Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hitta en neutral bas för dina rum

Hitta en neutral palett med baskulörer som utgör bakgrund och lyfter fram möblerna.

En ljus palett med benvitt kan utgöra den perfekta grunden för att låta dina personliga detaljer bli huvudsaken i varje rum. ”Vi kallar det poesi i små nöjen”, säger Willeke Jongejan, Senior Color Designer hos Global Aesthetic Center. ”Vi ser en ny tanke med boende och konsumtion – i stället för att ständigt lägga till nya saker ligger fokus nu på att köpa mindre och köpa bättre.”

Lek med ytor för att ge en extra dimension

Neutrala baskulörer lyfter fram och definierar föremålen i rummet.
Ljusa naturliga bord

Den här mycket avskalade kulörpaletten ger dig fortfarande möjlighet att leka med olika ytor och material. ”När du bestämmer dig för vilka föremål som ska ingå kan du överväga att använda ‘glas och glans’ i rummet”, säger Willeke. Bildramar, glas och andra blanka föremål i rummet drar till sig uppmärksamhet. Du kan också göra utrymmet mjukare med hjälp av naturliga material och färgdetaljer i möblerna.

Vilka kulörer? Misty Roubaix, Restful Calais, Bright Calais, Light Dijon

Anpassa subtiliteten hos ”tyst design”

Mjuka färger gör att känslan i strukturer och material lyfts fram.
Vardagsrum i vitt och naturliga toner

”Det här diskreta och blygsamma inredningssättet kan sammanfattas som ’tyst design’”, säger Willeke. ”Den subtila blandningen av strukturer, ytor och benvita toner ger lager med diskret variation ju mer du utforskar den.” Genom att mjuka upp den hårdare sidan hos industriell minimalism kan du skapa en nästan tom duk som du kan göra personlig med dina egna ägodelar.

Vilka kulörer? Light Toulouse och Restful Calais

Ett rum att leva i

Måla med ljus genom att tänka på hur färgscheman kommer att fungera med solljus och skugga.
Solbelyst bord

Kom ihåg att den övergripande effekt som du vill uppnå handlar om lätthet. Rummet ska lyfta ditt humör och ska vara utformat för att reflektera och sprida ljus i hela rummet. När du funderar över vilka minnessaker du vill använda kan du därför överväga att variera ytorna, så att rummet berikas med spännande föremål som stimulerar känseln.

Även om det handlar om att lägga till personliga erfarenheter och minnen i hemmet vill du ändå att det ska kännas modernt, luftigt och framsynt. Du kan skapa en modern känsla i rummet genom att använda ett block med en mörkare ton, t.ex. den gråblå Denim Drift, årets kulör 2017, som ett subtilt tillägg på en vägg.

Vilka kulörer? Denim Drift och Light Toulouse

Hitta en neutral bas

Hämta appen Nordsjö Visualizer för att se hur en nedtonad palett kan förändra ditt hem.

Hämtar data, vänta...