Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
NK Julskyltning 2019

En julskyltning i rymdens tecken

I år är det 50 år sedan människan för första gången reste till månen. Varuhuset NK ´s intresse för universum har alltid varit starkt- och i år har deras julskyltning äntligen fått temat Julens magiska universum.

I årets julskyltning hos varuhuset NK i Stockholm så ser vi temat Julens Magiska Universum

Vi är så klart extra stolta över att årets skyltning är målat med färg från Nordsjö. Lite längre ner i artikeln så kan ni se vilka spännande rymdkulörer som använts. 

NK Julskyltning 2019
Bild @nordiskakompaniet
NK Julskyltning 2019
Bild @nordiskakompanietText nedan kommer från NK´s Pressmeddelande. Länk till NK Mynewsdesk finner ni här. 

I årets skyltfönster kommer temat Julens Magiska Universum till liv. Här får vi möta Nova, en liten flicka som drömmer om universum och i sin fantasi ger sig ut på en resa i rymden.
Hon får prova hur det är att slå in sina julklappar i tyngdlöshet och arrangerar ett julkalas där pepparkakor, garntomtar och julbocken från jorden får möta rymdens mer udda figurer.

NK Julskyltning 2019
Bild @nordiskakompaniet
NK Julskyltning 2019
Bild @nordiskakompaniet

- Årets jul på NK hyllar det faktum att det i år är ett halvt sekel sedan Neil Armstrong som första människa satte sin fot på månen. Den 20 juli 1969 samlades stockholmarna framför TV-skärmarna för att vara med om det historiska ögonblicket.

Idag, 50 år senare, är fascinationen för rymden lika stor och NK vill som en scen för samtiden väcka tankar kring rymden och framtiden, säger Andreas Edström varuhuschef på Nordiska Kompaniet Stockholm.

NK Julskyltning 2019
Bild @nordiskakompaniet

Vid skapandet av årets jultema har NK tagit hjälp av några verkliga rymdexperter från ungdomsförbundet Astronomisk Ungdom. Nio barn har blivit NK:s Framtidsastronauter och hjälper oss att få en bild av framtiden och vad vi kan förvänta oss att se både på jorden och i rymden.
Deras framtidsspaningar finns dokumenterade på film som kan ses i NK:s sociala medier samt på en TV-skärm i varuhuset.

- Rymden inspirerar barn och unga som inget annat. Oändligheten, svarta hål, det stora äventyret, galaxer och utomjordiskt liv är exempel på saker som många funderar över. Därför vill vi att alla barn och unga ska ha möjlighet att utveckla sitt rymdintresse och lära sig mer tillsammans med andra, säger Mikael Ingemyr, generalsekreterare för Astronomisk Ungdom.
 

KULÖRER SOM ANVÄNTS I SKYLTFÖNSTRET

Skyltfönstet är målat med vår väggfärg Ambiance Silkematt och här ser ni de kulörer som använts i skyltningen:
S 1502-B
S 0520-R90B
S 0550-G90Y
S 4550-R80B
S 2570-R
S 7020-G
S 1085-Y90R
S 1080-Y30YÄven förra året (2018) så smyckades skyltningen med vår färg. Så här såg det ut då. 

NK jul 2018
NK jul 2018
Bilder @nordiskakompaniet


 

Hämtar data, vänta...