Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hur du kan få ett litet utrymme att fungera för dig

Hemarbetsplatser på litet utrymme genom smarta zoner med färg.

Inga

Kontoret är numera mobilt. Vi tar med oss arbetet vart vi än går och gränserna mellan fritid och arbetstid är mer otydliga än någonsin tidigare. För de flesta av oss är den bärbara datorn vårt bärbara kontor. Men det är få som har tillräckligt med utrymme för att avdela ett helt rum till arbete, så hur definierar man arbete i ett litet utrymme?

Litet utrymme till smart utrymme i fyra enkla steg

Välj ett matbord som även kan fungera som arbetsbord.
Bärbar dator på matbord

Rum kan vara betydligt mer dynamiska platser än de verkar vid första anblicken. Till en början är de fyra väggar, ett tak och ett golv, men med lite fantasi och rätt verktyg kan de bli så mycket mer, vilket Marieke Wielinga, Senior Color Designer hos Nordsjö och AkzoNobel förklarar: ”Om man ska bo i ett litet utrymme måste man kunna anpassa sig. Tänk på att välja ett bord och stolar som är lika bra för arbete vid en bärbar dator som för middagar, med bra läsbelysning.”

Var kreativ vid sängen

Gör sängen till en plats som fyller flera syften med hjälp av smarta lösningar.
Säng med bricka

Man brukar ju säga att sängar inte bara är till för att sova i… ”Om du vill kunna arbeta när du sitter under ditt mysiga täcke kan du använda ett brickbord för att skriva och arbeta vid datorn”, säger Marieke. ”Det är också viktigt att få varje rum du använder att kännas inspirerande både för arbete och fritid genom att hitta rätt ton med hjälp av färg.”

Vilka kulörer? G0.05.45 och Restful Melun

Skapa mångsidiga väggar med två toner

I rum som fyller många funktioner måste man ha en flexibel stämning. ”Denim Drift, årets färg 2017, är en gråblå kulör som utgör en perfekt bas under dessa förhållanden”, säger Marieke. ”Den är svalt raffinerad på ett sätt som både är elegant och ger möjlighet till lugnt fokus under arbete. Den kan kompletteras med väggar i två toner med gräddvitt eller ljusgrönt, som du kan dela upp med inslag av gul ockra, rik rödbrun eller bränd orange.”

Vilka kulörer? Denim Drift, Restful Melun, Dusky Paris, Dark Montpellier, Deep Antibes och Deep Nice

Enkla idéer för skrivbordsutrymme

Skapa en arbetsplats som är inbyggd i ett sideboard.
Hemarbetsplats med trä

”Om du vill ha en särskild arbetsplats i vardagsrummet ser du till att platsen är ljus och prydlig, med en liten stol att arbeta på. Du kan även överväga smarta förvaringslösningar som hyllor med accenter i klara färger eller att dela av utrymmet med en blockfärg på väggen intill skrivbordet.”

Vilka kulörer? Deep Antibes och Denim Drift

Lär mer Om du vill ha tips om fler enkla lösningar för att skapa arbetsplatser hemma kan du läsa Utforma arbetszoner i hemmet.

Hämtar data, vänta...