Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
måla in möbler, måla vardagsrum, trender
Måla möbler i samma färg som väggen

Måla in möbler trenden - inspiration till hemmets alla rum.

Att måla möbler i samma färg som väggen är inte bara super trendigt - det är även en otroligt enkel och dekorativ lösning. Se våra vackra bilder och hitta inspiration till ditt projekt!

Att måla möbler i samma färg som väggen är inte bara super trendigt - utan även en smart och dekorativ lösning till ditt rum. Det kan inge en känsla av exklusivitet och renhet till ditt rum. Ögat får mer rymd att titta på - vilket ger intrycket att rummet är större än vad det egentligen är. 

När man ska måla in sina möbler så är varianterna och möjligheterna oändliga. Det kan vara allt från att måla in kökshyllorna för en enhetlighet till att måla in skåpet i barnrummet för att skapa en trendig lekfullhet.
Man kan även skapa en häftig effekt genom att måla utvalda delar av en möbel, som halva tavlan, en del av stolen eller varför inte fortsätta med färgen en bit upp i taket? Som sagt varianterna och möjligheterna är oändliga. 

Kulörer på bilderna nedan: 
N8.40.21
C5.33.31 
Nordsjö evening shadow - bildcred @josefingunhamre

Måla in möbler

-

Vi på Nordsjö älskar att inspirera er - så kika gärna på våra inspirerande bilder som vi samlat ihop här nedan och hitta dina egna idéer till ditt projekt!

Det enda som man ska komma ihåg när man ska måla in sina möbler är att väggen behöver en annan sorts färg än snickerierna. Till väggen fungerar till exempel Ambiance Xtramatt eller Easy2Clean och för möblerna rekommenderar vi Ambiance Superfinish i antingen glans 5 eller 40.
Se vår enkla guide hur du målar dina möbler och snickerier
här. 
 

Vardagsrummet

Ett billigt och enkelt sätt att ge IKEA skåpet IVAR en liten uppfräschning är såklart med hjälp av färg. Här har bloggaren Janniche Kristoffersen @bloggaibagis målat sitt skåp med den varma kulören Hop Greige.

Blogga i bagis ivar skåp
Bild @bloggaibagis

-

Här ser vi en lite mer vågad stil med IVAR skåpet. Den mustigt gröna kulören skapar en skön dramatisk känsla till rummet. Kulören som det är målat med heter N8.40.21.

Måla IVAR skåpet

Känslan av platsbyggd bokhylla

Hemma hos Tilda Bjärsmyr @tildabjarsmyr så har favorithyllan i många hem - Billy bokhyllan - stylats och målats i samma kulör som väggen för att skapa känslan av en platsbyggd bokhylla. Kulören som Tilda målat med heter R4.05.62.

Tilda Bjärsmyr vardagsrum
Bild @tildabjarsmyr

-

I detta härligt lekfulla vardagsrum så har hyllorna och väggen målats med den mjuka, rosa kulören C5.33.31. 

Måla in hylla

-

Här hemma hos bloggaren @josefingunhamre så har hyllorna och väggarna målats i den varma greige kulören Simplicty Greige. 

Simplicty Greige vardagsrum
Simplicty greige
@josefingunhamre

-

Hemma hos bloggaren Anna Kubel @annakubel så har vardagsrumsväggarna och hyllorna målats med den rogivande, grågröna kulören Restful Le Havre. 
Tips! När du ska måla om i ditt vardagsrum, välj då gärna en matt färg till väggarna. En sammetslen yta ger nämligen en skön och lugn känsla till rummet och ett djup åt kulören.


Sovrummet

I detta bohem-lyx sovrum som vi hittar hemma hos Kristin Lagerqvist @krickelin så har hyllor och vägg målats med kulören Clear Paris. 

Hemma hos Krickelin
Hemma hos Krickelin
Bilder @krickelin

-

Hemma hos bloggaren Carla Sofie Molge @carlasofiemolge så har väggar och den dekorativa kuben målats med den populära kulören CarlaSofie Molge Warm grey.
Läs mer om våra vackra grå kulörer här. 

måla grått. grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration
Grått sovrum hemma hos Carla Sofie Molge

Köket

En öppen förvaring i köket kan skapa ett luftigt och inbjudande intryck. När man målar sina hyllor i samma kulör som väggen så skapar man enhetlighet i köket. 
Bilden nedan är från Mia @
madebymor ´s charmerande kök och kulören som det är målat med heter Soft Le Havre. 

