Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hitta din kulörkombination med färgernas kraft

Hitta rätt kulörkombination för ditt hem.

Alla upplever ibland ett ögonblick då man tänker ”Åh! Var kommer alla de här grejerna ifrån?”. Man köper saker, ofta för sig och vid olika tillfällen, vilket ger ett hem som inte riktigt ser ut som du hade tänkt dig från början. Om du vill hitta en röd tråd i din inredningsestetik måste du hitta tillbaka till det som fungerar för dig.

Hitta dina sakfamiljer

Precis som färger kan olika inredningsdetaljer för ett hem delas in i olika grupper på ett naturligt sätt, saker som helt enkelt passar ihop. Se det som sakfamiljer. Om du ska hitta din stil måste du koncentrera dig på design som tilltalar dina sinnen. Det är enkelt nog med bord, stolar, skåp och mattor, men ibland kan man glömma väggarna.

Bind ihop rummet med färg

”Ett väldigt enkelt men spännande sätt att få ut mesta möjliga av rummets stil är att göra så mycket som möjligt av väggarna”, säger Marieke van der Bruggen, Senior Color Designer hos AkzoNobel. ”Väggarna är trots allt en stor del av alla rum. Om man bara målar dem vita kan man missa en möjlighet.”

Gör väggarna till en del av samtalet

En accentfärg kan binda ihop väggarna och möblerna.
Klargula accentfärger

”Det mest direkta och slående sättet att få in väggarna i inredningens helhet är att använda kraften i färg”, förklarar Marieke. ”Jag valde klart solgult som accentfärg när i rummets inredning, i exempelvis en matta, en lampskärm eller en kudde. Använd samma logik på väggarna.”

Vilka kulörer? B6.40.50, Intense Grasse och Restful Antibes

Släpp lös paletten

Kombinationer av accentfärger kan ge slående resultat.
Accentfärger

Även om en fondvägg är det mest självklara sättet att använda accentfärger kan du även prova en randig effekt med den accentfärg du vill ha, eller till och med en ram runt ett fönster eller en liten cirkel eller ett färgblock som definierar ett utrymme. Du kan skapa helt kontrasterande miljöer beroende på den färgpalett du väljer.

Vilka kulörer? G4.50.75 og Restful Antibes

Färg handlar inte bara om kulörer

Färg kan skapa geometriska effekter i ett rum.
Vägg i två toner

”Många antar att färg bara handlar om kulörer, men den har även andra egenskaper”, säger Marieke. ”Färg kan också betona rummets geometri. Jag hade flera låga linjära träpallar och genom att lägga till en diskret vägg i två toner, gräddvit och mjukt lila, som löpte horisontellt omvandlade jag det som hade kunnat vara ett mycket enkelt rum till en plats med en känsla av samhörighet.”

Vilka kulörer? Restful Montrouge och Soft Montrouge

Hitta din kulörkombination

Vill du hitta rätt färger för att inreda ditt rum? Hämta appen Nordsjö Visualizer och använd färgväljaren för att göra dina väggar till en del av samtalet.

Hämtar data, vänta...