Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Lena Lidmans luftiga sovrum i underbara naturnära kulörer

Ett av husets vackraste rum hemma hos Lena Lidman tycker vi är sovrummet, där väggarna har målats med Lenas egna kulör, Lenas Dusty Green.Lena Lidman kommer från Norrland och Björkarnas stad, Umeå och har ett stor intresse för inredning och design, och älskar att ha projekt på gång hemma och fota bilder. Lena Lidmans känsla för stil och inredning har gett henne över 22'000 följare på Instagram, där hon driver instagramkontot @lenalidman85

För drygt ett år sedan köpte Lena och sambon Anders en gammal Västerbottensgård utanför Umeå. På mindre än ett år har de gjort platsen till sin med hjälp av underbara tapeter, färg och gamla detaljer, och njuter nu av livet
i det vackra 1800-talshuset tillsammans med barnen Nils och Elsa.
 

Lenas stora intresse för inredning och design syns verkligen överallt i hemmet.
– När jag väljer kulörer hemma, tycker jag det är viktigt att tänka på att det ska vara en röd tråd i inredningen och det gäller alla rum och material. Själv använder jag mycket beige och grått med av inslag av grönt. Det är de genomgående kulörerna för alla rum och material hemma hos oss, säger Lena.Ett av husets vackraste rum tycker vi är sovrummet, som tidigt fick en kärleksfull renovering, och där nu neutrala färger och vackra material står i fokus. Från den härliga sängen som får all den plats den behöver via de vackra trägolven som är original till trämöblerna med charmig patina. Allt detta ramas in av väggar som fått en matt finish i Lenas egna dämpade grågröna signaturkulör ”Lenas Dusty Green”, som ger rummet ett lyft och ännu mer personlighet utan att vara påträngande.

– Jag har valt denna lite dämpade grågröna kulör för jag tycker den representerar mig bra då jag använder den typen av kulör rätt ofta hemma. Det är en mild, behaglig kulör som upplevs olika beroende på hur ljuset faller. Jag gillar verkligen jordnära toner som är dova och tror att min kulör kan fungera hemma hos många och passar in i de flesta hem, berättar Lena.


Lena Lidmans bästa tips för sovrummet:
 

 • Tryck inte in sängen i ett hörn, låt den få den plats den förtjänar.
   
 • Välj sängkläder i fina färger och material så tål de att synas.
   
 • Låt stora växter ta plats på golvet. De skapar karaktär.
   
 • Blanda gammalt och nytt det ger sovrummet charm och personlighet.
   
 • För att vara säker på att få rätt kulör – provmåla alltid väggen! Det blir aldrig exakt samma kulör som den du ser på en bild, dessutom avgörs resultatet av hur ljuset faller in i rummet.
   
Lena Lidmans signaturkulör Dusky Green

 

Visste du att…
 

 • Grönt associeras med välmående och psykisk hälsa men det är inte allt. Färgen - som vi hittar i skog och natur - sägs också fungera naturligt stresslindrade, vilket gör den till ett perfekt val för sovrummet. 

 • Ljus grågrön som eukalyptus, oliv, frodiga skogstoner eller mintiga nyanser ger alla den lugnande effekten. 

Hämtar data, vänta...