Köksinspiration, måla kök, måla hyllor i samma färg
Måla in hyllorna i köket
Bi

-

Kulörer som vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Nordsjö flame orange/ C6.49.48 
Nordsjö raspberry shake/ B7.06.78

Måla in hyllor i köket

-

Här har köksstolen och pallarna fått samma kulör som finns på väggarna för att skapa en skön lekfullhet. På bilden till vänster så är stol och nedre del av väggen målad i kulören B1.33.50. Den övre delen är målad med Årets kulör 2015 - Copper Orange. 

Måla stolar

Hallen

Hemma hos Lovisa Alcén @lovisaalcen så har hallens vackra snickerier och ståtliga trapp målats enhetligt i kulören Nordsjö Grey Sparrow. 

Hallen är nog det rum som de flesta av oss ägnar minst uppmärksamhet och omtanke - fastän det egentligen borde vara tvärtom. Hur den upplevs och på vilket sätt den inreds är faktiskt viktigare än man kan tro - här sätts nämligen tonen för resten av hemmet.
Läs mer hur du skapar en inspirerande och välkomnande hall
här. 

hemma hos lovisa alcen
Bild @lovisaalcen

-

Genom att kombinera de mustiga mullvadsnyanserna med mjuka jordnära pasteller blir ditt hem både välkomnande och ombonat. Dusky Sarcelles som är en varm, gråbrun kulör med en liten gulröd touch i sig – är en underbar mullvadsnyans att färgsätta med.

Hemma hos Emily Slotte @emsloo har en tidigare bortglömd yta i hallen fått lite extra kärlek och ny uppmärksamhet med hjälp av lite färg. Den dämpade gyllenrosa kulören på dörren heter Rosengång och väggarna och trappen är målad i kulören Dusky Sarcelles.

Hemma hos Emsloo
Bild @emsloo

-

I hallen hemma hos Josefin @josefingunhamre så har den klassiska MALM byrån och väggen målats med kulören Nordsjö evening shadow. 

Måla in skåp
@josefingunhamre

-

Måla halva väggen och halva tavlan - ja varför inte! 
Hitta din favorit gula kulör
här. 

Gul hallBarnrummet

Ljust och luftigt är känslan man får när man ser Emily Slottes @emilyslotte barnrum. Här är väggar och möbler målade med kulören Luftslott som är en ljus greige. En perfekt kombination mellan gult och grått som Emily själv beskriver den. 
Läs mer om våra vackra Greige kulörer
här. 

Barnrum hos emsloo
Bild @emilyslotte

-

Här har man skapat en liten annorlunda känsla i barnrummet genom att låta ränderna fortsätta över dörren. Härligt lekfullt tycker vi!

Kulörer vi målat med nedan: 
Årets kulör 2019 - Spiced Honey
F6.04.63
A5.11.61
E0.62.53
JN.00.88

Måla barnrum

-

Här har den kreativa bloggaren Shari Pelkmans @sjaartje målat ett mönster på väggen och sedan målat in hyllan och skåpet i samma kulör. Den guldinfluerade ockrakulören heter Ochre Gold - Årets kulör 2016. 

Måla barnrum
@sjaartje


 

Måla taket

Att fortsätta med väggfärgen en bit upp på taket - ger en otroligt häftig effekt! Om man har ett större vardagsrum så är detta ett perfekt sätt att skapa en indelning i rummet på. Som här nedan där vi har målat och ramat in delen med matsalsmöblerna.  

Måla tak

För den som vågar lite extra

Som vi nämnde i början så är varianterna och möjligheterna oändliga när man ska måla in sina möbler och övriga ytor i hemmet. Se bara här nedan! Kan det bli mer färgglatt och lekfullt vågat? 
Den rosa paletten är trendigare än någonsin! Kolla in vår härliga rosa inspiration
här.

Måla tak
Måla rosa
Hämtar data, vänta...