Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt
tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt

GRÖNT OCH FRIDFULLT SOVRUM

Naturen och det gröna fortsätter att inspirera oss i vår inredning och även i vårt sovrum är det viktigt att omge oss med det sköna gröna. Se våra vackra gröna sovrumsfärger!


För de allra flesta av oss är det viktigt att sovrummet utstrålar ett lugn och en hög myskänsla. Det är trots allt här som vi efter en lång dag har möjlighet att stänga ute bullret och lugna våra sinnen. Sovrummet behöver vara den plats där vi kan skruva ner ljudet och ladda om batterierna. 

Ungefär en tredjedel av vårt liv spenderar vi i vårt sovrum - så då förstår man ännu mer att sömn och vila är en viktig del av vår tillvaro och välmående. Här kan färg och kulörer spela en viktig roll när det gäller att ta itu med balansen mellan utsidan och vårt inre lugn.

Gröna färger
Gröna färger

GRÖNT OCH FRIDFULLT SOVRUM

Naturens gröna associeras ofta med energi, välmående, balans och sägs även fungera stresslindrande. En grön färgpalett kan skapa en skön grön harmoni och ett stillsamt intryck till ett rum som är till för återhämtning.
En varm skogsgrön, en dämpad som Lenas dusty green, en grågrön Tant Johannas Gröna eller en dramatisk grågrön som Deep Le Havre – vilken är din favorit?

tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt
tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt

GRÖNA SOVRUM - INSPIRATION

Oavsett vilken stil och känsla du vill skapa i ditt sovrum så finns det många sätt att skapa en harmoniskt och mysig oas. Den harmoniskt grågröna Dusky Le Havre som vi ser hemma hos stylisten Daniella Witte är en av våra gröna favoriter.
Så här skriver Daniella på sin blogg om kulören.

”I mitt sovrum möter sköna gröna toner, bruna, grå och svarta accenter, med vita spots som lyser och fräschar upp. Naturligt harmoniskt, precis som jag vill att min stil ska vara. Jag gillar att samla detaljer färg kombinerat eftersom det skapar tydlighet och förstärker känslan. Dessutom blir ett stilleben mer personligt om man går på färg i stället för en viss stil.
Vid sidan om sängen ville vi att den gröna färgen skulle fortsätta och inte brytas av med någon extern möbel. Därför byggde vi en infälld hylla i väggen med plats för många fina magasin. Den här lösningen kan jag rekommendera då den verkligen underlättar för ordning och reda, plus att jag såklart tycker att den är grymt snygg detalj.” 


Läs mer på Daniellas blogg, som du hittar här.

grönt sovrum, bloggare sovrum, sovrumsinspiration, grönt och fridfullt, färg sova bra, färg sovrum
Grönt sovrum
TIPS! 
grönt sovrum, sovrumsinspiration, grönt, dark paris
grönt sovrum, sovrumsinspiration, grönt, dark paris
Bild @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson
gröna sovrum, sovrumsinspiration, inspiration, grön inspiration, evening shadow
gröna sovrum, sovrumsinspiration, inspiration, grön inspiration, evening shadow
Bilder @bloggaibagisVila och rofylldhet är två viktiga element att tänka på när man inreder och väljer kulör till sitt sovrum. Och med hjälp av jordiga och naturnära kulörer så kan en lugn atmosfär skapas.

Här hemma hos bloggarna @leilabavcic och @interiorbysusan ser vi vår grågröna och härligt levande kulör Deep Le Havre som skapar en lugn och avkopplande sovrumsmagi.

grönt sovrum, rofyllt sovrum, grönt och rofyllt, vilsamt sovrum, vilsamt
grönt sovrum, rofyllt sovrum, grönt och rofyllt, vilsamt sovrum, vilsamt
Bild #1 @leilabavcic Bild #2 @interiorbysusan
Läs mer om Lenas vackra
gröna sovrum, grönt sovrum
gröna sovrum, grönt sovrum
Bilder @lenalidman85
MÅLAR GUIDE - Så här målar du dina sovrumsväggar. 

DEN POPULÄRA TANT JOHANNAS GRÖNA

Vill du ha en grön kulör som är neutral men ändå har det där lilla extra? Kolla in Tant Johannas Gröna – en utsökt grågrön kulör som togs fram i samarbete med bloggaren Johanna Bradford och passar de flesta stilar. 
LÄS MER om Tant Johannas kulör här. 

Tant Johannas gröna
Tant Johannas gröna
EN VARM SKOGSGRÖN
grön sovrumsinspiration, sovrum, gröna sovrum, sovrumsinspiration
grön sovrumsinspiration, sovrum, gröna sovrum, sovrumsinspiration
Kulör Nordsjö fragrant herbHemma hos bloggaren @by.charlottes så har sovrummets väggar målats med den mörka gröngrå Intense Le Havre.

intense le havre, grönt sovrum, sovrumsinspiration
intense le havre, grönt sovrum, sovrumsinspiration
Bilder @by.charlottes

GLÖM INTE ADDERA EN TOUCH AV LEVANDE GRÖNT

Gröna växter ökar inte bara trivseln i ditt sovrum utan de kan även bidra till en bättre nattsömn och agera som en luftrenare.
Här kan krukväxter som Rosengeranium (även kallad Doktor Westerlund) och den dekorativa och väldoftande lavendeln – som är känd för att inge en lugnande och rogivande effekt på oss – vara passande val. Eller varför inte den ikoniska svärmorstungan, den gröna ampelliljan eller murgrönan som alla är goda luftrenare.

Inspireras av de sköna gröna kulörerna LN.01.82 (bild t.v.) och M4.28.19 (bild t.h) som kan både ge en lugn tydlighet och en djup karaktär åt ett rum.

gröna sovrum, växter i sovrum, grönaväxter, sovrumsinspiration
gröna sovrum, växter i sovrum, grönaväxter, sovrumsinspiration

GRÖNA SMÅ DETALJER

Om inte ett helt rum i grönt faller dig i smaken så våga måla små gröna detaljer lite här och var istället. 
Den pigga, härliga gröna kulören på bilden till vänster heter Dazzling Fountaine. På bilden till höger så ser vi kulörenra Nordsjö forest festival, Nordsjö clean harmony, Nordsjö narrow lane och Spiced Honey.  

VÄLJ EN MATT FÄRG TILL VÄGGARNA

 Supermatta väggar är både elegant och tidlöst. Och dessutom oerhört trendigt just nu. I sovsrummet ger sammetsmatta ytor en behaglig känsla utan reflexer och ett vackert lyft åt kulören. I de flesta hem är sovrummet inte utsatt för särskilt mycket slitage vilket gör dig fri att välja vilken färg som helst till väggarna, så passa på!

AMBIANCE XTRAMATT OCH SILKESMATT
Det kan vara skönt att veta att trots att du väljer en matt färg så är väggarna avtorkningsbara. Med Nordsjö Ambiance Xtramatt eller Silkematt blir ditt vardagsrum en skön och självklar plats att umgås på. 
Läs mer om Ambiance väggfärgerna här. 


BLOGGAREN KRICKELIN TIPSAR HUR DU MÅLAR VÄGGARNA PÅ BÄSTA OCH SNYGGASTE SÄTT!

Hämtar data, vänta...