Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hitta kulörinspiration i vardagen

Stjäl idéer från din omgivning för att skapa färgsättningen som är rätt för dig.

”Jag skulle vilja måla mitt rum i en stark kulör men kan inte välja vilken. Var kan jag få idéer?”

Enligt vår globala undersökning skulle ungefär 33 % av deltagarna vilja måla sitt hem i starka kulörer. Om du precis har flyttat så är djärva toner ett fantastiskt sätt att få till en unik stil I ditt nya hem. Men vilka kulörer ska du välja?

En nyinflyttad persons kulöruppvaknande

När Lena Larsson flyttade in i sin nya lägenhet hade hon svårt att hitta rätt kulör till vardagsrumsväggarna – tills hon tittade på ett kort på sin kylskåpsdörr.

”Det var från en semester på Irland,” förklarar hon. ”Man såg mig i förgrunden och en massa vackra gröna kullar i bakgrunden.”

”Jag bestämde att en liknande grön kulör skulle passa väldigt bra i mitt vardagsrum och hittade den perfekta kulören i Nordsjös kulörpalett. Det är en underbar grön nyans som kallas Restful Fontaine, och jag älskar den. Rummet känns så fräscht och välkomnande nu.”

Fem platser att hitta färgidéer på

När du väl börjar tänka på det så kommer du att få kulörinspiration var du än tittar. Här kommer några fler vågade och vackra färgsättningar som du kan stjäla från din omgivning.

Ge ett rum energi med tropiskt gröna nyanser som bryts av med glada färgklickar i accentkulörer.
Inspiration fran naturen

1) Naturen

Vare sig det rör sig om en skog som du tycker om att promenera i, din park eller en växt på fönsterbrädan så har naturen mycket inspiration att erbjuda. Ge ett rum energi med tropiskt gröna nyanser som bryts av med glada färgklickar.

Skapa en raffinerad urban färgsättning med neonstänk kombinerat med en elegant grå nyans, eller låt dig inspireras av stadens siluett vid solnedgången för en varm och avslappnad stämning.
En sjalvsaker urban fargsattning

2) En stadsbild

Städer är proppfulla med kulöridéer som man kan kopiera. Skapa en raffinerad urban färgsättning med neonstänk kombinerat med en elegant grå nyans, eller låt dig inspireras av stadens siluett vid solnedgången för en varm och avslappnad stämning.

Ta med dig semesterkänslan hem genom att måla väggarna i glada strandinspirerade kulörer.
Skapa en glad fargsattning

3) En strandsemester

Ta med dig semesterkänslan hem med glada strandinspirerade kulörer. Sandigt gula toner och oceanblå nyanser passar perfekt ihop och är lika uppfriskande som atmosfären vid havet.

Använd dina värdefulla föremål som utgångspunkt för din färgsättning; det kan inte bli annat än rätt.
Inspireras av vardefulla foremal

4) Ett värdefullt föremål

Detta kan vara en tavla av din favoritmålare, en färgglad utsmyckning eller en souvenir som du tog med dig hem från din senaste semester. Använd dina värdefulla föremål som utgångspunkt för din färgsättning; det kan inte bli annat än rätt.

Din lilla röda klänning eller blå älsklingsskjorta kan vara nyckeln till din färgsättning såväl som till din klädsel.
Lat dig inspireras av din garderob

5) Din garderob

Din röda klänning eller blå favoritskjorta kan vara nyckeln till din färgsättning och inredning. Om du tycker om kulören men är orolig att det blir för mycket på dina väggar kan du måla en fondvägg – bakom sänggaveln till exempel – eller använda den till fönsterkarmarna eller till den utmärkande möbeln.

Bästa tipset

Har du fortfarande svårt att välja kulör? Använd Nordsjö Visualizer app för att hjälpa dig att fatta rätt beslut och få en smygtitt av hur dina nymålade väggar kommer att se ut.

Hämtar data, vänta...