Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Nordsjo_CF21_måla_valv_barnens sovrum_Global_1

Hur man målar ett valv med Nordsjo Årets kulör 2021

Söker du en väggmålningsteknik som kan piffa upp vilken vägg som helst och samtidigt dela av rummet på ett snyggt sätt? Testa att måla ett valv. Följ våra enkla steg för att skapa ett perfekt målat valv med Nordsjo Årets kulör 2021, Brave Ground.

Lanseringen av Nordsjo Årets kulör 2021, Brave Ground är ett utmärkt tillfälle för den som önskar bli djärvare med färg i sitt hem. Vill du fräscha upp en gammal vägg eller lägga till något som fångar ögat? Genom att måla ett valv kan du uppnå båda dessa mål.

Denna väggmålningsteknik låter dig inte bara experimentera med en tvåfärgskombination, utan är också ett smart sätt att dela av ett rum och skapa ett intressant blickfång. Tror du att det är för svårt? Tänk om. Vår enkla steg-för-steg-guide gör det enkelt.

Nordsjo_CF21_måla_valv_verktyg_Global_2

För att måla ett valv på en vägg behöver du:

En burk var av dina valda kulörer, med en kontrasterande nyans för valvet

x1 stor roller och tråg

x1 liten roller och tråg

Vattenpass

Ett måttband

Blyertspenna

Ett snörnystan

Nycklar

Krita

Maskeringstejp

1,5-tums pensel

Häftstift

En sax

  1. Om du vill se direkt hur kulörerna du har valt skulle se ut i rummet kan du hämta den gratis Visualizer-appen 
  2. Har du valt ut några få nyanser? Testa dem med våra kladdfria och smidiga färgprov och hitta den perfekta färgkombinationen.
  3. Applicera först din bakgrundsfärg med en roller för att täcka en större yta. Lägg på färgen i M- och W-former med rollern för att få en jämn täckning. När färgen är helt torr (det kan ta 2-4 timmar) är du redo att börja med valvet.
  4. Klipp av en lång bit snöre och fäst nycklarna i ena änden.
  5. Använd maskeringstejp för att fästa snöret på väggen i höjd med det som ska bli valvets ena sida. Krita snöret och snärta till så att en kritad linje syns på väggen. Maskera längs denna linje med tejp.
  6. Bestäm hur brett valvet ska vara och använd sedan ett vattenpass för att märka ut höjden på valvets andra sida. Upprepa stegen ovan.
  7. Mät avståndet mellan de två sidorna och märk ut mittpunkten.
  8. Fäst en blyertspenna i änden på ett snöre. Nåla fast snöret vid mittpunkten mellan de två sidorna, så att pennan når toppen av båda sidostrecken.
  9. Rita en halvcirkel för att skapa valvets ovansida. Måla sedan konturen försiktigt med en pensel. Fyll i resten av valvet med en roller.
  10. Ta försiktigt bort markeringstejpen innan färgen har hunnit torka.


Vill du ha fler smarta tips om hur du kan använda den här väggmålningstekniken? Här är fyra sätt att skapa ett vackert valv in i ditt hem:

1. Dela av utrymmet med ett enkelt och snyggt valv

Nordsjo_CF21_måla_valv_barnens sovrum_Global_1

Genom att måla ett valv i en kulör som är några nyanser ljusare än din väggfärg kan du framhäva platsen ovanför ett skrivbord eller skänk. Om du kombinerar den varma naturliga tonen i Nordsjö Årets kulör 2021 med en ljusare, kompletterande nyans får du en subtilt tvåtonad look som fungerar var som helst.

Vilka färger?
Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Light Taupe E0.04.67

2. En unik huvudgavel till priset av en burk färg

Nordsjo_CF21_måla_valv_sovrum_Global_3

Undrar du vad du ska göra med väggarna i ditt sovrum? Här får du en idé som är lätt att realisera och mycket effektiv.

Måla ett stort valv bakom din säng med Nordsjo Årets kulör 2021, Brave ground. Dela av valvet med en rand i samma kulör som din vägg och, voilà, så har du har en ny, snygg och billig sänggavel.

Vilka färger?
Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Creamy Dream E5.03.82

3. Kombinera kulörer och kurvor i flera olika valv

Nordsjo_CF21_måla_valv_matsal_Global_4

Vill du inte ha ett konventionellt valv på din vägg? Denna väggmålningsteknik låter dig vara hur kreativ som helst. Måla flera liggande valv i kulörer från vår färdiga palett Tidlös, som gör det enkelt att experimentera med kompletterande färgkombinationer. Skapa intressanta valv på din vägg och ge ditt rum en grafisk, modern look.

Vilka färger?
Brave Ground E7.10.53
Spiced Honey E4.22.49
Nordsjö Creamy Dream E5.03.82 


4. Smart färgeffekt för vardagsrum med öppen planlösning

Nordsjo_CF21_måla_valv_matsal med fönster_Global_5

När du väl behärskar den här tekniken vill du kanske måla fler än ett valv? I ett stort, öppet utrymme kan flera valv ge en slående effekt. Här har man målat valv i Nordsjo Årets kulör på väggutrymmet mellan höga fönster. Mot bakgrund av ockragula väggar blir de ett intressant inslag i ett modernt kök. Du kan skapa samma effekt med hjälp av en mängd olika kulörer, så var djärv och våga experimentera.

Vilka färger?
Brave Ground E7.10.53
Spiced Honey E4.22.49
Nordsjö Bitter Creek E5.37.44

Vill du se mer inspiration?

Hämtar data, vänta...