Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

MÅLA LINJER OCH RÄNDER I 6 ENKLA STEG

Måla med årets kulör 2020 och skapa effektfulla ränder på väggarna. Vi visar hur enkelt det är att måla skarpa linjer och dekorativa ränder.

Vi vet alla att en ny kulör på väggarna enkelt kan förvandla ett trött gammalt rum till ett nytt och fräscht. Om du målar ränder eller en tvådelad effekt på väggarna - så förstärks den nya och fräscha effekten ytterligare. Genom att måla med fler kulörer så kan du få in en hel palett med inspirerande kulörer och skapa en grafisk effekt som gör ett oförglömligt intryck på din familj och vänner.

Att måla raka linjer kan ibland vara lite krångligt. För trots att man maskerat noga kan det ibland vara svårt att få till de där perfekta linjerna. Ofta kryper färgen under tejpen och linjen blir oskarp.
Men bara lugn - vi visar hur du går tillväga! Det är nämligen hur lätt som helst att skapa det här utseendet om du följer vår enkla guide steg för steg.

DET HÄR BEHÖVER DU I MATERIALVÄG:

  • En burk med var och en av de kulörer du har valt

  • En roller och ett tråg

  • Ett måttband

  • En blyertspenna

  • Ett snörnystan

  • Krita

  • Maskeringstejp

  • Penslar

  • En sax


SÅ HÄR GÖR DU: 

1. Skissa med en blyertspenna hur du vill ha linjerna, ta hjälp av ett vatten- eller laserpass så linjerna blir helt raka.

2. Maskera dina linjer med maskeringstejp. Se till att tejpen ni använder är gjord för rätt underlag. Viss tejp sitter för hårt och medför att tapeten eller underlaget släpper när man drar loss den.

3. Tejpa längs med linjerna och måla sedan ett lager med underlagsfärgen. Med andra ord – är det en vit vägg bakom så måla först med en vit färg.

4. När färgen har torkat målar man igen fast med den kulör/ kulörer som är tänkt på ränderna. Detta gör att ingen färg rinner innanför tejpen och linjen kommer att bli knivskarp.

5. Applicera ränderna med hjälp av roller och tråg. Skapa ett perfekt resultat genom att se till att du målar precis över kanten på maskeringstejpen.

6. Dra bort maskeringstejpen medans färgen ännu är fuktig så att den tvåfärgade väggen visas.

RANDIG INSPIRATION!

Vill du ha mer inspiration för hur du kan måla ränder på en vägg? Inspireras och utforska de vackra rummen här nedan som är målade med både färgstarka och mer dova horisontella ränder.

TIPS! Är du osäker på vilka kulörer du ska måla med? Beställ hem årets färg 2020 och andra vackra kulörer i Colour Tester och provmåla direkt på väggen. Beställ hem ditt prov redan idag här.

1. En randig vägg med lekfulla toner

Horisontella ränder är ett enkelt och fräckt sätt att få in färg och kulör i ett rum och skapa ett personligt uttryck i hemmet. Här har vi blandat vanliga ränder längst upp på väggen för att sedan avsluta med en mer solid och bredare rand längst ner för att förstärka den lekfulla effekten. Glöm inte att addera lite färgglada inredningsdetaljer och matchande kuddar. För att skapa en helhet med väggens kulörer - så är det alltid bra att plocka upp någon eller flera av väggkulörerna i rummets detaljer. 

Kulörer vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Copper Orange/ C9.21.58
Nordsjö vibrant yellow/ F9.44.69


nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-lek-vardagsrum-inspiration-sverige-2.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-lek-vardagsrum-inspiration-sverige-2.jpg

2. En randig och sofistikerad look

Det här rummet utstrålar en sofistikerad känsla samtidigt som vi adderat några lekfulla element för att balansera det hela. Här är det ränder målade i oregelbundna storlekar men en lugn och harmonisk palett där den vita Nordsjö clean harmony och årets kulör 2020, Tranquil Dawn samspelar. 

Detaljer i terrakottarosa, ljus korall och senapsgult ger lite extra effekt i rummet.

Kulörer vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö clean harmony/ JN.00.88 
Copper Orange/ C9.21.58

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-lek-vardagsrum-inspiration-sverige-37.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-lek-vardagsrum-inspiration-sverige-37.jpg


3. Ett intensivt och stämningsfullt rum med ränder

Det här mörka avkopplande sovrummet visar fördelarna med att göra lite mer vågade färgval för att få fram ett djupt och vackert uttryck. Sovrumsväggarna är uppdelade i tre ränder med olika bredder för att skapa känslan av en bård eller tavellist. Djupt marinblått täcker större delen av väggen, en frodig grön kulör längst upp och en smal rand där årets kulör 2020, Tranquil Dawn målats.

Fylliga, mustiga tyger som kombineras med inredningsdetaljer i ädelstenar och ädelmetaller - skapar ett sovrum som är perfekt för både natt- och dagdrömmar.
 

Kulörer vi har målat med: 
Nordsjö Forest Ground/ J8.19.33 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö indigo depths/ U0.10.20 


nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-kreativitet-sovrum-inspiration-sverige-99p.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-kreativitet-sovrum-inspiration-sverige-99p.jpg


4. En lugn och luftig look med ränder

I det här lugnande barnrummet skapar ränder i de ljusaste neutrala nyanserna en stämning som är enkel och harmonisk utan att vara tråkig. En vacker blå på den nedre delen av väggen och årets kulör 2020 Tranquil Dawn upptill. Varmt trä och mysiga filtar i komplementkulörer kompletterar stilen.
 

Kulörer vi har målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö hazy morning/ ON.01.70 
Nordsjö smoky sensation/ S4.04.62

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-mening-barnrum-inspiration-sverige-53.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-mening-barnrum-inspiration-sverige-53.jpg
Hämtar data, vänta...