Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hall-makeover med Anna Kubel

Hallen är det första som möter både dig och dina gäster. Se till att den sätter tonen och känns välkomande och harmonisk! Här följer vi med på Anna Kubels makeover-resa och tar del av hennes bästa tips och tricks för ett lyckat resultat.

Hemma hos Anna Kubel

Anna Kubel är inredningsprofilen och bloggaren bakom det otroligt omtyckta Instagram-kontot @annakubel, där hon delar med sig av bilder på sitt liv och hem. Hon bor i Norrtälje tillsammans med sambo och dotter och hennes inredningsstil kännetecknas av harmoniska, dämpade färger och naturmaterial som trä och linnetextilier.

Anna beskriver sig själv som en person som alltid har tusen olika projekt igång och det i kombination med att hon är svag för trender gör att hon gärna målar om hemma med jämna mellanrum.

– Att måla om är kanske det lättaste och roligaste knepet för att förnya ett rum, en möbel eller något annat. Jag har kärat ner mig totalt i Nordsjös extramatta färg (Ambiance Xtramatt, reds. anm.) som är sådär matt och fin som jag gillar.

Måla om golvet för snabb förändring

@anna kubel_hall4
@anna kubel_hall4

Efter flytten till det nuvarande huset kliade det i fingrarna på henne efter att göra om i hallen.

– När vi flyttade in låg det ett terrakotta-golv av tegelpannor i hallen och jag ville riva ut dom direkt. Dessvärre så var det tydligen inget man gjorde bara sådär rätt upp och ned utan det skulle innebära massa annat jobb som vi inte orkade med och med gamla värmeslingor under och massa andra knasigheter så bestämde jag mig för att måla golvet för att stå ut ett tag till.

– Golvet är målat med Nordsjös Perform+ Diamond floor som är en extra tålig golvfärg avsedd för betong eller trägolv. Hallen målades med två lager förra våren och har hållt hur bra som helst. Även vår trapp är målad i denna färg. Kulören är Nordsjös Kalkstensgrå.

Dags att måla väggar och lister

@anna kubel_hall1+2
@anna kubel_hall1+2

– Övriga rummet såsom väggar, lister, dörrar och kroklister är målade i kulören Simplicity Greige, en brungrå, varm ton som gör sig så himla fint i vår annars ganska kalla hall, säger Anna.

Vi rekommenderar Ambiance Xtramatt till väggarna och Ambiance Superfinish till dörrar och lister för bästa hållbarhet!

Kroklister – snyggt och praktiskt

@anna kubel_hall5
@anna kubel_hall5

– Kroklisterna är hemmasnickrade av långa lister och rundstav, ett väldigt enkelt sätt och himla praktiskt att få upp saker som små mössor, vantar, jackor och annat som man vill få upp från golvet. Sen är det himla snyggt också tycker jag!

Tips: Gör som Anna och måla kroklisten i samma kulör som väggen för en enhetlig och lyxig look.

Prova kulör utan att måla

Allt du behöver göra är att rikta telefonens eller surfplattans kamera mot den vägg du vill måla, välja de kulörer du vill prova och trycka på de väggar du vill måla.
Välj en kulör med Visualizer

Hur skulle Kalkstensgrått eller Simplicity Greige se ut hemma hos dig?

• Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i Google Play eller App store för att testa olika kulörer på din vägg!

• Hittar du någon du gillar så besök sedan din Nordsjö-butik för att hämta inspirationsbroschyr och kulörprover.

• Köp provbrukar av dina favoritkulörer för att slutgiltigt testa hur de ser ut hos just dig.

Måla om hallen

Vill du måla om din hall och undrar hur man gör? Kolla under Tips&råd för enkla instruktioner om allt ifrån att måla väggar och möbler till golv!

Mer om Anna

@anna kubel_mer om anna kubel
@anna kubel_mer om anna kubel

Namn: Anna Kubel

Bor: I en villa från 1790 i Norrtälje

Familj: Sambon Johan och dottern Hollie

Jobbar som: Fotograf, stylist och med sociala medier.

Blogg: annakubel.se

Instagram: annakubel

Hämtar data, vänta...