Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Kostnadseffektiva kulöridéer för sköna vardagsrum

Skapa ett avslappnat rum för hela familjen – med en familjevänlig budget.

”Vi har inte så mycket pengar kvar efter flytten, men vi vill verkligen ha ett vardagsrum där hela familjen kan umgås. Vad kan vi göra?”

Det kan vara dyrt att flytta och det är inte alltid man har så mycket pengar över för att snygga upp den nya lyan. Men för de flesta kliar det i fingrarna att börja göra om direkt efter flytten, särskilt om man har en familj som behöver komma på plats.

Enligt vår globala undersökning säger 60 % att vardagsrummet ligger högst upp på att göra-listan efter flytten. Vi har kommit på sex sätt att hjälpa dig att skapa ett vardagsrum som du gillar – med hjälp av enkla och överkomliga kulöridéer.

Du skulle kunna måla väggen bakom soffan i en kulör och sedan välja en ton-i-ton kulör för väggarna runt fönstren och en annan kulör för eventuella alkover i rummet.
Prova att gruppera kulorer

1) Satsa på att gruppera kulörer

Har du inte råd att måla hela rummet? Du skulle kunna måla väggen bakom soffan i en kulör och sedan välja en kontrastkulör för väggarna runt fönstren och en annan kulör för eventuella alkover i rummet. Olika nyanser av teal passar väldigt bra för detta.

Välj en mörkare nyans på fönsterkarmarna än på väggarna så känns rummet dessutom större.
Rama in dina fonster med farg

2) Måla dörrar i kontrastkulörer

Detta är ett roligt sätt att göra ett helvitt rum mer lekfullt. Välj vågade kulörer på dörrkarmar och måla därefter dörren i en komplementkulör – till exempel en blå dörrkarm mot en orange dörr, en indigoblå dörrkarm mot en gul dörr. Barnen kommer att älska dessa klara och starka kulörer och kostnaden hålls nere eftersom inga stora ytor behöver målas om.

Detta är ett roligt sätt att göra ett helvitt rum lite mer lekfullt. Välj vågade kulörer på dörrkarmar och måla därefter dörren i en komplementkulör.
Mala dorrar i kontrastkulorer

3) Fokusera på fönsterkarmarna

Om du har ställt in dig på en särskild kulör men inte kan tänka dig att använda den på väggen så kan du skapa en lika slående effekt genom att måla dina möbler, hyllor och dörrkarmar i stället. Välj en mörkare nyans på fönsterkarmarna än på väggarna så känns rummet dessutom större.

Om du har ställt dig in på en särskild kulör men inte kan tänka dig att använda den som väggfärg så kan du skapa en lika slående effekt genom att måla dina möbler, hyllor och dörrkarmar i stället.
Mala dina mobler

4) Liva upp dina bokhyllor

Om du har inbyggda bokhyllor eller vägghyllor kan du prova att måla dessa i en stark nyans för ett spännande vardagsrum. Du kan till och med måla varje hylla i olika kulörer för en lekfull regnbågseffekt, eller välja närliggande nyanser för en harmonisk känsla. Komplettera stilen genom att färgkoda dina böcker.

Om du behöver lite lugn och ro så skapar ljusa gröna och lila nyanser en lugnande färgsättning
Vardagsrum i optimistisk lavendel

5) Välj glada toner

Kulörer kan verkligen få dig på gott humör. Starka nyanser fyller på energinivån allra bäst, särskilt om du väljer varma toner som gult och orange. Om du behöver lite lugn och ro efter en stressig flytt så skapar svaga gröna och lila toner en lugn färgsättning.

Bästa tipset

För en designtouch kan du använda några billiga accessoarer så som prydnadskuddar, färgglad keramik eller målade tavelramar för att framhäva både kulör och stil.

Hämtar data, vänta...