ska göra en förändring eller renovering i hemmet. Men låt istället trappan få lite extra kärlek och färg – så kanske den slitna (och lite tråkiga) trappa kan få bli som ny igen.

Den bästa ansiktslyftningen för en sliten trappa är att slipa och måla den. Se vår enkla ”så här gör du” guide här nedan - och sköna idéer till vad du kan göra med en helt vanlig trappa.
Använd dig av färg, fantasi och lite tålamod. Snyggt blir det i alla fall och varför skulle man inte bry sig om trappan, när man är så noga med väggar och golv?

Lycka till!

Måla trappa

Så här målar du trappan

Förarbetet är en viktig sak när du ska måla din trappa för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Se vår steg för steg guide här nedan hur du går tillväga när du ska måla din trappa:

Förbered

1. Skydda golv, väggar och detaljer.

 Skydda de ytor som inte ska målas genom att lägga täckplast på golvet. Använd maskeringstejp på kanter och en bit upp på väggen för att undvika färgstänk. 

2. Rengör ordentligt

Fösta steget när du ska måla om din trappa är att rengöra den noggrant.
Använd Original Målartvätt som är ett rengörings- och avfettningsmedel som används före målning. Den tar bort föroreningar, fettbeläggningar och smuts, vilket gör att färgen får en bättre vidhäftning vid målning. Läs mer om produkten och hur du använder den
här.
Skölja av ytan och låt torka!

3. Skrapa och slipa lätt

Skrapa bort löst sittande färg eller lack. Slipa sedan med ett fint slippapper och torka bort slipdammet med en microfiberduk. 
Detta moment är speciellt viktigt på möbler som redan är behandlade.

Måla trappa

Grundarbete

4. Spackla

Spackla på eventuella ojämnheter och spikhål, så du får en jämn och fin yta när du ska sätta igång att måla. Låt det torka och slipa lite lätt när det har torkat. Var noga med att ytan är helt ren från damm och smuts innan du fortsätter. 

5. Isolera med kvistlack

Om det är fara för genomblödning av kvistar så kan du isolera med Nordsjö Original Kvistlack

6. Grundmåla

Grundmåla med Nordsjö Original Häftgrund Snickeri. 

Måla trappa

Måla

7. Måla två lager med Diamond Floor

Måla två lager med den slitstarka produkten Perform+ Diamond Floor i valfri kulör. Det är en vattenbaserad och snabbtorkande färg som är perfekt att använda i trappan. Läs mer om Diamond Floor här. 
Måla först längst väggen, lister och kanter med en pensel eller liten rulle. Använd sedan en rulle till de stora ytorna och efterstryk med en pensel för att få snyggast finish. 

Lister och handräcken målar du med vår eleganta snickerifärg Ambiance Superfinish. Läs mer om hur du målar snickerier
här. 

TIPS! Är
du osäker på vilken kulör du ska välja? Testa Nordsjös färgsättningsapp - Visualizer. Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i Google Play eller App store för att se olika kulörer. Läs mer här.

Måla trappa
Hämtar data, vänta...