Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Moodboard och färgen Carla Sofie Molge Warm Grey
Carla Sofie Molge och kulören Warm Grey i moodboard

Hitta din väggfärg med hjälp av ett moodboard!

Inredningsbloggaren Carla Sofie Molge skulle måla om sitt vardagsrum i en helt ny kulör och det var viktigt för henne att skapa en helhet i rummet. När du börjar ett inredningsprojekt kan det vara svårt att visualisera sina idéer och få en känsla av hur resultatet kommer bli, men det finns hjälp att få! Carla Sofie använde sig av ett moodboard, vilket är till stor hjälp när det gäller att välja väggfärg.

Carla Sofie Molge är inredningsinfluencer med bloggen www.molgedecor.dk och Instagram-kontot @carlasofiemolge som besöks av tusentals inredningsentusiaster. Carla Sofie har tillsammans med åtta andra nordiska inredningsbloggare valt ut sin signaturfärg från Nordsjö’s nya kulörkarta Nordic Colours 2018. Hon valde att namnge kulören CarlaSofieMolge Warm Grey, den skapar ett fint djup och en matt yta - en av de stora trederna kring väggfärger 2018.

- Jag började med att välja ut några olika nyanser från Nordsjös kulörkarta. Jag klippte ut dem och satte ihop dem tillsammans med bilder, illustrationer och inredningsdetaljer, som jag använde som inspirarationsmaterial till mitt målningsprojekt. Det kan vara svårt att välja mellan alla de inspirationskällor som finns, men genom att fokusera på att välja en färgskala, som Carla Sofie har gjort, kan du snabbt utesluta de trender som inte matchar ditt hem, din smak och dina möbler. Hela processen kan vara mycket givande för ditt projekt, eftersom du snabbt upptäcker favoritkulören genom att använda t.ex. ett moodboard. Dessutom är det ett roligt och spännande sätt att inleda sitt inredningsprojekt på.

-Jag brukar utgå från en målarduk som är ca 70x100 cm. Den klär jag med tyg som jag fäster med en häftpistol. På det viset kan kan du snabbt och billigt skapa din egen moodboard till väggen. Det är viktigt att man börjar med att göra projektet överkomligt och tydligt.

Vardansrummet målad i CarlaSofieMolge Warm Grey
Moodboard och färgen Carla Sofie Molge Warm Grey

Det första steget är att välja en harmonisk kulörpalett för det rum du vill göra om. Utgå från de möbler och föremål som är viktiga för dig och det du vill betona i ditt hem. Hitta kulörer och nyanser som skapar en helhet, men också kompleterar varandra, då undviker man att det blir för mycket olika kulörer, vilket kan ge en orolig känsla i hemmet.

-Min moodboard gav mig en mycket bättre bild av kulörerna, den gav mig en känsla av att jag var på väg åt rätt håll. Ett riktigt bra sätt att bli säker i sitt val av kulör är att samla in färgprover från sin lokala färgbutik. Du kan måla en kartongbit med en av dina färgprover, som du sedan flyttar runt i ditt hem och därmed ser hur kulören upplevs beroende på om det är dagsljus eller kvällsljus.
När du kommit så långt i valet av färg, kan du direkt se hur färgen upplevs på väggen i kontrast till möblerna och intredningen i rummet. En av de stora trenderna 2018 är de matta väggfärgerna vi ser i alla inredningstidningar, vilket även Carla Sofie Molge har valt till sitt vardagsrum.

-Ett annat verktyg för att få inspiration till nya kulörer på väggarna är genom appen Pinterest. Det är definitivt ett av mina favoritverktyg, i synnerhet när jag behöver snabb och kreativ förnyelse till väggarna i mitt hem. Men eftersom jag tycker om att omge mig med saker som jag är inspirerad av, föredrar jag en fysisk moodboard när jag väljer väggfärg.

Carla Sofie Molge och kulören Warm Grey

Den grå färgen som Carla Sofie valde till vardagsrummet heter Nordsjö Ambiance Xtramatt och kulören heter CarlaSofieMolge Warm Grey. Den helmatta väggfärgen ger en fin, djup och dämpad reflexfri yta. Den är perfekt för sovrum och vardagsrum där man ofta vill ha en helmatt dämpad yta.

Nordic Colours 2018
Nordsjö Nordic Colors 2018 är en palett av 9 färger som valts av 9 kreativa nordiska influencers som arbetar med inredning. Våra influencers har valt sina signaturfärger som de tror kommer att prägla inredningen i 2018.

Hämtar data, vänta...