Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Konsten att kompromissa för färgmedvetna par

Flyttar du ihop med den stora kärleken men kan inte komma överens om färgsättningen? Så här skapar ni ett harmoniskt hem som ni båda kommer att gilla.

”Min partner och jag har helt olika smak. Hur kan vi komma överens om en färgsättning?”

Enligt vår undersökning så skjuter en av tio upp renoveringen efter flytten av en enda anledning: de kan helt enkelt inte komma överens med sin partner om vilka kulörer de ska välja.

”Det är spännande att flytta ihop men det kan även vara stressigt”, säger psykologen Corinne Usher. ”Hela flytten är omvälvande, det är många känslor i omlopp och förväntningarna är skyhöga. Detta innebär att olikheter när det kommer till inredning och design kan trappas upp oproportionerligt mycket.”

Om du och den stora kärleken börjar bråka om valet av kulör, ta ett djupt andetag och läs igenom Corinnes expertråd för att hjälpa till att skapa lugn och ro, både på inredningsfronten och i relationen.

Innan du börjar: ladda ner Nordsjö Visualizer app.

1) Måla de enkla rummen först

Inventera alla rum som ni behöver ta ställning till. Är det lättare att komma överens om vissa rum? Börja i så fall med dem.

Tänk på rummets storlek, golven, möbler som du vill ha i rummet och eventuella kontrastkulörer som du måste matcha.
Hur man valjer kulor

2) Var praktisk när du väljer

Tänk på rummets storlek, golv, möbler som du vill ha i rummet och eventuella kontrastkulörer som du måste matcha. Om ni låter er styras av dessa faktorer så minimeras antalet val som styrs av personlig smak.

3) Se till att ni båda får framföra era åsikter

Om ni har för bråttom med att försöka övertala den andra, så kanske ni inte ens märker att ni håller med varandra mer än ni egentligen tror.

4) Poängsätt era valda kulörer från 1 till 10

Om ni har helt olika synsätt kan det hjälpa att poängsätta kulörerna från ett till tio. Om din partner poängsätter en viss kulör högre än du gör så kanske han/hon kan få sin vilja igenom just här och så kan du bestämma i ett annat rum?

5) Tänk på kulörintensiteten

Om ni inte lyckas kompromissa om själva kulören så kanske ni kan komma överens om nyansen. Du kanske inte vill ha klarorange på väggarna men vad sägs om en dämpad terrakottanyans?

Om någon av er har svårt att föreställa sig hur kulören kommer att se ut på era väggar så kan ni prova Nordsjö  Visualizer app innan ni köper er färg.
Experimentera med kulorer

6) Var inte rädd för att experimentera

Om någon av er har svårt att föreställa sig hur kulören kommer att se ut på era väggar så kan ni prova med Nordsjö Visualizer app. Den hjälper er att se hur olika kulörer kommer att se ut på era väggar med en enkel knapptryckning – och förhoppningsvis även att fatta ett beslut!

Bästa tipset

Välj grått – det är verkligen mångsidigt och fungerar både i klassiska och moderna färgsättningar. Är du orolig att grått är lite trist? Piffa upp med starka accentkulörer som till exempel gult.

Hämtar data, vänta...