Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hemma hos stylisten Daniella Witte

Mjuka, neutrala kulörer i kontrast till dramatiskt svart och vackert grönt. Följ med oss när vi kikar in hemma hos stylisten Daniella Witte!

Det är svårt att inte inspireras av stylisten och fotografen Daniella Wittes vackra inredning och hennes snygga inredningstips som man kan läsa på hennes blogg och instagramkonto. 

Daniella som bor i Lomma, Skåne tillsammans med hennes familj har skapat sig ett vackert och inbjudande hem som nog många av oss hade velat flytta in i utan att ens blinka. 

Bilder @daniellawitte


Ett harmoniskt vardagsrum med sköna kontraster

Daniella bryter av det mjuka, neutrala färgschemat med mörka vackra detaljer. Detta gör att rummet känns mer dramatiskt och personligt, utan att störa harmonin. Väggarna i vardagsrummet är målade i kulören Dusky Calais.

Daniella bryter av det mjuka

Den vackra gamla källardörren har Daniella målat i en svart halvmatt snickerifärg i kulören S-8500. Det svarta harmoniserar vackert med de mörka trägolven och de gråmålade väggar. Grafiskt intressant men ändå lungt och stilrent!

Tänk att något så enkelt som att måla om en dörr kan ge ett så stort lyft till ditt hem.
Blir du också sugen på att ge nytt liv åt en gammal dörr hittar du vår steg-för-steg-guide här!

Bilder @daniellawitte

Ett fridfullt och grönt sovrum

Oavsett vilken stil och känsla du vill skapa i ditt sovrum så finns det många sätt att skapa en rofylld plats för vila. Den harmoniskt grågröna Dusky Le Havre som vi ser här hemma hos Daniella är en av våra gröna favoriter.
Så här skriver Daniella på sin blogg om kulören.

”I mitt sovrum möter sköna gröna toner, bruna, grå och svarta accenter, med vita spots som lyser och fräschar upp. Naturligt harmoniskt, precis som jag vill att min stil ska vara. Jag gillar att samla detaljer i färg kombinerat eftersom det skapar tydlighet och förstärker känslan. Dessutom blir ett stilleben mer personligt om man går på färg i stället för en viss stil.
Vid sidan om sängen ville vi att den gröna färgen skulle fortsätta och inte brytas av med någon extern möbel. Därför byggde vi en infälld hylla i väggen med plats för många fina magasin. Den här lösningen kan jag rekommendera då den verkligen underlättar för ordning och reda, plus att jag såklart tycker att den är grymt snygg detalj.” 


Läs mer på Daniellas blogg, som du hittar här.

Bilder @daniellawitte


 

Ett lagom vuxet barnrum

Sonen Julius rum behövde en liten uppdatering då han både växt ifrån gamla leksaker och den vita väggfärgen. Så en dag stod en ommålning på önskelistan och valet blev en vacker grå kulör.

-Resultatet blev lyckat och mycket mysigare än innan. Det viktigaste av allt var såklart att Julius blev supernöjd. Jag målade med Ambiance Silkematt, kulörkod S 3502-Y. Kulörnamn Grey Sparrow. Jag gillar att måla med denna produkt eftersom den ger ett väldigt härligt djup till väggen, säger Daniella. 

Bilder @daniellawitte
 

 

Ett smakfullt kök

I köket och matsalen så möter en nordisk ljus elegans svarta kaxiga detaljer.
Väggen bakom det vackra stillebenet till höger är målat med kulören Dark Lyon. 

Bilder @daniellawitte


Daniella gör vardagsföremål dekorativa med vackra stilleben och genom att hänga upp dem på en snygg knopplist.

Bilder @daniellawitte

 

En inbjudande hall i Greige anda

I hallen hemma hos Daniella så händer allt och lite till. Så när det var dags för en hall make-over så var både funktion och kulör två viktiga element. Daniella valde att måla med vår matta väggfärg, Easy2Clean som är perfekt till hallen och i utrymmen där man enkelt vill kunna torka av, utan att förstöra finishen.

I hall make-overn så ändrade även Daniella från klassiskt vita väggar till den mjukare nyansen F7.04.77.  

En superfin gråbeige nyans som gav rummet en mycket softare look, säger Daniella. Väggarna har nu en mjukare ton som fångar upp ljuset väldigt behagligt och rummet känns plötsligt väldigt mycket mer karaktärsfullt eftersom nyansen nu bryter en aning mot snickerierna runt trappan.

Läs mer om våra Greige kulörer här.

Bilder @daniellawitte 


 

Medelhavskänsla på altanen 

Uteplatsen är elegant och väggarna här är målade i vår putsprodukt Murtex Stay Clean i kulören BaseWhite. Gröna krukpalmer och poolens blå vatten ger liv till uteplatsen och ser otroligt inbjudande ut. 
@daniellawitte_terass
@daniellawitte_pool

Bilder @daniellawitte


Skapa snyggaste loungen

En enkel DIY-version av Daniellas härliga lounge kan göras av en tjock, grå dyna (gjord för till exempel solsängar) på en vanlig trälår. Måla gärna om träet i en grå kulör för snyggast resultat – vi rekommenderar ONE Door & Window Tech när du målar utemöbler för ett hållbart resultat. Lägg till några stora, mjuka kuddar, helst med fodral i vackert linnetyg, och en filt eller två och du har en mysig loungehörna du med!

Daniella har målat de utvändiga väggarna med vår Murtex Stay Clean. Det är en helmatt fasadfärg avsedd för utvändig målning på puts, betong och lättbetong. Tack vare nanoteknologin håller sig din fasad självrengörande vilket innebär att regn tar med sig smuts och påväxt från ytan. Smidigt!

Bilder @daniellawitte

Mer om Daniella

Här kan du läsa mer om Daniellas inspirerande projekt!
Blogg: www.daniellawitte.se
Instagram: @daniellawitte

Bilder @daniellawitte

Hämtar data, vänta...