Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Kombinera Nordsjö Årets färg med blå och gröna nyanser

Förvandla dina väggar med hjälp av Nordsjö Årets färg 2021, Brave Ground och en av våra lättanvända färgkombinationer. Jord-palettens blå, gröna och grå nyanser skapar tillsammans färgkombinationer som för tankarna till en fridfull utomhusmiljö.

Årets färg 2021, Brave Ground är en varm, neutral kulör som passar så gott som alla inredningsstilar. Genom att komplettera och balansera naturliga nyanser såsom jord, lera, sten, får den även urbana utrymmen att kännas som en del av naturen.

Brave Ground framhäver också andra nyanser. När den används i kombination med våra Jord-kulörer i blått, grått och grönt, skapas en lugnande miljö som är vilsam för ögat och som fungerar i såväl modernt som traditionellt inredda rum.

Vill du använda en eller två kulörer, eller kanske testa en målarteknik? Den här paletten är perfekt för alla som vill ge sitt rum ett nytt utseende. Här hittar du fyra enkla och inspirerande sätt att använda den 

1. Kombinera jordens, havets och himlens färger i ett fridfullt sovrum

Dulux_CF21_Colour_of_the_year_Earth_colors_global_1

Använd tonade nyanser av grönt och djupblått för att skapa ett sovrum med tydliga kopplingar till naturen. Avsluta genom att lägga till en touch av Årets kulör, Brave Ground. Här har man kompletterat looken med målade fönsterluckor, matchande kuddar och en korgstol. 

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Midnight garden N1.09.46
Nordsjö Approaching storm S2.18.28

2. Piffa upp ett modernt vardagsrum

Dulux_CF21_Colour_of_the_year_Earth_colors_global_2

Den jordfärgade nyansen Brave Ground kombinerat med dämpat grönt skapar ett vardagsrum som taget från naturen. Komplettera med inomhusväxter, naturmaterial och botaniska tryck för en modern look som piggar upp de flesta utrymmen.

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Tranquil Dawn J5.03.71
Nordsjö Cobalt night T3.04.12

3. Använd himmelblått i matsalen för en utomhuskänsla

Dulux_CF21_Colour_of_the_year_Earth_colors_global_3

Måla en djupblå fyrkant mot en ljusblå vägg. Måla sedan en ram med Årets kulör, Brave Ground, för att få en luftig trompe l'oeil-fönstereffekt. Komplettera med gröna växter och naturliga material och det kommer kännas som ni äter middag utomhus.

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Blueberry mash T0.10.70
Nordsjö Blueberry bud T4.16.56

4. Dela av barnrummet med olika färgfält

Dulux_CF21_Colour_of_the_year_Earth_colors_global_4

Blanda stil med enkelhet i barnrummet genom att måla väggen i jordnära färger – mjukt blått, ljusgrönt och Årets färg, Brave Ground. Genom att måla olika breda fält skapar du ett intressant blickfång och delar samtidigt av rummet. Denna subtila look fungerar i båda små och stora rum. Lär dig behärska denna målarteknik genom att titta på vårt videoklipp Måla fält

Vilka färger - kulörnamn och kulörkod?

Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Tranquil Dawn J5.03.71
Nordsjö Blueberry mash T0.10.70

Vill du veta mer om Årets färg?

Hämtar data, vänta...